De beheerders van Flevo-landschap Lelystad zijn op 30 januari begonnen met werkzaamheden in de Flevohout. De werkzaamheden zullen duren tot 24 februari en zullen zich voornamelijk richten op het verwijderen van bamboe. 

Bamboe 
Bamboe is de naam van een aantal plantensoorten in een geslachtengroep van grassen. De stengel van bamboe is hol, zoals bij de meeste grassen. Bamboe groeit vaak heel snel, waarbij de snelste bijna één meter per dag kan groeien. 

Volgens Flevo-landschap is bamboe een woekerende soort, die zich momenteel sterk aan het verspreiden is in het bos. De medewerkers willen dit voorkomen. Daarom zal tijdens de werkzaamheden het fietspad tussen de anaconda en de Larservaart tijdelijk worden afgesloten. 

Flevohout
In 2000 is het langgerekte Flevohout aangeplant als een voorbeeldbos en een testtuin voor de productie van duurzaam bouwmateriaal. Hiervoor zijn diverse soorten aangeplant voor onderzoek naar reacties op de klimaatverandering.  

Vooral zijn er boomsoorten geplant, die nog niet zoveel worden gebruikt. Hierbij valt te denken aan bamboe, zoete kers, zwarte noot en robinia. Tevens zijn er experimentele plantverbanden, waarbij er vakken zijn met één boomsoort en andere vakken die gemengd zijn beplant. Dit is nodig om te ontdekken hoe het bos zich ontwikkelt.

(Bronnen: Het Flevo-landschap (+ Nieuwsbrief), Wikipedia) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights