Woensdag 8 februari wordt een ontmoetingsplek voor jongeren geopend door Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad. Hier kunnen jongeren kennismaken met sport en bewegen en cultuur. De plek is bij het Multifunctioneel Centrum Atolplaza, krijgt de naam District Atol en wordt om 19.00 uur geopend

District Atol 
Bij de opening zal onder meer tweevoudig wereldkampioen panna Jeand Doest aanwezig zijn. De Sportkoepel NOC*NSF heeft in samenwerking met de sportbonden, Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation 23 gemeenten geselecteerd voor de ontwikkeling voor dit soort ontmoetingsplekken. 

Jongeren van 12 tot en met 27 jaar kunnen in District Atol samenkomen en elkaar ontmoeten. In de plek kunnen ze nieuwe interesses ontdekken en er is aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. 

Programmering 
In en rond Atolplaza wordt gewerkt met een programmering, waarbij de samenwerking wordt gezocht met verschillende partners in Lelystad. Elke woensdag van 19.00 tot 21.00 uur zijn er gratis activiteiten. Het programma staat op Sport in Lelystad.

De jongeren hoeven niet in te schrijven. Tevens is het jongerenlokaal in Atolplaza op die avonden geopend van 18.00 tot 21.00 uur. Deelnemers van District Atol worden ook geholpen om op persoonlijk vlak zich te ontwikkelen. 

Uit de groep van deelnemers worden vrijwilligers geworven, die scholing aangeboden krijgen. Deze vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld een cursus voor coach gaan doen. Tevens kunnen ze bij de organisatie worden betrokken, maken deel uit van het begeleidersteam en worden ambassadeurs van het project.   

De opening   
Tijdens de opening kunnen jongeren onder meer meedoen aan een clinic panna. Deze clinic wordt verzorgd Jeand Doest. Tevens is er een workout graffiti. Bij deze workout zal de tuk-tuk van Welzijn Lelystad een metamorfose krijgen. 

De activiteiten die avond worden aangeboden in samenwerking met Jongerenbroedplaats SPOT!, Jongerenwerk Lelystad, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Panna Knock Out. Met een aantal van deze partijen is er net als met JOGG, het onderwijs, Kubus en diverse sportclubs een samenwerking met een structureler karakter.

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Sport in Lelystad, FlevoPost)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 24.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights