Een school kiezen, gaat niet zomaar. Er moet een goed gevoel bij ontstaan, de zogenoemde klik. Om hierbij te helpen, heeft Porteum een open dag georganiseerd op 4 februari voor alle leerlingen in (groep 7 en) groep 8 van de basisscholen van Lelystad. Maar ook voor hun ouders.

Open Huis Porteum
De leerlingen en hun ouders worden uitgenodigd om de sfeer te komen proeven van de school. Hierbij loopt men door de gebouwen, kunnen de klaslokalen en de mooie praktijkruimtes bekeken worden. Dit is op zaterdag 4 februari tussen 9.30 en 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag is er van alles te beleven. De docenten en de leerlingen van Porteum vertellen álles over de mogelijkheden die Porteum te bieden heeft. Voor de open dag is het nodig om op de site een tijdslot te kiezen, zodat iedereen voldoende tijd en ruimte krijgt.

Porteum Community
Bij de start van Porteum is Porteum Community in het leven geroepen. De Community bestaat uit leerlingen en docenten die samen aansprekende activiteiten bedenken en organiseren, anders dan de standaard schoolvakken.

Hierbij valt te denken aan sport, schoolfeesten, muziek, schoolkrant, social media, debatclub, leerlingenraad, kunst en cultuur. Er zijn reeds een aantal zelfsturende communities ontstaan, zoals de leerlingenraad, de GSA en de musicalgroep.

Wie mee wilt doen met Porteum Community, kan zich aanmelden middels mail t.laagkemper@porteum.nl met naam, voornaam, klas en telefoonnummer. Tevens welke communities / onderwerpen waar interesse voor is.

(Bronnen: Porteum (+ Instagram))  

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights