12 mei actiedag Gezonde leefomgeving (© Partij voor de Dieren)

Mensen én dieren hebben recht op een gezonde, veilige en stabiele leefomgeving. Daarom voert de Partij voor de Dieren in het weekend van 11 en 12 mei in het hele land actie. De partij zal ook in Almere in actie komen, met het uitdelen van biologische, inheemse, gentechvrije bloemzaadjes bij stadslandgoed De Kemphaan op zondag 12 mei.

Gezonde leefomgeving
Een gezonde leefomgeving is van wereldbelang voor de gezondheid, de dieren en de natuur. De leefomgeving is vervuild: het water zit vol gif, mest en medicijnresten, de lucht is ongezond om in te ademen door fijnstoffen en de bodems zijn uitgeput.

Tijdens de actie wordt op een positieve manier aandacht gevraagd voor een gezonde leefomgeving door het uitdelen van biologische bloemzaadjes. Door het zaaien van deze zaadjes zullen er prachtige éénjarige bloemen opkomen waarvan insecten profiteren.

Daarnaast wordt een oproep gedaan om plantaardiger te eten. Een plantaardig dieet leidt tot minder uitstoot en vervuiling van (drink) water.

Noodklok voor de achteruitgang van de leefomgeving
De achteruitgang van de natuur en de vervuiling van bodem, lucht en water zetten niet alleen de gezondheid, maar ook de voedselzekerheid op het spel. Het klimaatpanel van de Verenigde Naties luidde eerder al de noodklok over de massale vernietiging van de leefomgeving. Dit moet stoppen! Want de leefomgeving is van levensbelang. De Partij voor de Dieren wil daarom een diepgroen Europa.

Landelijk actieweekend
De Partij voor de Dieren voert op zondag 12 mei bij stadslandgoed De Kemphaan in Almere actie om aandacht te geven aan de gevolgen van het Europese beleid die hier dagelijks gevoeld worden.

Voorbeelden van de gevolgen van het Europese beleid waar Flevoland mee te maken heeft, zijn overmatig gifgebruik op de bollenvelden, subsidies voor onder andere de intensieve veehouderij, verslechterende kwaliteit van het oppervlaktewater en drinkwater en versnipperde natuurgebieden waar te weinig aandacht voor is. Met dit actieweekend maakt de Partij voor de Dieren Flevoland duidelijk dat hun diepgroene geluid heel hard nodig is in de EU.

(Bron: Persbericht Partij voor de Dieren) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights