De Groene Velden Dagen (© De Groene Velden)

Tijdens de Groene Velden Dagen op 25 en 26 mei zullen 8 groene bedrijven in de Groene Velden in Lelystad van 10.00 tot 17.00 uur open dag houden en daarom gastvrij de deuren openzetten. Iedereen wordt uitgenodigd om gezellig te komen genieten, samen met vrienden, kinderen en / of familie.  

De Groene Velden 
Ook dit voorjaar is De Groene Velden weer een ontmoetingsplek. Het accent van dit groene evenement ligt op eerlijke producten, op ambachtswerk en lekker en gezond genieten in een milieuvriendelijke omgeving. 

Tijdens De Groene Velden Dagen kan men weer lekker rondstruinen en vertellen ondernemers graag over hun passie. Hierdoor kan men het verhaal achter de producten ontdekken. Deze keer zijn er weer 2 nieuwe deelnemers.  

Voor iedereen wat te doen 
Op zaterdag zijn 8 bedrijven open voor bezoekers en op zondag 4 bedrijven. Er is weer van alles te doen. Zo zijn er kramen met creatieve zaken, gehaakte kunstwerken, lifestyle producten, curiosa, sieraden, keramiek, kruiden en wijn. 

Er is een creatief atelier met een verrassende tuin. De bezoeker kan genieten van de wereld van kruiden, groenten en fruit. Op beide dagen is er een rommelmarkt. Daarnaast is er een schmink artiest en zijn er leuke dingen te zien en te doen voor de kinderen.  

Men kan tijdens de dagen door de wijngaard wandelen om hier en daar wat te proeven van de zogenaamde streekwijnen. Men kan unieke bloemsieraden van kunsthars bewonderen. Maar men kan zelf ook meedoen. 

Bijzondere activiteiten 
Naast de bijzondere activiteiten voor de kinderen, kunnen de ouders ook nog wel genieten van een goede kop koffie of thee, natuurlijk met wat lekkers. Alsof het niet op kan, kan men ook nog meegaan met een rondleiding en genieten van een proeverij, workshop en streek cadeautjes.  

De bedrijven die dit jaar meedoen, zijn Tuin en Thee, Gea’s Bloemsieraden, Atelier de Groene Weide, Expressie, De Groene Helden, Wijngaard El Placer. Daarnaast zijn er 2 nieuwe locaties te bezoeken: Groene Kruidenvelden en Unikk.  

Overal kan men gratis parkeren, maar het is beter om met de fiets te gaan. Alle locaties zijn goed bereikbaar met de fiets. Het is te verwachten dat het weer ook meewerkt, maar ook bij regen zal het een onvergetelijke belevenis worden. 

(Bronnen: Nieuwsbrief Tour of Art, Stichting Culturale, Visit Lelystad, De Groene Velden (Facebook)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights