Palestinians killed Jenin (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 24.05.2024    
Leger executeert zeven Palestijnen en verwondt vijftien in Jenin

Israëlische troepen doodden maandagochtend zeven Palestijnen, onder wie twee kinderen, een arts en een leraar, en verwondden minstens vijftien anderen, waaronder twee ernstig, in het vluchtelingenkamp Jenin op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een grote legermacht, vergezeld van een D-9 militaire bulldozer, front-end laders en graafmachines, maandagochtend de stad Jenin en haar kamp vanuit verschillende assen bestormde, terwijl versterkingen op een later tijdstip arriveerden; dit is een aanhoudende situatie.
Een groot aantal militaire voertuigen bestormde de stad vanuit verschillende richtingen, terwijl scherpschutters en undercover-eenheden werden ingezet te midden van de luchtvlucht van verkenningsdrones, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse verzetsstrijders.

Jenin: Israëlisch leger doodt nog drie Palestijnen, waaronder twee kinderen

Voor de tweede dag op rij heeft het Israëlische leger zijn militaire inval in de stad Jenin in het noorden van de West Bank en het vluchtelingenkamp voortgezet, waarbij drie Palestijnen, waaronder twee kinderen, omkwamen en anderen gewond raakten.
De bezettingstroepen bestormden de stad dinsdagochtend, doodden acht Palestijnen en verwondden minstens eenentwintig anderen, terwijl ze veel versterkingen naar verschillende wijken van de stad en haar kamp stuurden

Jenin: een achtste Palestijn gedood, 21 anderen gewond, vrouw ontvoerd

Sinds het begin van de Israëlische militaire inval op dinsdagochtend is het aantal gedode Palestijnen in de stad Jenin in het noorden van de West Bank en het vluchtelingenkamp gestegen tot acht, terwijl het totale aantal gewonden is gestegen tot eenentwintig, waaronder enkele ernstig.
Update: De gedode Palestijnen zijn geïdentificeerd als:

Allam Ziyad Jaradat, 48

Dr. Osaid Kamal Jabarin, 51

Mahmoud Amjad Hamadna, 15

Osama Mohammed Hojeir, 16

Amir Essam Abu Amira, 22

Moammar Mohammed Abu Amira, 50

Bassem Mahmoud Turkman, 53

Jihad Mohammed Taleb, 38

Dinsdag/woensdag om middernacht bevestigde de PRCS dat een achtste Palestijn dood werd aangetroffen in de wijk Al-Hadaf, als gevolg van de aanval van het Israëlische leger op de stad en haar kamp.
De gedode Palestijn werd later geïdentificeerd als Jihad Mohammad Taleb, 38, uit de wijk Al-Hadaf in Jenin.

Jenin: Jonge man sterft aan verwondingen, leger trekt zich terug

De ernstig gewonde Palestijnse jongeman stierf donderdagochtend aan ernstige verwondingen, wat het totaal aantal doden tijdens de aanval van het Israëlische leger op de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp op twaalf brengt.
Volgens Fawaz Hammad, directeur van het Al-Razi-ziekenhuis in Jenin, is een Palestijnse jongeman woensdagavond bezweken aan ernstige verwondingen die hij opliep tijdens de agressie van het Israëlische leger tegen de stad Jenin en haar vluchtelingenkamp.
Hij voegde eraan toe dat de jongeman, Mustafa Ibrahim Musa Jabareen, 30, uit het kamp in Jenin, donderdagochtend stierf nadat hij door Israëlische troepen was neergeschoten tijdens een 48 uur durende inval en aanval op de stad en haar kamp.

Leger schiet een vrouw en twee kinderen neer, nabij Tulkarm en Qalqilya

Israëlische troepen schoten donderdag een Palestijnse vrouw neer in de buurt van Tulkarm en twee kinderen in de buurt van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, en zorgden ervoor dat verschillende burgers ademhalingsverwondingen opliepen in de buurt van Bethlehem en Hebron, op de zuidelijke West Bank.
Donderdagavond vielen Israëlische troepen de stad Qaffin binnen, ten noordoosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank, en verwondden een Palestijnse vrouw.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen de stad bestormden en het vuur openden op burgers met scherpe kogels, traangasflessen en hersenschudding granaten, waarbij een vrouw gewond raakte.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat een 49-jarige vrouw naar het ziekenhuis werd vervoerd nadat ze een granaatscherfwond had opgelopen door scherpe munitie.

Leger ontvoert tweeëntwintig Palestijnen op de West Bank

Israëlische troepen hebben donderdag en vrijdag voor zonsopgang tweeëntwintig Palestijnse burgers, waaronder twee kinderen, ontvoerd uit verschillende regio’s van de bezette West Bank.
Donderdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber binnen, ten zuidwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens Eid Barahma, de directeur van de Palestinian Prisoners Society (PPS) in Jericho, heeft het leger de burgers, Yamen Yasser Kamal en Bahaa Sami Al-Alam, ontvoerd nadat ze hun huizen hadden bestormd en doorzocht.

Israëlische militaire chef belooft de aanval op Gaza voor onbepaalde tijd voort te zetten

Volgens een rapport gepubliceerd door de Palestine Chronicle heeft de stafchef van het Israëlische leger, majoor-generaal Herzi Halevi, zijn troepen eraan herinnerd dat Tel Aviv zich in een ‘langdurige’ oorlog bevond en dat geen enkele maatregel van Hamas hun missie zou doen ontsporen.
Het volgende rapport is overgenomen uit de Palestine Chronicle:
… We zijn verwikkeld in een oorlog waarvan we in het begin zeiden dat die lang zou duren. Jarenlange verdedigingswerken zijn hier ingegraven, en die worden niet binnen een week of een maand ontmanteld”, zei Halevi dinsdag, volgens berichten in de Israëlische media, tijdens een bezoek aan Jabaliya in de centrale Gazastrook …

Dag 229: “Tientallen doden, inclusief kinderen, terwijl de genocide in Gaza voortduurt”

Op woensdag, dag 229 van de aanhoudende genocide, ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder veel vrouwen en kinderen in de kustenclave.
Volgens mediabronnen heeft het leger tientallen artillerie granaten afgevuurd op de wijk Tal Al-Hawa, ten zuidwesten van Gaza-Stad, waarbij veel slachtoffers vielen die met spoed naar het Baptisten Ziekenhuis in de stad werden gebracht.

Dag 230: “Israëlische luchtaanvallen bij zonsopgang doden 25 mensen, waaronder 15 kinderen”

Israëlische luchtaanvallen hebben donderdag voor zonsopgang 25 Palestijnse burgers gedood. Ondanks de Israëlische aanvallen op journalisten, waaronder het verbod op Al Jazeera en de aanval deze week op Associated Press, blijven er beelden, video’s en rapporten uit het hart van Gaza verschijnen die de aanhoudende verschrikking tonen waarmee de Palestijnse burgerbevolking wordt geconfronteerd door de voortdurende Israëlische bombardementen, grondinvasies en gedwongen verplaatsing van de ene plaats naar de andere.
Donderdag vlak na zonsopgang lieten Israëlische quadcopters bommen vallen op de belangrijkste marktplaats van Rafah, waardoor deze in brand werd gestoken.
17 Palestijnen werden gedood, waaronder minstens 10 kinderen, en tientallen raakten gewond, donderdag bij zonsopgang, toen de Israëlische bezettingsmacht twee huizen in de steden Gaza en Rafah in de Gazastrook aanviel.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 24.05.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights