Gaza Journalist (© Pixabay)

GAZA – Acht patiënten stierven in Nasser Ziekenhuizen. Op woensdag heeft het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid bevestigd dat er 8 Palestijnse patiënten de dood hebben gevonden in het belegerde Nasser Ziekenhuis in Khan Yunis. Dit kwam mede doordat het ziekenhuis geen brandstof meer had voor de generatoren. Door dit probleem zijn beademingsmachines en andere vitale machines van het medisch centrum gestopt. De lichamen van de overleden patiënten hadden al de eerste tekenen van ontbinding. Dit betekent tevens gevaar voor de levens van andere patiënten, personeel en families die er onderdak vinden. (Bron: Imemc News)  

WEST BANK – Illegale kolonisten blijven gebied stelen. Particulier Palestijns land en eigendommen worden dagelijks gestolen door illegale kolonisten op de bezette West Bank. Ondertussen zijn er al tien ‘buitenposten’ in het gebied gevestigd. Volgens het internationaal recht zijn de nederzettingen illegaal en worden gezien als een oorlogsmisdaad.  In de afgelopen maand is er een ongekende stijging te zien in het aantal illegale buitenposten. Dit houdt in dat de illegale kolonisten bezig blijven met het grijpen van de controle over Area C. De illegale kolonisten bouwen “ … buitenposten, wegen, hekken en wegversperringen … “ Dit wordt gedaan om de Palestijnen te belemmeren zich te bewegen tussen hun steden en dorpen. (Bron: Electronic Intifada)  

GAZA – Vrouwen en meisjes worden gefouilleerd en verkracht. Het nieuws pakt alleen maar specifieke artikelen op, maar brengen bijvoorbeeld geen nieuwe over het fouilleren en verkrachten van vrouwen en meisje uit Gaza door de bezettingssoldaten. De Palestijnse vrouwen en meisjes die worden vastgehouden, worden uitgekleed en gefouilleerd door mannelijke legerofficieren van de bezetter. Tevens worden ze verkracht en er zijn berichten dat de vrouwen en meisjes in een kooi worden vastgehouden in de regen en kou, zonder voedsel. Berichten komen van VN-experts. Ze zijn geschokt door berichten over het opzettelijk aanvallen en buitengerechtelijk doden van Palestijnse vrouwen en kinderen op plaatsen waar ze hun toevlucht zochten. Sommigen hielden nog een wit stuk stof vast op het moment dat ze werden gedood. (Bron: Middle East Monitor) 

GAZA – Egyptische bouw Sinaï ondersteunt etnische zuivering. Egypte bouwt een 6 meter hoge muur in de Sinaï in de buurt van de Gazastrook. De bedoeling is om een gebied van 8 vierkante kilometer af te sluiten om Palestijnen uit Gaza op te vangen. De bezetter heeft de afgelopen 4 maanden Gaza verwoest, waarbij bijna 29.000 Palestijnen zijn gedood door bombardementen. Tevens is de bevolking van 2 miljoen Palestijnen de toegang tot voedsel en medicijnen ontzegd. Er zijn mensen die Egypte oproepen om de grensovergang bij Rafah te openen. Ondertussen heeft Egypte meegewerkt aan de blokkade van Gaza door de grensovergang vaker te sluiten dan te openen. Teven is een bufferzone gecreëerd en tunnels onder water gezet. (Bron: Mondoweiss)

GAZA – Grondinvasie mogelijk bij begin Ramadan. Het oorlogskabinet van de bezetter heeft gesproken over de grondinvasie van Rafah. Dit zou kunnen gebeuren op of rond het begin van de Ramadan. Zo zou Benny Gantz gezegd te hebben, dat als “ … de gijzelaars tegen Ramadan niet thuis zijn, de gevechten doorgaan tot in het Rafah-gebied … “ (Bron: Instagram (Sky News)) 

PALESTINA – Khaled al-Shawish gedood in gevangenis. Khaled al-Shawish is de 9de Palestijn die gedood is in de gevangenissen van de bezetter in de laatste 4 maanden. Volgens de Palestinian Prisoners Society is de Fatah-verzetsleider mishandeld door de bezettingsmacht, waardoor zijn gezondheidstoestand ernstig verslechterde. Khaled al-Shawish was 53 jaar en werd vastgehouden in de ‘Nafha’-gevangenis. Hij was een leider van de Al-Aqsa Martelarenbrigades uit de stad Aqaba in het gouvernement Tubas. (Bron: Al Mayadeen)    

GAZA – Wijdverbreide vernietiging ziekenhuis Khan Yunis. Volgens de Palestijnse Rode Kruis hebben bombardementen door de bezetter op het Al-Amal Ziekenhuis in Khan Yunis brand en verwoesting veroorzaakt. (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Volgens WHO is Gaza een ‘doodszone’ geworden. Woensdag heeft directeur-generaal van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, gezegd dat de humanitaire situatie in Gaza uit de hand blijft lopen. De gezondheids- en humanitaire situatie in Gaza is onmenselijk en blijft verslechteren. Tevens gaf hij aan dat “ … Gaza op een breder niveau een doodszone is geworden … “ (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Totale ineenstorting burgerlijke orde. Speciaal VN-rapporteur Francesca Albanese heeft gezegd dat er een totale ineenstorting van de burgerlijke orde in Gaza is ontstaan. De situatie heeft de bezetter van Gaza gecreëerd. Hierbij wordt verwezen naar het Wereldvoedsel programma dat de voedselleveringen aan Noord-Gaza heeft stopgezet. Dit besluit is niet lichtvaardig genomen, maar het personeel kreeg te maken met enorme, hongerige menigten, geweervuur en plunderingen. Het is zeer triest dat ouders moeten vechten om voedsel te moeten vechten voor het kind dat sterft van de honger. Volgens Francesca Albanese is het “ … een schande voor ons allemaal omdat we dit verraad aan de mensheid toestaan … “ (Bron Al Jazeera) 

WEST BANK – Drie verzetsstrijders gedood Jenin. De bezetter heeft 3 Palestijnse verzetsstrijders bij een nachtelijke aanval in de stad Jenin gedood. Eén dode is bevestigd door het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in een speech over het maandenlang militair optreden op de bezette West Bank. IDF-soldaten hebben tijdens een gezamenlijke terrorismebestrijding activiteit in Jenin 14 Palestijnen opgepakt. Volgens de bezetter zijn het “ … 14 verdachten, naast 3 terroristen die zijn gedood en nog meer terroristen werden aangevallen … ” (Bron: Al Arabiya)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency /21.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights