32 Children are killed in airstrikes in Gaza in April_1 (© Imemc News Amnesty International)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 27.05.2024    
WAFA: “De beslissing van het ICJ moet gerespecteerd worden”, zegt EU-chef

Josep Borrell, hoofd van het buitenlands beleid van de Europese Unie, zei dat de beslissingen van het Internationaal Strafhof moeten worden gerespecteerd en dat ze zonder bedreiging moeten kunnen opereren, zoals Netanyahu doet.
Borrell voegde er in persverklaringen, voorafgaand aan de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie op maandag in Brussel, aan toe dat de beslissingen van het Internationaal Strafhof erg belangrijk zijn voor het bereiken van gerechtigheid.
Hij wees erop dat het onlogisch is om te zeggen dat het Internationaal Strafhof antisemitisch is vanwege het uitvaardigen van arrestatiebevelen tegen Israëlische leiders, aangezien zijn uitspraak zeer belangrijk is voor het bereiken van de essentie van gerechtigheid in de Verenigde Naties.

Amnesty: “Israëlische luchtaanvallen waarbij 44 burgers omkwamen, verder bewijs van oorlogsmisdaden”

Het Internationaal Strafhof zou drie Israëlische luchtaanvallen waarbij vorige maand 44 Palestijnse burgers, waaronder 32 kinderen, in de bezette Gazastrook omkwamen, als oorlogsmisdaden moeten onderzoeken, zei Amnesty International vandaag.
Bij de aanvallen – één op al-Maghazi op 16 april en twee op Rafah op 19 en 20 april 2024 – raakten ook minstens twintig burgers gewond, en vormen ze verder bewijs van een breder patroon van oorlogsmisdaden gepleegd door het Israëlische leger in de bezette Gazastrook  in de afgelopen zeven maanden.
“Deze verwoestende aanvallen hebben gezinnen gedecimeerd en op wrede wijze de levens van 32 kinderen verkort”, zegt Erika Guevara-Rosas, senior directeur onderzoek, belangenbehartiging, beleid en campagnes van Amnesty International.

Leger doodt een Palestijns kind nabij Hebron

Zondag hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind gedood, twee jonge mannen neergeschoten en een vader en zoon ontvoerd, bij afzonderlijke incidenten nabij de stad Hebron op de zuidelijke West Bank.
Israëlische troepen hebben zondagavond een Palestijns kind doodgeschoten na een vermeende steekpoging op het Beit Einun-knooppunt, ten noordoosten van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
In een verklaring citeerde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken, die aankondigde dat een 14-jarig kind, geïdentificeerd als Majd Shaher Aramin, door de bezettingsmacht was vermoord. 

Leger ontvoert vijf Palestijnen in Hebron

Maandagochtend hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen, waaronder een kind, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legerjeeps de wijk Jaber, in de oude stad van Hebron, binnenvielen, voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden en een kind, Firas Sho’eib Jaber, ontvoerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook Mohammad Emadeddin Abu Sneina, Amin Jawad Abu Shkheidim en Qussai Anwar Hasan Tamimi hadden ontvoerd vanuit hun huizen in Jabal Ar-Rahma, in de stad Hebron.

Leger ontvoert zes Palestijnen nabij Ramallah en Bethlehem

Israëlische strijdkrachten hebben zondag vier Palestijnse burgers ontvoerd in de buurt van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank, en twee jonge mannen in de buurt van de stad Bethlehem in het zuiden van de West Bank, en zijn anderen gewond geraakt.
Zondag bij zonsopgang hebben Israëlische troepen twee Palestijnse burgers ontvoerd in het centrale gouvernement Ramallah op de West Bank, nadat ze hun huizen waren binnengevallen en doorzocht.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische soldaten de jongeman, Maher Sarsour, 22, ontvoerden nadat ze zijn huis in de stad Beitunia, ten westen van Ramallah, hadden bestormd, wat aanleiding gaf tot protesten.

Leger ontvoert twee kinderen en verwondt burgers nabij Nablus

Zondag hebben bezettingssoldaten twee Palestijnse kinderen en gewonde burgers ontvoerd in de buurt van Nablus op de noordelijke West Bank, en een jonge man aangevallen in de buurt van Salfit in het centrale deel van de West Bank.
Israëlische troepen hebben zondagavond twee Palestijnse kinderen ontvoerd en verschillende jonge mannen gewond geraakt in de stad Qusra, ten zuidoosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat bezettingssoldaten de zuidelijke regio van de stad Qusra binnenvielen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Invasie van het Jabalia-kamp: Israëlische troepen ontvoeren 180 Palestijnen

Het Israëlische leger heeft 180 ontheemde Palestijnen gearresteerd uit een school die werd gebruikt als onderkomen in het vluchtelingenkamp Jabaliya in de belegerde Gazastrook, zo meldt persbureau Anadolu.
“De bezettingstroepen arresteerden ongeveer 180 ontheemden uit de Al-Harthani-school in de noordelijke Gazastrook tijdens aanhoudende agressie”, aldus de niet-gouvernementele organisatie Prisoners Media Office, aldus Anadolu.
De verklaring bevatte echter geen details over hoe en op welke dag de Palestijnen werden gearresteerd.

Dag 232 Update: “Minstens 45 Palestijnen gedood bij Israëlische bloedbaden in Rafah, Nuseirat, Jabalia  

Israëlische troepen bleven zaterdag de hele dag en avond Palestijnse burgers in het zuiden, midden en noorden van Gaza bestoken met luchtbombardementen, drone-aanvallen en artilleriebeschietingen.
Medische bronnen meldden dat de aanhoudende bezettingsbombardementen op verschillende gebieden in de Gazastrook sinds de ochtend hebben geleid tot de dood van minstens 45 burgers.
Dit ondanks het feit dat het Internationale Gerechtshof Israël vrijdag heeft opgedragen zijn militaire operaties en elke andere beweging in het gouvernement Rafah onmiddellijk stop te zetten, die de Palestijnen levensomstandigheden zouden kunnen verslechteren en die zouden kunnen leiden tot hun volledige of gedeeltelijke fysieke vernietiging.

Dag 233 Update: “Minstens 40 Palestijnse burgers gedood bij bombardementen op tentenkamp in Rafah” 

De Israëlische bombardementen en artilleriebeschietingen op alle delen van Gaza gingen zondag dag en nacht onverminderd door, ondanks een uitspraak van het Internationaal Gerechtshof op vrijdag waarin Israël werd bevolen zijn agressieve aanvallen op de burgerbevolking van de Gazastrook stop te zetten.
Tientallen burgers, voor het merendeel kinderen en vrouwen, zijn zondagavond gedood en gewond geraakt bij een nieuw bloedbad, gepleegd door de Israëlische bezettingsmacht toen zij de tenten van ontheemden ten noordwesten van Rafah, ten zuiden van de Gazastrook, bombardeerden.

Dag 234: “Israëlisch leger doodt tientallen in Gaza”

Op maandag, dag 234 van de voortdurende genocide en etnische zuivering van de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, ging het leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Volgens mediabronnen heeft het leger veel artillerie granaten afgevuurd op het Al-Falouja-gebied in het vluchtelingenkamp Jabalia, in het noorden van Gaza, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Op de vijftiende dag ging het Israëlische leger door met het afvuren van tientallen raketten en granaten op Jabalia, het vluchtelingenkamp Jabalia en de omliggende gebieden, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, naast het tot ontploffing brengen en in brand steken van tientallen huizen, terwijl Palestijnse verzetsstrijders zich richten op de binnenvallende tanks en voertuigen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 27.05.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

2 gedachte over “Kleurenblindheid in Tweede Kamer: rode lijn wordt dagelijks overschreden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights