Om zich weer mooi te voelen, om een donkere periode af te kunnen sluiten en / of weer baas te worden over het eigen lichaam, zorgt de Stichting Tittoo.org ervoor dat vrouwen na een borstkankeroperatie een tattoo kunnen krijgen.

Stichting Tittoo.org
De Stichting – officieel een goed doel – is in de zomer van 2022 door Myriam opgericht. Ze was herstellende van borstkanker en een dubbele amputatie en voelde zich nutteloos. Het lichaam had meer tijd nodig maar het brein werkte maar door en raakte verveeld.

Zo las Myriam op enig moment over een Stichting in de VS die vrouwen hielp met het verkrijgen van een tattoo na borstkanker. Daarom is ze het hier ook gestart. Iedereen is welkom: enkele of dubbele borstamputatie of gereconstrueerd of niet.

Tradtoo Lelystad
De Stichting heeft een netwerk van ervaren en betrouwbare tattoo artiesten opgebouwd. Een van deze artiesten is Darryl Veer van de Tattooshop Tradtoo Lelystad. Via de Stichting Titto.org is een vrouw in contact gekomen met Tradtoo in Lelystad.

De vrouw heeft de kanker overleefd, maar heeft wel een dubbele borstamputatie moeten ondergaan. Door de Stichting heeft ze een gratis tattoo in Lelystad kunnen laten zetten. Door de tattoo kan ze zich weer mooi voelen en van de zomer weer een jurk dragen. Dit zonder de complicaties van een reconstructie.

(Bronnen: Tittoo, Tattooshop Tradtoo Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.01.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights