Bomen

De Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20 wordt gehouden op 27 februari. Het is de bedoeling dat het evenement het circulair ondernemen in de regio bevordert, vooral onder kleine en middelgrote bedrijven. Het is een podium voor ondernemers om circulaire innovaties te belichten en anderen te inspireren. Men kan er zien hoe men als ondernemer winstgevend en duurzaam kan zijn. Daarnaast hoe men de onderneming toekomstbestendig kan maken én kan inspelen op consumenten en klanten die steeds meer milieubewuste producten zoeken en wensen.  

Tweede jaar voor de Top 20 
Het wordt het tweede jaar dat het evenement wordt georganiseerd. Hiervoor heeft de provincie het concept nog eens goed doorgespit en gekeken hoe het beter kan. Een van de resultaten is dat er dit jaar 3 categorieën voor een nominatie zijn: Changemaker, Community en Start-up. 

De winnaars van de lokale Top 20 gaan daarna naar de landelijke finale op 15 maart, in de week van de Circulariteit. Het voordeel hiervan is dat een landelijk podium wordt geboden, dat de circulaire economie in een landelijk daglicht komt te staan en dat de geldprijzen groter zijn. 

Bewust gekozen locatie 
Genomineerde circulaire koplopers staan tijdens de Top 20 op de Innovatiemarkt, waar ze tonen hoe het product werkt, maar vooral waarom ze door zouden gaan naar de landelijke finale. 

Toeschouwers kunnen in gesprek met de ondernemers, waarna een jury na de markt de winnaars bekend maakt. Het evenement wordt gehouden bij het ROC Flevoland in Lelystad, omdat hier de vestiging is van het eerste Practoraat Circulaire Regionale Economie. 

Dit is een onderwijsinstelling die de transitie naar een circulaire economie wil versnellen. Uitgangspunt is dat de studenten de vakmensen van de toekomst zijn, die het verschil kunnen gaan maken op weg naar een duurzame wereld.  

De studenten worden geleerd te innoveren door transparant, objectief en eerlijk keuzes te maken, die zijn gebaseerd op kennis over duurzaamheid en circulariteit. Dit wordt de studenten geleerd door het bedrijfsleven, overheid, onderwijs, onderzoek en omgeving. 

Aanmelden
De partners van de provincie – VNO/NCW, ROC Flevoland, Aeres Hogeschool, Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland,Gemeente Lelystad en Natuur en Milieu Flevoland – tonen hun betrokkenheid en geloven in de kansen van een circulaire economie. 

De provincie wil de ondernemer daar graag bij helpen. Aanmelden voor de Flevolandse Top 20, kan via de site. Meer informatie over circulair ondernemen is te vinden op de site van Circulair Flevoland. De site opent nauwelijks, maar op de site Natuur en Milieu staat ook informatie.  

(Bron: Provincie Flevoland, NMF Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights