Palestijns Nieuws

GAZA – Tanks bezetter in Nasser Ziekenhuis. Een Palestijnse chirurg van het Nasser Ziekenhuis in Khan Yunis heeft laten weten dat de bezetter tanks op het medische complex heeft geplaatst. Het ziekenhuis wordt aangevallen door de bezettingstroepen. Ondertussen worden honderden ontheemde families en patiënten gedwongen het ziekenhuis te verlaten. De chirurg, dr Khaled Alserr heeft gemeld dat de weinigen die achterblijven in het ziekenhuis – onder meer 14 medische stafleden die 120 patiënten verzorgen – de opdracht kregen om zich te verzamelen in 1 gebouw. Eerder werd er gemeld dat woensdagnacht het ziekenhuis was gebombardeerd. (Bron: Middle East Eye)  

GAZA – Executie van Palestijn. Een ontvoerde Palestijn had de opdracht gekregen om de mensen die zich schuil hielden in het Nasser Ziekenhuis, te informeren dat ze moesten evacueren. Daarna is de Palestijn geexecuteerd door het bezettingsleger doordat men 3 kogels op hem schoot. (Bron: Land of Palestine (Instagram)) 

GAZA – Bestorming Nasser Ziekenhuis. Vanochtend / vannacht hebben bezettingstroepen het Nasser Ziekenhuis bestormd en alle paramedici en patiënten – inclusief die van de IC – gedwongen om het ziekenhuis te verlaten. Ondertussen werden de massagraven op de binnenplaats van het ziekenhuis met de grond gelijk gemaakt. (Bron: journalist Motasem) 

GAZA – Troepen bezetter vallen ziekenhuis binnen. Bezettingstroepen hebben een inval uitgevoerd in het Nasser Ziekenhuis in Khan Yunis op zoek naar zogenaamde lichamen van gijzelaars. Volgens een artikel in Trouw zou de bezetter gemeld hebben dat het een “ … precieze operatie … “ is geweest. Tevens dat er “ … geloofwaardige informatie is geweest dat Hamas het ziekenhuis heeft gebruikt … “ Hamas heeft dit tegengesproken en gezegd dat het leugens zijn. Gezien het feit dat de bezetter regelmatig met leugens op de proppen kwam vanaf 7 oktober – en waarschijnlijk al jaren daarvoor – is het aan te nemen wat Hamas zegt, waar is. (Bron: Trouw)

GAZA- Nasser Medical Complex gebombardeerd. Vanochtend zijn de bezettingstroepen de gebouwen van het Nasser Medical Complex binnengevallen. Daarbij is het vuur geopend in de medische afdelingen. Gewonden werden gedwongen om het Complex te verlaten. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft gemeld dat de bezettingstroepen de orthopedische afdeling hebben aangevallen, waarbij een gewonde Palestijn is gedood en meerderen zijn gewond. (Bron: Al Mayadeen)

WEST BANK – Record aantal illegale nederzettingen in 2023. In 2023 hebben illegale kolonisten een recordaantal illegale buitenposten op de bezette West Bank geplaatst. Dit waren er 26 in het voorgaande jaar, waarvan 10 sinds 7 oktober, volgens de groep Peace Now. Sinds de rechts-radicale wind waait in Tel Aviv, kunnen illegale kolonisten ongehinderd buitenposten vestigen. (Bron: Middle East Eye)  

PALESTINA – Gevangene gemarteld en uitgehongerd. Palestijnse gevangenen hebben bewijs geleverd van de wijdverbreide marteling en uithongering van mannen, vrouwen en kinderen die momenteel door de bezetters in kampen worden vastgehouden. Sinds 7 oktober zijn bijna 7.000 Palestijnen opgepakt. De afgelopen maanden zijn ministens 8 mensen door marteling om het leven gekomen. Zelfs burgers van de bezetter werden meegenomen om te kijken naar de naaktmarteling van Palestijnen gevangenen. (Bron: Imemc News) 

GAZA – Vluchtelingenkamp Jabalia aangevallen. Vanochtend hebben bezettingsvliegtuigen een huis met meerdere verdiepingen bestookt met een aantal raketten in het Palestijnse vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van de Gazastrook. Ten tijde van de aanval waren er een groot aantal burgers in het huis, het grootste deel waren vrouwen en kinderen. Gemeld wordt dat er een groot aantal martelaren, gewonden en vermisten zijn te betreuren. (Bron: journalist Hazem Helme Abu Anza) 

LIBANON – Aanval op Zuid-Libanon. De bezetter heeft een aanval uitgevoerd op Zuid-Libanon, waarbij een aantal martelaren zijn te betreuren, onder meer de tiener Ghadeer Terhini. (Bron: Khaled Beydoun)

GAZA – Drones voor bezettingsleger. Het bezettingsleger is van plan om in India gemaakte Hermes 900-drones op te nemen in de steeds groter worden vloot van onbemande oorlog luchtvaartuigen. Volgens India zouden de drones de bezetter helpen bij de aanvallen op Hamas. Juist op het moment dat Rafah onder druk staat van de bezetter en men verwacht dat de bezetter een groot offensief zal starten op Rafah. Analisten hebben laten weten dat de bezetter en de VS drones inzetten boven het gebied van Gaza. Tevens dat drones – als steunpilaren van het bezettingsleger – worden gebruikt om informatie op te doen van het gebied en ongebreideld aanvallen uit te voeren op Palestijnse burgers en huizen. (Bron: Middle East Eye)    

GAZA – Kind wordt opgeblazen. Een kind in Gaza wilde een blikje tonijn openmaken omdat hij honger had en werd toen opgeblazen. Bezettingssoldaten laten vaak explosieven achter die lijken op voedselblikken. Elke keer als iemand zo’n blik wil openmaken, wordt men opgeblazen. Het verhaal is gedocumenteerd door journalist Muhammad Smiry. (Bron: Land of Palestine (Instagram))

GAZA –  Bijna 75 procent gedode journalisten was in Gaza. Het Comittee to Protect Journalists (CPJ) heeft donderdag gemeld dat 72 van de 99 journalisten die mondiaal in 2023 werden gedood, Palestijnen waren die hun werk deden over de oorlog tegen Gaza. Jaar na jaar zou het aantal gedode journalisten gedaald zijn, maar de oorlog tegen Gaza heeft dit veranderd. (Bron: Al Jazeera) 

GAZA – Mensen gedood bij bomaanslag. Twee mensen zijn gedood en 5 anderen gewond bij een bomaanslag door de bezetter in Al-Jalaa straat in het centrum van Gaza. (Bron: journalist Motasem) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency /12.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights