Apartheid regime (© Imemc News)

GAZA – Anera hervat hulpoperaties. Sean Caroll, president & CEO van Anera, heeft afgelopen week een statement uitgegeven over de hervatting van de hulpoperaties in Gaza. Na een tijdelijke pauze pakt de organisatie de hulp weer op. De beslissing om te stoppen is voor Anera nooit makkelijk geweest. Ze zijn uitgegaan van de staf in Gaza, die vanaf het begin van de oorlog met dood, verlies en vernietiging te maken had. Na de moord op Mousa Shawwa, staflid van Anera, en de aanval waarbij 7 hulpverleners van World Central Kitchen omkwamen, heeft Anera op 2 april de moeilijke maar noodzakelijke belissing genomen om de hulpoperaties stop te zetten. Na gesprekken met de verschillende partijen heeft Anera op 11 april besloten de volledige activiteiten in Gaza te hervatten, zoals maaltijden, voedselpakketten, hygiënepakketten, tenten, medische behandelingen en meer om gezinnen in grote nood te helpen. (Bron: Anera)  

WEST BANK – Kind in Hebron ontvoerd door bezettingssoldaten. Donderdagavond hebben soldaten van de bezetter van Palestina een Palestijns kind bij de ingang van de stad Doura ontvoerd. De stad Doura ligt ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank. Volgens mediabronnen is de 14-jarige Lana Shadi Abu Miqdam uit het Al-Hajra-gebied ontvoerd. De bezettingssoldaten hebben het kind aangevallen op het moment dat ze met het mobiel foto’s maakte van de natuur. (Bron: Imemc News) 

GAZA – Journalisten gewond bij aanval op vluchtelingenkamp. Vrijdag 12 april is een aantal journalisten gewond geraakt bij een aanval van de bezetter op het vluchtelingenkamp Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook. Volgens medische bronnen heeft Anadolu Agency gemeld dat onder de gewonden ‘journalisten in het veld’ waren. Dit waren medewerkers van de Arabische zender TRT die de aanvallen in Gaza versloegen. (Bron: Middle East Monitor) 

GAZA – Criminele bezetting bekommert zich niet om internationale wetten. Palestijnen zijn bezig de lichamen van hen die zijn omgekomen bij de aanval op het Al-Shifa Ziekenhuis, te bergen. Identificatie valt niet mee vanwege de staat van ontbinding. Een directeur van een  ambulancedienst heeft gemeld dat zijn team de martelaren aan het opgraven zijn, die door de bezetter zijn geëxecuteerd. Op dit moment is het niet duidelijk hoeveel lichamen op de binnenplaats van het ziekenhuis zijn begraven, maar inmiddels zijn reeds 409 lichamen geborgen. (Bron: Middle East Eye) 

WEST BANK – Bezettingstroepen doden 2 Palestijnen in Tubas. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag gemeld dat de troepen van de bezetter in de nacht 2 Palestijnen heeft gedood en 4 anderen heeft verwond. Dit gebeurde bij een nachtelijke aanval op Tubas. De mannen zijn geïdentificeerd als Muhammad Rasul Daraghmeh (27) en Muhammad Shahmawi (25). Muhammad Daraghmeh, bijgenaamd ‘The Rock’, kwam om het leven bij een drone-aanval op zijn auto. Hij was een vooraanstaand lid van de Tubas Brigade. Dit is een lokale gewapende verzetsgroep die sinds 2022 de confrontatie aangaat met bezettingstroepen in de Tubas-regio. (Bron: Mondoweiss)   

West Bank – In het noorden van de West Bank zijn 2 Palestijnen gedood. Ten minste 2 Palestijnen zijn op de 3e dag van Eid al-Fitr, gedood en 2 anderen gewond geraakt. Vroeg in de ochtend zijn 2 Palestijnen door de bezettingsmacht in de buurt van Tubas doodgeschoten. Eén van de 2 werd gedood toen het vuur op zijn voertuig werd geopend. Eerder had de Palestijnse Rode Halve maan al gemeld dat er één dode Palestijn en 2 gewonden waren binnengekomen na de bestorming van het Al-Far’a kamp in de buurt van Tubas door bezettingstroepen. (Bron: Middle East Monitor)

WEST BANK – Bezetter heeft in 2024 een recordhoeveelheid Palestijns gestolen. In 2024 – tot dit moment – heeft de bezetter een recordhoeveelheid van de bezette West Bank uitgeroepen tot ‘staatsgrond’. Meestal betekent dit dat er een snelle uitbreiding volgt van de bouw van illegale nederzettingen. Volgens NGO Kerem Navot is zo’n 2.743 hectare op de West Bank gestolen, waarvan het grootste blok bijna 2.000 hectare beslaat in de Jordaanvallei. Zo’n 650 hectare is gepikt in de buurt van Abu Dis en zo’n 42 hectare in de buurt van het Herodion National Park. (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Moordenaar van hulpverleners had ‘belegering’ Gaza geëist. De commandant van de bezetter die verantwoordelijk was voor de aanval op buitenlandse hulpverleners in Gaza had gepleit voor een totale blokkade van hulp die het belegerde Palestijnse gebied binnenkwam. De stafchef van de Nahal Infanteriebrigade, Nochi Mandel, was 1 van de 130 ondertekenaars van een open brief, waarin de regering van de bezetter werd opgeroepen om Gaza van alle hulp te beroven. Hij woont in een illegale nederzetting op de West Bank. Op 1 april heeft de bezetter een reeks drone-aanvallen uitgevoerd op een konvooi auto’s van World Central Kitchen (WCK). Dit is een hulpgroep die samenwerkt met westerse geldschieters om de belegerde bevolking van Gaza te voeden. (Bron: Middle East Eye) 

MONDIAAL – Duitsland voor gerecht gedaagd. Vijf Palestijnen uit Gaza hebben in Duitsland een juridische klacht ingediend tegen de regering vanwege de levering van wapens aan de bezetter. Volgens het Europees Centrum voor Constitutionele en Mensenrechten (ECCHR) heeft de klacht tot doel “ … de exportvergunningen in te trekken die zijn afgegeven door de Duitse regering voor wapenleveranties aan Israël … ” Volgens gegevens van een woordvoerder van de administratieve rechtbank in Berlijn komen de 5 Palestijnen van verschillende delen van de Gazastrook. (Bron: Al Jazeera) 

MONDIAAL – Palestijnse chirurg Ghassan Abu Sittah aangehouden in Duitsland. De Brits-Palestijnse chirurg Ghassan Abu Sitaah is in Duitsland opgepakt en de toegang tot het land geweigerd. Hij zou vrijdag spreken op een Palestijnse conferentie in Berlijn. Het nieuws komt van de Palestijnse journalist Hebh Jamal (Al Jazeera) die in Duitsland woont. De arts heeft het bewustzijn van de wereld vergroot over de impact van de oorlog van de bezetter tegen Gaza, waarbij meer dan 33.000 Palestijnen zijn vermoord. Hij was in het begin de onofficiële Engelstalige vertegenwoordiger van Palestijnse artsen en chirurgen die Palestijnen behandelden die gewond geraakt waren door de aanvallen van de bezetter. Tevens heeft hij het bezettingsleger beschuldigd van het gebruik van witte fosfor. De stof is illegaal in bebouwde en bevolkte gebieden als Gaza. Tevens dat de bezetter zich op kinderen heeft gericht. Daarnaast is Duitsland een belangrijke wapenleverancier van de bezetter in de oorlog tegen Gaza en heeft zich altijd ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter gesteld. (Bron: Middle East Eye)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights