Al-Shifa Ziekenhuis

AL-SHIFA ZIEKENHUIS – De westerse media en de leugens. In de westerse media, en zeker de Nederlandse media, blijft men ‘spreken’ over de zionistische leugens over de verzetsstrijders van Hamas die zich in het Al-Shifa Ziekenhuis schuil zouden houden. De waarheid over de gezondheidszorg in Gaza en de onbeschofte, barbaarse aanvallen op het Al-Shifa Ziekenhuis. 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS – Vier dagen belegering. Op donderdag 21 maart – na 4 dagen belegering van het Al-Shifa Ziekenhuis door de bezettingstroepen – zijn Palestijnse burgers opgedragen om volledig te evacueren. Ondertussen was de voedsel-en watervoorziening compleet afgesloten en werden duizenden burgers geterroriseerd. Al Jazeera heeft gemeld dat ambulances en civiele bescherming teams de gewonden niet konden bereiken als gevolg van toenemende aanvallen op de huizen in de omgeving van het ziekenhuis. Men zou spreken over 30.000 burgers die in het ziekenhuis vastzitten (Bron: Middle East Monitor, Khaled Beydoun) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS – Dertien doden. Volgens het mediabureau van de regering van Gaza heeft de bezettingsmacht opzettelijk dertien patiënten in het Al-Shifa Ziekenhuis vermoord, door hen de toegang tot gezondheidszorg en medicijnen te ontzeggen. (Bron: Instagram) 

AL AMAL WEESHUIS – Weeshuis gebombardeerd. Tevens is het Al Amal Weeshuis gebombardeerd. Het aantal weeskinderen in Gaza bedraagt momenteel meer dan 25.000 kinderen. De bezettingstroepen hebben het weeshuis gebombardeerd, waarbij het aantal doden en gewonden nog onbekend is. (Bron: Khaled Beydoun) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS. Gearresteerd na evacuatie. De 94-jarige Palestijnse vrouw, Naifa Rizq Al-Nwantiti, is na de evacuatie van het belegerde Al-Shifa Ziekenhuis gearresteerd. (Bron: Khaled Beydoun) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS. Aanval ziekenhuis om Palestijnen te demoraliseren. De afgelopen 4 dagen hebben de bezettingstroepen zich gericht op het medische complex van Al-Shifa. Hierbij zouden minstens 90 personen zijn omgekomen. Bij de inval van het ziekenhuis hebben de bezettingstroepen journalisten, patiënten en artsen gedood en gearresteerd. Tevens zijn talloze huizen vernield in de omgeving van het ziekenhuis.  
Volgens analisten zou het doel van deze aanval zijn geweest om Palestijnen in Noord-Gaza voor de tweede keer te demoraliseren. Dit om hun hoop weg te nemen dat ze ooit nog terug zouden kunnen keren naar een normaal leven in Noord-Gaza. Noord-Gaza wordt momenteel in brutale belegering en wurggreep gehouden. En ondertussen zijn al 30 kinderen gestorven aan ondervoeding. (Bron: Handallah Association) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS. Misdaad tegen de Mensheid. Het leger van de bezetter heeft op 21 maart gemeld dat ze minstens 140 Palestijnen had vermoord en minstens 160 Palestijnen illegaal had vastgehouden tijdens de 4 dagen durende aanval op het Al-Shifa Ziekenhuis. De bezetter is in staat deze oorlogsmisdaden brutaal toe te geven, omdat ze weet dat de VS er alles aan zal doen om de bezetter straffeloos te verdedigen. 
Maandag is het bezettingsleger voor de vierde keer – sinds het begin van de genocide op de Palestijnen in Gaza – het Al-Shifa Ziekenhuis binnengevallen. Daar het ziekenhuis al wekenlang niet kan functioneren vanwege het gebrek aan materialen en middelen, is het een onderdak geworden van honderden, zo niet duizenden, ontheemde en gewonde Palestijnen.  
Volgens een Palestijnse overlevende van de aanval is hij vastgehouden door de bezettingstroepen en geboeid geweest op de binnenplaats van het ziekenhuis. Hij is meer dan 9 uur uitgekleed op de binnenplaats gelaten. In die periode heeft hij 4 keer bezettingssoldaten gezien die groepen gedetineerden naar de ziekenhuisgebouwen hebben geleid, vooral naar het mortuarium, waar voorheen lichamen werden bewaard. Daarna werden geweerschoten gehoord, de soldaten verlieten het gebied en gingen een nieuwe groep halen.  
Volgens het bericht houden de misdaden tegen de menselijkheid, uitgevoerd door de bezettingstroepen tegen de Palestijnen, aan. (Bron: Jewish Voice for Peace) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS – Systematisch Geweld. Voor de vierde dag op rij hebben bezettingstroepen op donderdag de belegering en aanvallen op het Al-Shifa Ziekenhuis in Gaza-Stad voortgezet. Donderdag hebben de troepen het gespecialiseerde operatiegebouw, dat maandag was gebombardeerd en in brand gestoken, tot ontploffing gebracht en volledig verwoest.  
Volgens OCHA – Office for the Coordination of Humanitarian Affairs van de VN – hebben de bezettingstroepen sinds maandag 140 Palestijnen vermoord bij het ziekenhuis. Hiervan zouden er meer dan 50 doden tussen woensdag en donderdag te betreuren zijn geweest. Tijdens de aanhoudende aanvallen hebben de troepen artsen en medisch personeel verhinderd dat ze de patiënten konden behandelen, wat op zichzelf ook weer in meer dan een dozijn doden heeft geresulteerd. (Bron: Electronic Intifada) 

AL-SHIFA ZIEKENHUIS – Het Al-Shifa Ziekenhuis of Mustašfā š-Šifāʾ. Dit is (momenteel meer: was) het grootste medische complex en centraal ziekenhuis in de Gazastrook. Het ligt in het noorden van Rimal in Gaza-Stad. Voordat het gebied in 1946 door de regering van het ‘Mandaat Palestina’ werd verbouwd tot een gezondheidszorginstelling, was het een kazerne van het Britse leger (ook een bezettingsleger). De zorginstelling werd Dar Al-Shifa ofwel het Huis van Genezing genoemd. In de latere periode werd het ziekenhuis uitgebreid.  
Tijdens de oorlog in 2008 – 2009 kwam een groot gedeelte van de berichtgeving van journalisten die vanuit het ziekenhuis rapporteerden. Ook toen werd gemeld (onder meer door Amnesty) dat Hamas verlaten delen van het ziekenhuisterrein gebruikte. Dit werd echter tegengesproken door de Noorse artsen Erik Fosse en Mads Gilbert, die in het ziekenhuis werkten.  
Wikipedia spreekt ook over tunnels onder het ziekenhuis en dat de media daar Hamas de ‘schuld’ van geeft. Zo zou in de jaren 90 tijdens een renovatie een grote kelder zijn toegevoegd. Hiervan heeft de IDF later gemeld dat Hamas deze had ’toegeëigend’ om wapens op te slaan. Daarentegen hebben Newsweek en Intercept gemeld dat in 1983 de bezetter een bunker onder gebouw 2 heeft gebouwd, dat “ … een beveiligde ondergrondse operatiekamer en een tunnelnetwerk omvat … ” Dit werd ook bevestigd door Ehud Barak die in een interview met CNN aangaf dat de tunnels zijn gebouwd door de bezetter in de jaren 80 als onderdeel van het ziekenhuis. De leugens van de zionistische bezetters nemen het dan weer over en melden dat Hamas “ … de oorspronkelijke kelder heeft uitgegraven, nieuwe verdiepingen heeft toegevoegd en deze als knooppunt met hun bestaande tunnelsysteem heeft verbonden … “ (Bron: Wikipedia) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights