Geld portemonnee (© gem Lelystad)

Eerder was al bekendgemaakt door de gemeente Lelystad dat inwoners die niet helemaal rond konden komen, zich konden aanmelden voor een bijdrage uit het Noodfonds. Soms is het leven moeilijk en duur en redt men het niet helemaal. Zo kent de gemeente verschillende soorten hulp. 

Verschillende soorten hulp 
Inwoners die alles doen om de touwtjes aan elkaar te knopen maar het soms niet redden, moeten weten dat er hulp is in de gemeente. Er zijn verschillende soorten hulp. Zo is er hulp bij geldzaken, bij opvoeding, hulp om te kunnen sporten of om muziekles te kunnen nemen. 

Op de site van de gemeente staat ook meer te lezen over het Noodfonds. Het fonds is speciaal voor mensen die niet meer rond kunnen komen door onverwachte gebeurtenissen, hoge energieprijzen of duurdere boodschappen. 

Noodfonds gemeente Lelystad 
De gemeente heeft half mei ook al een Persbericht uit laten gaan over het Noodfonds. Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra geeft aan dat het soms moeilijk is om het hoofd boven water te houden en dat ze inwoners oproept om geen hulp te laten liggen. 

De gemeenteraad had een miljoen euro uitgetrokken tijdens de Coronapandemie voor het Noodfonds. Het fonds zou ingezet worden voor 4 doelgroepen, maar nu blijkt dat er nog geld is overgebleven. 

De gemeente heeft daarom eenmalig 100.000 euro als subsidie overgemaakt naar de Stichting IDO Lelystad. Daarom kunnen inwoners van de stad met grote geldzorgen zich melden via de gemeentelijke site ‘Laat geen hulp liggen’. 

De bijdrage is bedoeld – volgens de wethouder – voor de inwoners van Lelystad die een inkomen hebben boven 120 procent van het bijstandsniveau. Deze groep kon bij eerdere uitkeringen geen gebruik maken, terwijl de mogelijkheden van geldzorgen ook sterk aanwezig zijn. 

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Omroep Flevoland, Ido Lelystad, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights