Uitgast Festival (© Persbericht Uitgast)

Uitgast Festival vindt dit jaar weer plaats in Natuurpark Lelystad op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Tijdens deze editie wil Uitgast een Kinderpodium realiseren met een uitdagend programma voor de kleinste bezoekers. Om dit mogelijk te maken heeft Uitgast een crowdfundingsactie opgezet om het streefbedrag van € 5.000 op te halen.

Kinderpodium
Afgelopen edities waren er al enkele activiteiten voor kinderen tijdens het Uitgast Festival, maar nu wil de organisatie inzetten op een dagvullend programma voor kinderen op het Otters Podium.

Een interactieve workshop voor kinderen vanaf 2 jaar, een kindervoorstelling, het uitproberen van echte instrumenten voor de wat oudere kinderen en samen muziek maken met ouders én professionals.

De enorme laagdrempeligheid om eens kennis te maken met (klassieke) muziek is behoorlijk uniek. Niet alleen voor kinderen om überhaupt eens met muziek in aanraking te komen, maar ook voor mensen met een kleine portemonnee om te genieten van natuur en cultuur.

Jonge mensen die niet graag naar een formeel Concertgebouw gaan, maar eens informeel een kijkje willen nemen bij een klassiek concert. Ouders die met hun kinderen komen voor een interactieve boomwhackers workshop en eindigen bij een pianotrio.

Minder subsidie, hogere kosten
Uitgast Festival werkt dus hard aan de volgende editie, maar financiële beperkingen vormen een uitdaging. En hoewel steeds meer mensen hun weg naar het festival weten te vinden, blijkt financiering een steeds groter probleem.

Uitgast wil graag groter, maar de middelen zijn kleiner. Er is dit jaar minder subsidie beschikbaar en de kosten stijgen. Om het Kinderpodium mogelijk te maken heeft Uitgast € 5.000 nodig. Uitgast is blij met elke donatie en zakelijke donateurs van € 250 krijgen een vermelding op de website, flyers en social media.

Een palet van park en klank
Het gratis Uitgast Festival vindt elk jaar plaats in het Natuurpark te Lelystad. Een prachtige omgeving, geweldig trouw publiek en een mooie muzikale omlijsting vormen het decor. Dit jaar start het festival op zaterdagavond 31 augustus met een concert op het Hoofdpodium.

Op zondag zijn er naast hoogstaande klassieke concerten een compositiewedstrijd én een stukje wereld/jazz muziek verdeeld over twee podia. Voor meer informatie over het festival en het doneren aan het Kinderpodium kan men terecht op de site van Uitgast

(Bronnen: Persbericht Uitgast Festival, Uitgast Festival 2024) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights