Apartheid muur

GAZA – Geen hulp in Noord-Gaza. Even een korte Nieuwsflits tussendoor. Van 2 journalisten komen berichten dat ze zich in Noord-Gaza bevinden. Maar er is niets voor ze, niets meer dan wat ze om het lichaam hebben. Daarnaast is er nauwelijks wat eten te vinden en zijn er geen of nauwelijks hulporganisaties werkzaam in Noord-Gaza. In de afgelopen dagen is een aantal hulporganisaties benaderd maar er komt geen antwoord of nauwelijks. (Bron: Persoonlijk)  

MONDIAAL – Aanslag Moskou. Natuurlijk is er veel aandacht voor de aanslag op een zaal in Moskou, en onmiddellijk wordt er gewezen naar Islamitische Jihadisten. Maar ook hier – net als 9/11 en 7 oktober – zijn er leugens en zaken die niet uit te leggen zijn. Een van de zaken is waarom Daesh-K Moskou aanvalt en juist in deze periode? Als men aanvallen uitvoert omdat het westen Islamitische gebieden aanvalt, waarom gaat men dan niets doen voor het heilige land in de Islam (Palestina) en waarom beschermt men de 3e stad in de Islam dan niet (Al Quds)? Omdat ook deze groep geen moslims zijn, ze zien er niet uit als Arabieren, ze doen zaken die indruisen tegen de Islam. En net zoals Al Qaida dat vocht voor de Shaytaan (VS) tegen Rusland, is Daesh opgezet door het westen om te vechten tegen bepaalde landen en gebieden om tweespalt te zaaien. Ook de meeste vragen over 9/11 zijn nog steeds niet beantwoord. (Bron: Opinie) 

GAZA – Aanslagen 2014 – 2019. De zogenaamde Islamitische Jihadisten van Daesh hebben tussen 2014 en 2019 aanslagen op Gaza uitgevoerd, voornamelijk tegen Hamas-verzetsstrijders die op de meest gezochte lijst van de zionistische bezetter stonden. Opvallend hierbij is dat – juist nu in het licht van zogenaamde Daesh-aanvallen in Moskou – toen Daesh actief was in Gaza en ‘juist toevallig’ dezelfde belangen had als de bezetter. De aanvallen waren vooral gericht tegen Hamas-leiders. De verzetstrijders van Hamas zijn er in geslaagd om Daesh uit te roeien (Bron: Handallah Association)    

GAZA – Arts Al-Shifa geëxecuteerd. Dr Mohammed Zaher al-Nono die als arts werkzaam was in het Al-Shifa Medical Complex, heeft afgelopen dagen geweigerd om het ziekenhuis te verlaten. Hij stond erop de gewonden te blijven behandelen. Volgens getuigen en mediabronnen werd hij als vergelding door het leger van de bezetter in het bijzijn van zijn patiënten geëxecuteerd. (Bron Telegram Quds News) 

GAZA – Noodhulp geweigerd. De bezetter heeft vrachtwagens met hulpgoederen van UNRWA naar Noord-Gaza geweigerd. De bezetter heeft de VN laten weten dat het niet langer UNRWA-voedselkonvooien naar Noord-Gaza zal goedkeuren. Het bericht komt van het hoofd van UNRWA. In Noord-Gaza heeft 70 procent van de mensen te maken met het hoogste niveau van voedselschaarste. (Bron: Al Jazeera) 

GAZA – Situatie ‘echt kritiek’ in heel Gaza. In delen van het grondgebied waar de bombardementen en luchtaanvallen voortduren, is de situatie werkelijk kritiek. Er worden meer aanvallen gemeld op de centrale gebieden van Gaza, waar het artilleriebombardement op Deir Al-Balah en het vluchtelingenkamp voortduurt. De troepen van het bezettingsleger hebben 5 mensen van het medisch personeel in het Al-Shifa Ziekenhuis vermoord. Nog steeds worden honderden patiënten en ontheemden in de medische faculteit gevangen gehouden. (Bron: Al Jazeera)  

GAZA – Al-Amal Ziekenhuis belegerd. Volgens Palestine Red Crescent Society hebben de patiënten en ontheemden in het Al-Amal Ziekenhuis – dat sinds zondagochtend wordt belegerd door bezettingstroepen – de opdracht gekregen om te evacueren. Een paar mensen zijn in het ziekenhuis gebleven, waaronder personeelsleden, 9 patiënten en hun 10 metgezellen en een ontheemd gezin met kinderen met een handicap.  Alle ingangen van het ziekenhuis zijn geblokkeerd door voertuigen van de bezetter. Tevens is het verboden voor het huidige ziekenhuispersoneel het ziekenhuis te verlaten. (Bron: Middle East Eye)

WEST BANK – Palestijns grondgebied gestolen. De bezetter heeft beslag gelegd op 800 hectare grond op de bezette West Bank. De inbeslagname stond onder toezicht van de extreem-rechts-radicale terrorist en minister van Financiën. De diefstal van Palestijns grondgebied maakt het mogelijk om meer nederzettingen op te richten op Palestijns grondgebied. Dit gebeurde op het moment dat de minister van Buitenlandse Zaken van de VS in Tel Aviv was en dus goedkeuring heeft gegeven. (Bron: Middle East Eye)   

GAZA – Palestijnen gebruikt als menselijk schild. Het bezettingsleger blijft Palestijnse burgers gebruiken als een menselijk schild bij militaire operaties in het Al-Shifa Medisch Complex. Euro-Med Human Rights Monitor heeft verschillende consistente getuigenissen gedocumenteerd over het doelbewuste gebruik door de bezetter van Palestijnse burgers als menselijk schild. Dit was tegen de wil van de Palestijnen die werden gedwongen in gevaarlijke situaties om de bezettingstroepen en militaire operaties binnen het Al-Shifa te beveiligen en te beschermen. (Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights