Kidnapped journalists Al Jazeera

GAZA – Al-Shifa aangevallen op maandag. Het grootste medische complex van Gaza is opnieuw door zionistische troepen aangevallen. Hierdoor zijn tienduizenden ontheemde, uitgehongerde en gewonde Palestijnen gevangen komen te zitten, terwijl de bezettingstroepen het ziekenhuis zijn binnengevallen. Er zijn in grote aantallen Palestijnen vermoord, gemarteld en ontvoerd, inclusief journalisten. Getuigen in het ziekenhuis hebben gemeld dat de zionistische troepen schieten op ‘alles wat beweegt’. (Bron: IMEU)

GAZA – Journalisten worden als gijzelaar vastgehouden. De bezettingstroepen hebben, in een daad van minachting voor de beschermde status van journalisten in oorlogsgebieden, een hele ploeg Al Jazeera-journalisten opgepakt. Dit gebeurde onder meer op maandag toen de journalisten verslag deden van de zich ontvouwende catastrofe in het medische complex Al-Shifa. Het is niet bekend waar de journalisten naar toe zijn vervoerd. De ontvoeringen maken deel uit van een al lang bestaande en gecoördineerde aanval op Arabische en internationale media in Gaza door de bezetting. Van Shireen Abu-Akleh tot Hamza Al Dahdouh, het zionistische regime gaat door met het aanvallen en vermoorden van journalisten die zich bezighouden met het blootleggen van de misdaden van de bezetter aan de wereld. Sinds 7 oktober heeft de bezetter 135 Palestijnse journalisten gedood bij gerichte en doelbewuste aanvallen, waaronder alle journalisten in Gaza die drones gebruikten om beelden van de vernietiging van bovenaf te laten zien. Ook de families, huizen en kantoren van journalisten zijn het doelwit geweest, in een poging journalisten psychologisch te vernietigen, zodat ze hun posten verlaten. (Bron: Palestine Youth Movement) 

GAZA – Aanval Al-Shifa Ziekenhuis. Maandag 18 maart is het medisch complex Al Shifa aangevallen. Hierbij hebben gevechtsvliegtuigen en tanks van de bezetter meegedaan. Hierbij werd gevuurd op Palestijnen zonder onderscheid, waardoor duizenden, gezondheidswerkers en ontheemde Palestijnen werden geterroriseerd, die zich in het complex schuilhielden. Dit deden de burgers omdat ze hun huizen waren kwijtgeraakt door bombardementen van zinistische bezettingsaanvallen. (Bron: Zwolle4Palestine) 

GAZA – De echte reden van de aanval op Al-Shifa. Maandag om 02.00 uur heeft het bezettingsleger het Al-Shifa Ziekenhuis bestormd, waarbij tanks en zwaar geweervuur werd gebruikt. Dit was de vierde keer dat Al-Shifa werd aangevallen sinds oktober. Hierbij zijn zo’n tientallen doden en gewonden gevallen en meer dan 80 personen gearresteerd. Een dag eerder zijn 13 vrachtwagens met hulpgoederen toegelaten in het noorden van Gaza. Maar wat weinig mensen weten is dat deze succesvolle levering van broodnodige voedselhulp aan het noorden van Gaza het Israëlische leger ertoe bracht de volgende dag zijn dodelijke aanval op het Al-Shifa Ziekenhuis te lanceren.
Het verband tussen deze twee gebeurtenissen kan alleen worden verklaard door te begrijpen op wie de bezetter zich richtte tijdens de aanval: de martelaar Faiq Mabhouh.
De aanval op al-Shifa was een moordoperatie gericht op het doorbreken van de burgerlijke orde in het noorden van Gaza om het genocidale project van de bezetter te vergemakkelijken. (Bron: Mondoweiss) 

GAZA – Aanval op huis in Rafah. De bezettingstroepen hebben dinsdagochtend het huis van de familie Al-Jarghoun in Rafah in Zuid-Gaza aangevallen. Bij deze aanval op huizen van burgers, zijn 12 doden gevallen, waaronder kinderen. De bezetter had de Palestijnen specifiek de opdracht gegeven om naar Zuid-Gaza te vluchten onder het voorwendsel dat ze daar veilig zouden zijn. Bij de opdracht werd ook aangegeven dat de bezettingstroepen een brutale belegering van Noord-Gaza zouden opleggen om de Palestijnen maar naar het zuiden te dwingen. Maar het blijkt dat Zuid-Gaza net ‘zo veilig’ is als Noord-Gaza. Deze veiligheid betekent voortdurende luchtaanvallen en een mogelijke grondinvasie. (Bron: Handallah Association) 

WEST BANK – Begrafenis in Hebron aangevallen. Tientallen Palestijnen in een begrafenisstoet zijn maandag gewond geraakt nadat bezettingstroepen de begrafenisstoet aanviel in het Al-Karatina gebied in Hebron.  Volgens mediabronnen zijn de Palestijnen aangevallen toen ze op weg waren naar het Islamitische kerkhof in de Sahla-buurt. De bezettingstroepen zijn het gebied binnengevallen en hebben de stoet aangevallen (Bron: Imemc News)  

GAZA – Doelbewuste blokkade hulp naar Gaza. Oxfam Novib heeft gemeld dat de noodklok wordt geluid wegens het opzettelijk en structureel toegebrachte lijden van de bevolking in Gaza. Volgens de organisatie staat zo’n 75 procent van de bevolking op het randje van de hongerdood. Kinderen sterven als gevolg van acute ondervoeding. In een rapport heeft Oxfam gemeld dat de bezetter sinds 7 oktober zo’n 15.413 vrachtwagens heeft toegelaten, maar er zijn minstens 5 keer zo veel nodig. Inspecties van vrachtwagens voordat ze Gaza binnen mogen duren onacceptabel lang, hulpgoederen worden om onverklaarbare redenen tegengehouden en opgeslagen in een pakhuis, onder andere noodhulp van Oxfam Novib, door de bezettingsautoriteiten. (Bron: Oxfam Novib) 

GAZA – Aanvallen begin operatie Rafah. Volgens het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de recente aanvallen van de bezettingstroepen op Rafah het begin van een grotere operatie. Dinsdag heeft het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld dat de intensivering van de luchtaanvallen op Rafah door de bezetter duidt op een uitbreiding van misdaden door de bezetter op de grensstad. Op het sociale media platform X heeft het ministerie een verklaring gepubliceerd waarin wordt gemeld dat de recente beschietingen in Rafah een teken zijn van ‘veronachtzaming’ door de bezetter van internationale en VS oproepen om de bescherming van burgers in de stad te waarborgen. (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Geen getuigen van genocide. De speciale rapporteur van de VN voor de bezette Palestijnse gebieden, Francesca Albanese, heeft commentaar gegeven op het besluit van de bezetter om te voorkomen dat commissaris-generaal van UNRWA, Philippe Lazzarini, binnen zal komen. Ze gaf aan dat de bezetter geen getuigen wil, geen personen die de waarheid willen vertellen. Op X gaf mevrouw Albanese aan: “ … Het hoogste aantal mensen dat ooit te maken heeft gehad met door de mens veroorzaakte hongersnood, samen met massamoorden, voortdurende schade en het creëren van omstandigheden die het leven van de mensheid ondermijnen, heeft een naam: genocide … ” (Bron: Middle East Monitor)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 17.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights