Rafah tent massacre victim (© Imemc News)

OPINIE – Stel er zitten 3 mannen in pak te praten in zo’n praatprogramma op tv, zo rond de helft van de avond, en ze kletsen zich in de rondte waar de grens ligt of iets een oorlogsmisdaad is of niet. Of de grens ligt bij 30.000 Palestijnse doden of bij 35.000 Palestijnse doden. Diep triest en knap zielig. 

Het onderzoek moet uitgebreid worden 
Eerder gaf Amnesty International al aan dat het ICC het onderzoek naar oorlogsmisdaden moet uitbreiden. Bij 3 luchtaanvallen door de vliegtuigen van de bezetter van Palestina zijn vorige maand 44 Palestijnse burgers vermoord, waaronder 32 kinderen.  En dat loopt men in de Tweede Kamer en in vak K te zeuren over het feit of er een rode lijn is overschreden. 
Die 3 aanvallen in april waren op 16 april (één op al-Maghazi) en op 19 en 20 april op Rafah. Hierbij werd duidelijk dat er een breder patroon is van oorlogsmisdaden gepleegd door het leger van de bezetter. 

Voor de 32 kinderen die in april zijn vermoord in Gaza door de bezetter, maakt het niet meer uit. Of er nu een rode lijn is overschreden of mannen in pak moeten discussiëren of het nu wel of niet een oorlogsmisdaad is. Insha’Allah zal Allah (swt) deze 32 Palestijnse kinderen opnemen in het paradijs. Wat de politiek, de wet en de media niet kunnen, is zorgen voor deze onschuldige engeltjes. Zelfs de Arabische landen en Islamitische landen hebben deze kinderen in de steek gelaten. Trouwens, de Palestijnen worden dagelijks in de steek gelaten door (bijna) de hele wereld. 

Laat het duidelijk zijn dat als 3 dure pakken moeten praten over waar de grens van oorlogsmisdaden ligt, dan staat deze aarde op de rand van de afgrond. Is het van belang om te weten of de grens bij 30.000 Palestijnse doden ligt of bij 35.000 Palestijnen die doodgeschoten worden? Is het van belang dat er nog meer gesproken wordt? Neen, het is veel te laat! Het westen is dagelijks bezig om tijd te rekken, ondertussen alles maar te pruimen wat de bezetter van Palestina doet, zowel in Gaza, Al Quds en West Bank. En de minister van Buitenlandse Zaken kan wat zeggen over de illegale kolonisten om die op een of andere ‘geheime’ terroristenlijst te krijgen, maar daar gaat het niet om. Al die illegale kolonisten worden beschermd door het leger en de politie van de bezetter van Palestina. Het gaat om Tel Aviv, daar zitten de leiders, maar dat durft het westen niet te zeggen. Tenslotte is het westen – en dus ook de Nederlandse politiek en vak K – afhankelijk van Tel Aviv. 

En de wereld die niets durft te zeggen – en daar hoort de westerse politiek ook bij – is blij als er wordt gezegd dat de bezetter van Palestina onmiddellijk moet stoppen met aanvallen op Rafah. Maar we weten allemaal dat die bezetter naar niemand luistert, ook niet naar de EU of de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. We zijn allemaal stekeblind en stokdoof want de bezetter staat boven alle regels en wetten. 

Sancties zijn alleen maar bespreekbaar als alle 27 landen meedoen. Ja daar hebben de Palestijnen wat aan, zij worden vermoord. En zelfs in de Tweede Kamer wordt openlijk gezegd dat Hamas uitgeschakeld moet worden. Het is een schande. Maar die wordt nog groter als het westen blijft zeuren over dat de bezetter het recht heeft zich te verdedigen. Laat ik u dit zeggen: In dat geval mogen de Palestijnen dit al meer dan 76 jaar. 

En waarom horen we niets van het onderzoek van 2014 dat door het ICC was opgestart tegen de aanval op Gaza? Och, het is zo duidelijk en zo klaar als een klontje, maar het westen slikt alles. Ook Nederland als gastheer van het ICC. 
Deze week kwam Al Jazeera Arabic met een artikel van The Guardian. In het artikel werd melding gemaakt dat het voormalige hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst van de bezetter (Mossad), Yossi Cohen, betrokken zou zijn bij een geheim complot om Fatou Bensouda, voormalig aanklager van het Internationaal Strafhof, onder druk te zetten. 

Harry Davies, onderzoeksjournalist, zou in een rapport onthuld hebben dat mevrouw Bensouda bedreigd is, waarbij het hoofd van de bezetter inlichtingendienst betrokken was en druk op haar probeerde te zetten om het onderzoek naar oorlogsmisdaden in de Palestijnse gebieden te staken. De onthullingen komen nadat de huidige hoofdaanklager, Khan, had gewaarschuwd dat hij niet zou aarzelen om “ … pogingen om ICC-functionarissen te belemmeren, te intimideren of op ongepaste wijze te beïnvloeden … ” te vervolgen. Het artikel in The Guardian geeft nog veel meer informatie. 

Dit gebeurt er in de wereld en specifiek in het Midden-Oosten. Demonstranten en hier en daar een verdwaalde politicus komen op voor de Palestijnen, maar ondertussen praat het westen over grenzen van oorlogsmisdaden en een rode lijn. Het is alleen maar tijdrekken en ondertussen vallen er nog veel meer doden, wordt Rafah gebombardeerd. De bezetter heeft steeds aangegeven dat de inwoners van de Gazastrook zich moesten verplaatsen – omdat er zogenaamd overal Hamas strijders zouden zitten – en als de Palestijnen de afgelopen maand naar Rafah zijn getrokken, naar een bepaald vak, wordt juist dat gebied aangevallen. En ga nu niet zeggen dat de bezetter zegt dat er een fout is gemaakt. Het is gewoon bekend dat de bezetter alle Palestijnen van hun gebied wil krijgen. Dit begon in 1948 en dat was lang voor dat Hamas bestond. 

De bezetter droomt, leeft en slaapt over Hamas. Kinderen zijn Hamasstrijders, de ijsberen op de noordpool zijn Hamasstrijders, de lantaarnpalen op Mallorca zijn Hamasstrijders en zelfs de uitgestorven T-rex was een Hamasstrijder. En zo’n persoon, de bezetter van Palestina, blijft Nederland ‘onvoorwaardelijk’ steunen, zelfs met F35 vliegtuigonderdelen, want ook vak K luistert niet.

(Bronnen: Al Jazeera, The Guardian, Imemc News, Khamakar News Agency)  

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.05.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights