Leden van Extinction Rebellion hebben met het plakken van posters in het stadscentrum hun aanwezigheid in Lelystad aangekondigd. De actiegroep is onder andere bekend van de vreedzame bezettingen van de A12 in Den Haag en het blokkeren van privéjets op Schiphol.

Extinction Rebellion
Extinction Rebellion eist van de overheid serieuze maatregelen om de klimaatverandering te beperken, zoals het beëindigen van subsidies op fossiele brandstoffen en het verminderen van het vliegverkeer.

Met het vestigen van een lokale groep in de polder hoofdstad hoopt de organisatie meer mensen te mobiliseren voor landelijke acties. Ook wil ze zich richten op lokale thema’s, zoals bijvoorbeeld duurzame landbouw en de uitbreiding van Lelystad Airport. Dat zij dat laatste niet zien zitten moge duidelijk zijn.

Kick-off
“Je opent in een klimaatcrisis geen nieuw vliegveld,” zegt een XR woordvoerder, “Samen met de groep rebellen van Extinction Rebellion Almere en de honderden anderen in de rest het land groeien we hard en maken we met opvallende en soms verstorende acties duidelijk dat dingen MOETEN veranderen omdat anders onze planeet onleefbaar wordt. Ontkennen of uitstellen is geen optie, de overheid moet vol aan de bak!”

De kick-off van Extinction Rebellion Lelystad vindt plaats op donderdagavond 26 januari. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via xrlelystad@proton.me .

(Persbericht Extinction Rebellion) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights