Kinderen in moestuin (© pixabay)

Begin april gaf de gemeenteraad van Lelystad aan dat op woensdagmiddag 12 juni de Kinder-Ideeënmarkt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar georganiseerd zou worden. Woensdag is het dan zover en kunnen kinderen hun ingediende ideeën vertellen aan de leden van de gemeenteraad in de hoop dat de raad het oppakt en aan de slag gaat met het idee of meerdere. 

Idee leveren 
Kinderen, alleen of met een groep of met de schoolklas, hebben de tijd gehad tot 28 mei om het idee in te leveren bij de gemeente. De raad heeft besloten om 50.000 euro beschikbaar te stellen voor de leukste, groenste, sportiefste, slimste en beste ideeën voor Lelystad. 

De eerste Kinder-Ideeënmarkt werd in 2023 georganiseerd. Het zal ook dit jaar weer spannend worden voor de indieners van de ideeën. De markt is in de Burgerzaal van 15.00 tot 17.00 uur. Een half uur voor het begin kunnen de indieners hun kraampje opbouwen. 

Fantastische ideeën ingediend
Er is voor de raadsleden een boekje samengesteld met de ideeën ‘Boekje ingezonden ideeën Kinder- Ideeënmarkt 2024’.  Dit is voor de raadsleden makkelijk om te gebruiken, daar er in het kort al een beschrijving staat weergeven van de 26 ingediende ideeën. 

Hierbij kunnen de raadsleden met het boekje langs de kraampjes lopen, zodat de indieners van de ideeën de raadsleden kunnen overtuigen van hun ideeën en het prijskaartje wat er bijhoort. En er zitten pareltjes van ideeën tussen. 

Zo wordt er regelmatig gevraagd om speelruimte, speeltuin en speeltoestellen. De kinderen hebben ook rekening gehouden met de veiligheid in speeltuinen. Meerdere indieners vragen om een speeltuin in Parkwijk Lelystad.

Moestuin en bloesembomen 
Hierbij wordt regelmatig verwezen naar het centrum van de stad en het Stadshart Lelystad. Daarnaast is er ook sprake van een aanvraag voor moestuin bij scholen. Tevens is er ook sprake van bloesembomen op scholen. 

Bij dit laatste punt wordt specifiek gesproken over de warmte op schoolpleinen. Dit komt door het aantal tegels wat nog steeds op schoolpleinen aanwezig is. Dit punt zou meegenomen kunnen worden bij het NK Tegelwippen.   

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Gemeenteraad Lelystad, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 09.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights