Palestijns Nieuws

GAZA – 84% van de gezondheidscentra in Gaza vernietigd. Van de gezondheidsfaciliteiten in de Gazastrook is 84% volledig gesloopt of te zwaar beschadigd om de operaties voort te zetten, als gevolg van zionistische terroristische  bombardementen en aanvallen van de afgelopen vier maanden. Veel van deze faciliteiten zijn gratis gezondheidsklinieken die worden beheerd door UNRWA. UNRWA is de hulporganisatie die het langst werkzaam is in Palestina. De organisatie werd in 1949 door de Verenigde Naties opgericht, slechts een jaar nadat het VN-verdelingsplan de staat van Palestina toestond. De bezettingsstaat zou worden gebouwd op wat ooit Palestijns land was geweest. UNRWA heeft gedurende vier generaties ruim 4.750.000 Palestijnse vluchtelingen geholpen. (Bron: Imemc News) 

PALESTINA – Niets minder accepteren dan stoppen van agressie. Hamas, de Islamitische Verzetsbeweging in Palestina, heeft zaterdag 17 februari een verklaring van het hoofd van haar politieke bureau, Ismail Haniyeh gepubliceerd. Haniyeh benadrukte dat Hamas te allen tijde met een positieve geest en grote verantwoordelijkheid heeft gereageerd in samenwerking met “broederlijke bemiddelaars” om de agressie van de bezetter tegen de Palestijnen te stoppen, de onrechtvaardige belegering te beëindigen, hulp aan Gaza toe te staan en een begin te maken met de wederopbouw, inclusief schuilplaatsen. (Bron: Al Mayadeen) 

GAZA – Eigenaar populaire locatie Londen diende in IOF. De eigenaar en oprichter van de populaire locatie Londen E1 zou hebben gediend in de IOF bij de invasie van Gaza. Muzikanten dringen er bij alle ravers en DJ’s op aan om E1 tot nader order te boycotten. In de moderne muziekcultuur kan geen plaats zijn voor acteurs en locaties die zich bezighouden met genocide. (Bron: Instagram (Ravers for Palestine))

GAZA – Hamas verwelkomt eisen VN-rechtbank. Hamas heeft vrijdag haar goedkeuring uitgesproken over de oproep van het Internationale Gerechtshof aan de bezettingsmacht om snel voorlopige maatregelen te nemen in Rafah. Dit om dat momenteel het risico groot is van een grondaanval door de bezetter. Op 26 januari is de bezetter bevolen om “ … onmiddellijke en effectieve … “ maatregelen te nemen om de levering van dringend  noodzakelijke diensten en humanitaire hulp in de Gazastrook mogelijk te maken. Maar de bezetter is bezig met de planning van een grondinvasie van Rafah. De bezetter heeft gemeld “… te zullen vechten tot de volledige overwinning en dit omvat een krachtige actie in Rafah … “ (Bron: Middle East Monitor)

GAZA – Bezetter verbiedt hulp Gaza binnen te komen. De VN heeft gemeld dat de bezettingstroepen vaak de toegang van hoognodige goederen naar Gaza afwijzen “ … om onduidelijke, inconsistente en vaak niet-gespecificeerde redenen … “ Volgens de VN gaat het hier om kinderspeelgoed, tentstokken, batterijen, generatoren, powerbanks, zonnepanelen, fakkels en brandslangen. (Bron: Middle East Monitor)

PALESTINA – Diefstal van aardgas. De bezettingsmacht heeft vergunningen voor exploitatie voor aardgas afgegeven voor de gebieden die liggen binnen de maritieme grens van Palestina. Dit is een duidelijke intentie om de gebieden te claimen. De aankondiging van de aanbesteding in Palestijnse wateren vond plaats op 29 oktober. De vergunningen zijn terecht gekomen bij 6 bezettings- en internationale bedrijven om op Palestijns grondgebied naar aardgas te boren. (Bron: Middle East Monitor)     

PALESTINA – Hamas moet deel uitmaken van hervormde PLO (Opinie). Recente rapporten suggereren dat Hamas en Fatah met bemiddeling van verschillende Arabische staten werken aan een overeenkomst die een technocratische “regering” voor Palestina mogelijk zou maken, dat Hamas het principe van een Palestijnse staat langs de grenzen van 1967 zou aanvaarden, en dat het zich zou aansluiten bij een “gerevitaliseerde” Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO). Dit is een oud refrein, dat al vele malen eerder is gehoord. En net als al die andere keren zijn er serieuze obstakels die overwonnen moeten worden voordat een dergelijke regeling werkelijkheid kan worden. (Bron: Mondoweiss) 

NEDERLAND – Juridische klacht ingediend tegen IDF-soldaat. Advocaat Haroon Raza heeft namens de 30-3 organisatie een nieuwe formele klacht ingediend tegen een Nederlands staatsburger en IDF-soldaat. Deze vrouwelijke soldaat wordt beschuldigd van betrokkenheid bij ernstige schendingen tijdens militaire operaties in Gaza. De klacht, ingediend bij de Nederlandse autoriteiten, schetst nauwgezet de beschuldigingen van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en mogelijke genocide, en onderstreept de cruciale noodzaak van verantwoording en naleving van het internationaal recht. Gebaseerd op gedetailleerde documentatie en wettelijke normen, beoogt de klacht een onderzoek en daaropvolgende vervolging, waarbij de vermeende acties worden benadrukt die hebben geleid tot burgerslachtoffers, vernietiging van civiele infrastructuur en schendingen van de Conventies van Genève. Deze juridische actie is een oproep aan de internationale gemeenschap en de Nederlandse autoriteiten om de beginselen van mensenrechten en gelijkheid volgens de wet hoog te houden, inclusief het overwegen van maatregelen voor de intrekking van paspoorten. (Bron: 30-3.org)

PALESTINA – Wetenschappers weigeren Nederlandse subsidie. De Nederlandse regering heeft een groep Palestijnse en Libanese wetenschappers een subsidie van 580.000 euro aangeboden. Volgens RTL Nieuws was de subsidie bedoeld voor waterbeheer in Libanon en Palestijnse gebieden. De academici hebben de subsidie geweigerd omdat het accepteren bij zou dragen aan “ … witwassen van racistisch en koloniaal beleid … “ De weigering is geplaatst in een open brief op de site MO.be. (Bron: RTL Nieuws, Trouw) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency /15.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights