Gaza Journalist (© Pixabay)

PALESTINA – Bezetter dient ‘laatste’ voorstel in. Volgens RTL Nieuws zou Hamas een voorstel van de bezetter hebben ontvangen rond een mogelijk staakt-het-vuren in de Gazastrook. Hamas zou het voorstel in overweging nemen. De bezetter heeft aan een van de onderhandelaars – Egypte – laten weten dat dit de laatste kans is, anders zou men Rafah binnenvallen. (Bron: RTL NIeuws)

PALESTINA – Hamas maandag naar Egypte. In vervolg op het eerdere bericht, weet de Telegraaf te melden dat Hamas maandag een delegatie naar Egypte zal sturen om over het voorstel te overleggen. Dit zou gemeld zijn aan Reuters. De bezetter zou willen praten als alle gijzelaars vrijgelaten zouden worden. Tot nu toe zou de bezetter nooit willen praten over een permanent staakt-het-vuren voordat Hamas vernietigd zou zijn. (Bron: Telegraaf)

PALESTINA – VS kan aanval Rafah voorkomen. Abu Mazen heeft laten weten dat allen de VS een aanval op Rafah kunnen voorkomen. Deze aanval zou in de komende dagen kunnen gaan starten. De VS zouden een aanval op Rafah niet willen, maar de bezetter luistert naar niemand. (Bron: Telegraaf) 

GAZA – 392 Palestijnen gevonden in massagraven. De zoektocht door de autoriteiten in Gaza naar massagraven is gestopt. Men heeft gemeld dat er in totaal 392 lichamen zijn blootgelegd. Sommige lichamen hadden nog een chirurgische jas aan. De Palestijnse Burgerbescherming heeft donderdag gemeld met de andere 227 lichamen om hun identiteit vast te stellen. Volgens de bezetter zouden alle suggesties dat ze Palestijnse lichamen in massagraven heeft begraven, vals zijn. (Bron: Imemc News)

AL-QUDS – Illegale kolonisten bestormen Al-Aqsa Moskee. Meer dan 500 illegale kolonisten zijn zondag het Al-Aqsa Moskee complex binnengedrongen. De illegale kolonisten zijn de Al-Aqsa binnengekomen vanaf de Mugharbah poort en hebben daarna provocerende rondes uitgevoerd en Talmoedische rituelen op de binnenplaatsen. (Bron: Al Monitor) 

GAZA – Twee kinderen gestorven als gevolg van de hitte. Volgens Unrwa zijn er 2 Palestijnse kinderen naar verluidt gestorven als gevolg van de hoge temperaturen in Gaza. Unrwa laat weten dat men berichten heeft ontvangen dat ten minste 2 kinderen zijn gestorven als gevolg van de hitte. Wat moeten de Palestijnen nog meer verdragen: dood, honger, ziekte, ontheemding en nu leven in kassenachtige structuren onder de verzengende hitte. (Bron: Middle East Eye)   

GAZA – PFLP waarschuwt Britse troepen in Gaza. De Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) heeft de VK en andere landen gewaarschuwd voor het inzetten van troepen op het land of de kust van de Gazastrook. Volgens de BBC zouden Britse troepen in Gaza ingezet kunnen worden om te helpen bij hulp leveringen via een tijdelijke pier die door de VS wordt gebouwd. In een verklaring op Telegram gaf PFLP aan dat Britse troepen “ … als bezettingsmacht zouden worden behandeld en legitieme doelwitten voor het verzet zouden zijn … “ (Middle East Eye) 

MONDIAAL – Eerste Franse universiteitskamp voor Palestina. Op 24 april hebben zo’n 100 studenten gestemd over de oprichting van een kampement op de campus van Sciences Po Paris. Met een overweldigende meerderheid werd gestemd vóór de actie en werden tenten opgezet op de binnenplaats van het gebouw. Op de QS-wereldranglijst van universiteiten van 2024 is deze universiteit de beste politieke wetenschappen-universiteit van Europa. Veel politici zijn hier afgestudeerd en het is tevens de thuisbasis van een grote internationale gemeenschap. (Bron: Mondoweiss) 

MONDIAAL – Pro-Palestijnse campusprotesten breiden uit naar Australië. De pro-Palestijnse protesten, die geleid worden door studenten, blijven niet alleen in de VS, maar manifesteren zich nu ook in Australië. Tientallen mensen hebben een kampement gevestigd aan de Universiteit van Sydney. Sinds studenten van de Columbia University in New York tenten op de campus hebben opgezet om steun voor Palestina te betuigen, vinden steeds meer internationale protesten plaats buiten de VS. (Bron: Al Jazeera)  

PALESTINA – Hardliner bezetter waarschuwt premier bezetter. De extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid, Itamar Ben-Gvir, heeft gewaarschuwd dat het kabinet van de bezetter ontbonden wordt als een wapenstilstand overeenkomst wordt goedgekeurd. Op X refereerde hij naar een tweet van januari  “ … Roekeloos akkoord = ontmanteling van de regering … ” Daarnaast heeft minister van Financiën Smotrich gewaarschuwd dat het kabinet geen bestaansrecht heeft tenzij men Rafah binnen zal vallen. (Bron: Al Jazeera)

GAZA – Bezetter roept tot volledige vernietiging Gazastrook. De extreemrechtse minister van Financiën van de bezetter, Bezalel Smotrich, heeft opgeroepen tot een “... volledige vernietiging … “ Op X schreef deze bezettingsminister dat onderhandelen met Hamas onverantwoord was en dat leden van de groep moesten worden vermoord. Volgens deze bezetter is de tijd gekomen dat Mossad moet terugkeren naar datgene waarvoor zij is opgeleid: “ … Het elimineren van de hoofden van Hamas over de hele wereld en niet in onderhandelingen die onverantwoord worden gevoerd en de veiligheid van Israël schaden … ” en ” … Met Hamas moeten we voortaan alleen nog maar met granaten en bommen praten … ” (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Op zaterdag kon men op Instagram lezen – account Palestinian Youth Movement – dat Rafah werd aangevallen. De troepen van de bezetter hadden het bombardement op Gaza hervat, waarbij zowel de wijk Tel al-Sultan als het kamp Yebna werd getroffen. De bezetter zet de luchtaanvallen op Rafah voort, naast dat het dreigt met een grondinvasie op de stad met meer dan 1.4 miljoen Palestijnen. Palestijnen die in Rafah en de omliggende geïmproviseerde tentensteden opeengepakt moeten leven. Daarnaast wordt aangegeven dat de VS en haar bondgenoten – dus ook Nederland – medeplichtig zijn en blijven aan elke druppel Palestijns bloed die wordt vergoten. “ … Glorie aan iedere martelaar. Moge het verzet zegevieren en moge de zionistische bezetting spoedig worden verslagen … “ 

MONDIAAL – Bezetter is bang en ongewoon gestrest. Maariv, een krant van de bezetter, heeft laten weten dat de bezettingspremier “ … bang en ongewoon gestrest … “ is door de mogelijkheid van een dreigend arrestatiebevel van het ICC in Den Haag. Volgens bronnen dicht bij de krant zijn van mening dat de arrestatiebevelen slechts een kwestie van tijd zijn. Naast de premier van de bezetter, zou het ook gaan om de minister van Defensie Galant en stafchef generaal-majoor Halevi. De premier van de bezetter heeft op 26 april getweet dat “ … Israël onder mijn leiding nooit enige poging van het Haagse Strafhof zal accepteren om zijn fundamentele recht om zichzelf te verdedigen te ondermijnen … ” (Bron: Middle East Eye) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 28.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights