De Groene Sluis Magazijn (© Groene Sluis)

De Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft vrijdagavond 5 april zo’n 65.000 euro weggegeven. De Groene Sluis geeft de winst aan goede doelen in en rond Lelystad. Voor Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis is dit een belangrijke bestaansreden.  

Lokale goede doelen
 
Het uitdelen van de winst doet de Stichting Kringloopwinkel De Groene Sluis al zo’n 11 jaar, waarbij ruim 575.000 euro is uitgedeeld. In deze periode hebben 143 verschillende lokale goede doelen een uitkering ontvangen. 

Het vorige jaar werd op 31 maart zo’n 100.000 euro uitgedeeld aan 48 verschillende goede doelen. Deze keer heeft de Stichting ruim 65.000 euro uitgedeeld aan 31 goede doelen. Volgens directeur Wim Cruiming is het een vorm van kringloop. 

De gebruikte goederen worden door de inwoners van Lelystad naar De Groene Sluis gebracht, waardoor ze weer verkocht kunnen worden. Per jaar geeft de Stichting de winst weer terug aan de stad Lelystad. 

Uitdeling van de winst over 2023 
In de periode tussen 16 januari en 11 februari hebben de lokale goede doelen een aanvraag voor een bijdrage uit het Groene Sluis Fonds kunnen indienen. Vooraf weet men nooit hoe groot het bedrag in het Fonds is. 

Dit bedrag is pas afgelopen vrijdag bekendgemaakt, tijdens de feestelijke uitreiking van de bedragen aan de verschillende goede doelen. Vrijdagavond hebben 31 goede doelen een geldbedrag uit het Fonds in ontvangst mogen nemen. 

Bij de uitreiking heeft de Stichting Dierenweiden Lelystad een bedrag van 10.000 euro in ontvangst mogen nemen. De aanvraag was gedaan voor een nieuw gebouw bij Dierenweide Stadspark. Het bedrag voor de Dierenweiden was dit jaar het hoogste bedrag. 

Nieuw dit jaar
Daarnaast zijn bedragen uitgereikt aan onder meer Stichting Jolpop, Stichting Sint voor elk kind en Stichting Prehistorische Nederzetting Flevoland. Voor 4 goede doelen wordt het bedrag dat ze ontvangen de komende maanden bepaald door bezoekers. 

In de winkel van De Groene Sluis staan 4 glazen potten. Dit betekent een glazen pot voor elk goed doel. Elke bezoeker die voor minimaal 10 euro besteedt, krijgt een puzzelstukje. Dit kan gedeponeerd worden in de pot van het goede doel dat men wil kiezen. Door de 4 goede doelen is 4.000 euro te verdelen

(Bronnen: De Groene Sluis, Flevopost, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights