Surah 33 Aya 23 Quran gevonden in puin

GAZA – Voedselhulp onder druk. Eerder had de bezetter UNRWA buitenspel gezet en ANERA bedreigd, gisteren heeft de bezetter WCK-hulpverleners vermoord. De organisatie WCK heeft voor een onbepaalde tijd de activiteiten stopgezet. Elk ziekenhuis, elke hulporganisatie, elke ad-hoc groep die zich inzet voor de ontheemde Palestijnen, is afhankelijk van de dagelijkse WCK-maaltijden in Gaza. Wederom wordt hongersnood als oorlogswapen ingezet. (Bron: Instagram Palestine Solidarity) 

GAZA – Opzettelijke aanval hulpverleners WCK. Het Sanad-verificatiebureau van Al Jazeera heeft een onderzoek gedaan naar de aanval op hulpverleners van World Central Kitchen (WCK). Het rapport is gebaseerd op open source-informatie, getuigenverklaringen en afbeeldingen van de site. Hierdoor is een chronologische en geografische tijdlijn geconstrueerd. Het is gebleken dat niet 1, maar 3 voertuigen het doelwit waren, nadat de groep 100 ton voedselhulp had afgeleverd in een pakhuis in Deir al-Balah.  
Het tweede voertuig werd op ongeveer 800 meter afstand van de plaats waar het eerste werd geraakt, aangevallen. De derde auto werd op ongeveer 1.6 kilometer van de tweede auto aangevallen. Dit is gebaseerd op de locatie nadat hij was gebombardeerd. Ondanks de coördinatie van de bewegingen met het bezettingsleger, werd het konvooi getroffen. (Bron: Instagram Middle East Eye) 
De vermoorde hulpverleners zijn: Saifiddin Isam Ayad Abutaha (Palestina, 25), Lalzawmi Frankcom (Australië, 43), Damian Soból (Polen, 35), Jacob Flickinger (VS, Canada, 33), John Chapman (UK, 57), James Henderson (UK, 33) en James Kirby (UK, 47). De laatste 3 waren van WCK Security Team en de eerste 4 van WCK Relief Team. (Bron: Instagram, Seraj Ouda Gaza))    

GAZA – Pagina Qur’an gevonden in puin. In een van de gebouwen in Gaza die verwoest werden door het “ … extremistische zionistische regime … “ is een pagina van de heilige Qur’an gevonden. Op de pagina staat Aya 23 van Surah 33 Al-Ahzab (‘De Partijen’) en staat de volgende tekst: 

مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا

… Onder de gelovigen bevinden zich mannen die trouw zijn gebleken aan wat zij aan Allah hebben beloofd. Sommigen van hen hebben hun belofte ‘met hun leven’ vervuld, anderen wachten ‘op hun beurt’. Ze hebben ‘hun belofte’ nooit in het minst veranderd …  ” (Bron: Khalil Al Qahtani Handallah Association) 

GAZA – Hongersnood en ondervoeding onder kinderen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft wederom een oproep gedaan tot een staakt-het-vuren in Gaza. Tevens gaf ze een waarschuwing af dat hongersnood en ondervoeding onder kinderen zich in ‘recordtempo’ verspreiden. Volgens de organisatie is 1 op de 3 kinderen onder de 2 jaar acuut ondervoed. De VN en andere humanitaire organisaties waarschuwen al maandenlang voor hongersnood in het noorden van Gaza. Eind maart leed zo’n 70 procent van de bevolking aan catastrofale hongerniveaus. (Bron: Instagram Middle East Eye)

GAZA – Al-Shifa een van de grootste bloedbaden. Het bezettingsleger heeft de afgelopen 2 weken een enorme, schokkend gruwelijke militaire operatie uitgevoerd in het Al-Shifa Medisch Complex in Gaza-Stad. Zonder onderscheid te maken, zijn Palestijnen aangevallen, ongeacht de burgerstatus, geslacht, leeftijd of gezondheid. Het exacte aantal slachtoffers van het bloedbad is nog niet bekend, maar voorlopige rapporten suggereren dat meer dan 1.500 Palestijnen zijn gedood, gewond of als vermist zijn opgegeven als gevolg van het bloedbad uitgevoerd door de zionistische terroristen. Hierbij is minstens de helft van de slachtoffers vrouwen en kinderen. Ondertussen heeft Euro-Med Monitor op basis van haar eerste onderzoek en getuigenissen bevestigd dat honderden dode lichamen in zowel het Medical Complex als in de omgeving zijn ontdekt. Van de lichamen zijn er enkele die zijn verbrand en andere waarvan het hoofd en de ledematen zijn afgehakt. (Bron: Imemc News)  

GAZA – Brutale aanval Al-Shifa. Het Al-Shifa Ziekenhuis heeft de afgelopen weken te lijden gehad onder een brutale aanval door de bezettingsmacht. De bezetter heeft minstens 400 mensen gedood onder het voorwendsel dat ze Hamas-strijders zouden zijn. Ironisch genoeg is het bekend dat de bezetter elke Palestijnse man ouder dan 18 jaar als terrorist beschouwt. Dit blijkt onder meer uit de beweringen van de bezetter dat er sinds 7 oktober 10.000 Hamas-strijders zijn gedood, terwijl minstens 70 procent van de 30.000 gedode Palestijnen vrouwen en kinderen zijn. (Bron: Khalil Al Qahtani Handallah Association) 

GAZA – Al-Shifa vernietigd om sociale ineenstorting Gaza te versnellen. De val van het Al-Shifa Ziekenhuis zal straks in onze herinneringen geprint blijven als een van de meest cruciale momenten in de genocidale campagne van de bezetter in Gaza. Niet vanwege het ongebreidelde vernietigingsisme dat de bezetter aan de dag legde, maar omdat het een uniek inzicht bood in de werkelijke reden waarom de zionistische terroristen besloten de ziekenhuizen in Gaza systematisch te ontmantelen. 
Ziekenhuizen in Gaza waren in de oorlog niet alleen plaatsen waar gewonden en zieken behandeld werden, maar zijn tevens cruciale sociale instellingen geworden. Plaatsen waar een microkosmos van de burgerlijke orde van Gaza zich had gevestigd. (Bron: Mondoweiss)  

GAZA – Strijdkrachten naar Gaza. Volgens berichten zouden Egypte, UAE, Marokko en Bahrein op verzoek van de bezetter strijdkrachten naar Gaza sturen. De officiële redenering achter deze stap is dat Arabische soldaten de wagens met hulpgoederen gaan faciliteren. Analisten hebben  echter aangegeven dat deze militaire stations permanent zullen zijn, waardoor de zionistische collaborateurs extra controle over Gaza krijgen. (Bron: Khalil Al Qahtani Handallah Association)
Nu hebben Arabische en Islamitische landen – uitzonderingen daargelaten – niets gedaan voor de Palestijnen. En de stap hierboven kan Hamas opnemen als een oorlogsverklaring tegen Gaza en het Palestijnse volk. (Opinie)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights