De Zorgboerderij Flevo Zon heeft sinds maandag 6 februari een kledingcontainer op haar parkeerplaats geplaatst. De opzet is dat de kleding die ingezameld wordt naar een goed doel gaat en dat is CliniClowns. Mensen die kleding weg willen gooien, kunnen dit overwegen, maar tevens naar de kledingcontainer brengen. 

Zorgboerderij
Margreet en Berend Okma hebben vier eigen kinderen en drie pleegkinderen. Mevrouw en meneer Okma hebben ervaring in de zorg en in het onderwijs. Daarnaast is Flevo Zon een zorginstelling gebaseerd op de principes van een zorgboerderij. 

Vanuit haar missie en visie hanteert Flevo Zon een aantal kernwaarden. Hierbij valt te denken aan flexibel, liefdevol, eerlijk, vertrouwen, ontvankelijk, zorgzaam, ongedwongen en nabij. De missie en visie is kort: “U vraagt zorg, Flevo Zon (ont) zorgt”. 

CliniClowns
CliniClowns zorgen met afleiding en plezier dat zieke kinderen en mensen met een beperking of dementie de angsten of de zorgen even kunnen vergeten. Naast de fantastische zorg in Nederland is aandacht nodig voor de mens achter de patiënt. 

Aandacht voor het welzijn is hard nodig. Afleiding en plezier kunnen hierbij een grote rol spelen. En daar zijn juist de CliniClowns goed in. In de rol van de CliniClowns mogen ze de regels in een ziekenhuis of verzorgingshuis ‘een beetje overhoop’ gooien.

Op die manier wordt de aandacht gericht op het welzijn, op de mens achter de patiënt. Niet alleen in de Nederlandse zorg zijn clowns te vinden, maar in meer dan 50 landen zijn professionele ‘Health Care Clown’ te vinden. 

(Bronnen: Zorgboerderij Flevo Zon (+ Instagram), CliniClowns) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 09.02.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights