Gaza Journalist (© Pixabay)

GAZA – Software gebruikt voor informatieverzameling. De bezetter gebruikt volgens The New York Times speciale software van Corsight als gezichtsherkenningstechnologie. Dit gebruikt men om informatie over Palestijnen in Gaza te verzamelen. Het programma is afhankelijk van Corsight (particulier bedrijf van bezetter) en wordt beheerd door de zionistische militaire inlichtingeneenheid, waaronder cyberinlichtingendivisie Unit 8200. Tevens wordt door de bezetter gebruikgemaakt van Google Photos.  Het apartheidsleger heeft de Palestijnse dichter Mosab Abu Toha vastgehouden, ondervraagd en gemarteld met behulp van het programma. (Bron: Electronic Intifada) 

GAZA – Activisten gearresteerd in Caïro. De politie van Egypte – bevriend met de bezetter – heeft 5 activisten gearresteerd die hebben deelgenomen en protesten hebben georganiseerd en steun betuigd aan Palestina. Meer arrestaties worden verwacht daar Caïro een verreikende arrestatiecampagne heeft uitgevoerd als gevolg van de protesten ter ondersteuning en solidariteit voor Palestina en Gaza.  (Bron: Khalil Al Qahtani Handallah Association)

PALESTINA – Palestijn ernstig gewond in Ramallah. Zondagochtend zijn bezettingstroepen Ramallah binnengevallen waarbij huizen zijn geplunderd. Dit heeft geleid tot protesten, waarbij de bezetter Bashar Wahba met scherp in het hoofd heeft geschoten. Bashar Wahba stond op het dak van zijn eigen huis. Het bezettingsleger was verschillende delen van Ramallah binnengevallen, vooral de Al-Irsal Street, de wijk Ein Misbah en Ramallah At-Tahta. Hierbij werden huizen in beslag genomen en geplunderd. (Bron: Imemc News) 

PALESTINA – Alle ledematen geketend in detentiecentra. Volgens een arts in een veldhospitaal in detentiecentrum van Sde Teiman – waar honderden Palestijnen verblijven – zijn de omstandigheden catastrofaal en een grove schending van de wet. Gevangenen in het detentiecentrum worden 24 uur per dag aan alle 4 de ledematen geketend, waardoor ze ernstige verwondingen oplopen en waardoor vaak handen en benen geamputeerd moeten worden. Tevens worden gedetineerden geblinddoekt, gevoed middels een rietje, wordt de toegang tot het toilet ontzegd en ondergaan ze grote operaties zonder de juiste medische zorg. (Bron: Moti Milrod Reuters)  

GAZA – Veel huizen beschadigd of vernield. Volgens Unrwa is 62 procent van alle huizen in Gaza beschadigd of vernield. Daarnaast is meer dan 75 procent van de bevolking ontheemd, waarvan de meerderheid meerdere keren. De Wereldbank en de VN hebben in een nieuw rapport gemeld dat de bezetter in de eerste 4 maanden van de bombardementen op Gaza voor miljarden dollars aan infrastructuur heeft vernietigd. De 2 organisaties hebben gemeld dat de toegebrachte schade ‘ongekend’ is en dat de schade waarschijnlijk 18.5 miljard dollar is. (Bron: Middle East Eye) 

PALESTINA – 200 Palestijnse kinderen in detentie. Volgens de Palestinian Prisoners Society worden zo’n 200 Palestijnse kinderen momenteel in detentie door de bezetter vastgehouden, waaronder 23 die in Megiddo worden vastgehouden. De verklaring werd uitgebracht ter gelegenheid van de Palestijnse Kinderdag op 5 april. Hierin wordt 2023 uitgeroepen tot “ … het bloedigste jaar tegen Palestijnse kinderen, met meer dan 14.000 doden in Gaza in de afgelopen zes maanden, naast de 117 doden door bezettingstroepen in het bezette West Bank, inclusief Oost-Jeruzalem … ” (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Nederland censureert solidariteit met Palestijnen. In het befaamde bastion van de liberale democratie – Nederland – wordt de solidariteit met de Palestijnen gecensureerd. David Cronin zou een lezing houden aan de Universiteit van Groningen over hoe de EU de genocide in Gaza mogelijk heeft gemaakt. Minder dan 24 uur voor de start van de lezing, hoorde David Cronin dat de bestuurders de lezing hadden verboden. De genoemde reden was dat de universiteit bezwaar maakte tegen de manier waarop David Cronin in promotiemateriaal werd weggezet als activist-journalist. Na contact met de decaan van de universiteit bleek het excuus ingewikkeld en tegenstrijdig te zijn. (Bron: Electronic Intifada)

GAZA – In 7e maand van oorlog troepen teruggetrokken. Volgens de bezetter zal ze troepen terugtrekken uit het zuiden van Gaza op het moment dat de aanvallen op Gaza de 7e maand zijn ingegaan. Hierbij wordt gemeld dat het grootste deel van de bezettingstroepen worden teruggetrokken uit Khan Yunis. Daarnaast zal een significante strijdmacht in de rest van Gaza operationeel blijven. Volgens de bezetter heeft de 98e commando divisie van bezettingsleger IDF haar missie in Khan Yunis afgerond. De divisie is weg uit de Gazastrook, dit om te herstellen en zich voor te bereiden op toekomstige operaties. (Bron: Al Jazeera) 

GAZA – Uitleg terugtrekking Khan Yunis. Het bezettingsleger IDF heeft de redenen uitgelegd voor terugtrekking uit Khan Yunis. Citerend uit bronnen van het bezettingsleger heeft de krant Yedioth Ahronoth gemeld dat het bezettingsleger terugkeert naar Khan Yunis als het nodig is. De bezetter bereidt zich voor om de operaties tegen Hamas-bataljons voort te zetten, die niet zijn aangevallen in Deir al-Balah en Rafah. Een van de redenen voor de terugtrekking is om plaatsen achter te laten voor de ontheemden die Rafah moeten verlaten. (Bron: Ma’an News)

GAZA – Bezetter pleegt 4 bloedbaden binnen 24 uur. Zondag heeft het ministerie van Volksgezondheid in Gaza gemeld dat de agressieve bezetter 4 bloedbaden heeft gepleegd. De agressie heeft geresulteerd in 33.175 martelaren en 75.886 gewonden sinds de onbeschofte en barbaarse aanval op 7 oktober op Gaza. In de laatste 24 uur zijn 4 bloedbaden gepleegd tegen families in de Gazastrook, waarbij 38 martelaren en 71 gewonden waren te betreuren. Ondertussen ligt nog een aantal slachtoffers onder het puin en op de wegen, waar de ambulances en de civiele bescherming niet bij kunnen komen. (Bron: Ma’an News)  

PALESTINA – Op de West Bank 15 Palestijnen opgepakt. Zondag heeft het bezettingsleger minstens 15 Palestijnen op de bezette West Bank vastgehouden en opgepakt, waaronder een kind en voormalige gevangenen. Door deze actie is het aantal arrestaties door de bezetter sinds 7 oktober op 8.100 gekomen. De arrestaties vonden voornamelijk plaats in de steden Hebron, Bethlehem, Jeruzalem, Ramallah en Jenin. (Bron: Middle East Monitor)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 07.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights