Remy Dovianus

In november kon Remy Dovianus met trots aankondigen dat de nieuwe single van (Hed) P.E. was uitgebracht. De geboren en getogen muzikant uit Lelystad had voor de nieuwe single ‘Waiting’ de gitaarmuziek geschreven en opgenomen. Tevens werd ook aangegeven dat op 15 december het nieuwe album ‘Detox’ in december uitgebracht zal worden. Voor de liefhebbers is het nu tijd om het album eens te beluisteren. Het album zou al hoog op de Metal charts staan in de VS en Canada.  

Baanbrekende veteranen
(Hed) P.E. heeft ondertussen het album ‘Detox’ gelanceerd op alle grote muziekplatforms. Het album van de baanbrekende G-Punk-veteranen uit Zuid-Californië kwam bij de release binnen op nummer 1 in de iTunes Metal-hitlijsten in zowel de VS als Canada.  

Album Detox

De opname van ‘Detox’ is gedaan in de privé studio van frontman Jared Gomes, waar hij bij elk nummer nauwgezet samengewerkt heeft met productie- en songwriter partner Remy Dovianus. 

Daarnaast waren Ulrich Wild (gerenommeerd mix- en masteringexpert) en Jim ‘Taz’ Evans (opvallende hoeskunst en verpakking) betrokken. Het album is een eerbetoon aan de roots van (Hed) P.E. , waarbij de hectische energie en de kenmerkende elementen van het unieke geluid van de band worden vastgelegd.   

Ulrich Wild heeft onder meer gemixt voor Deftones, Pantera, Static X. Hij specialiseert zich erin de kunstenaar naar het toppunt van zijn kunnen te brengen. Ulrich Wild is geboren en getogen in Zwitserland en woont en werkt in Los Angeles en heeft zijn eigen label (WURMgroup) voor opkomende artiesten.   

Struggle of life
Op het album ontstaat door de meesterlijke mix van Ulrich Wild een rauwe agressie, hiphopinvloeden en hardcore vibes. Volgens Jared Gomes is het album een openhartige verkenning van een aantal onderwerpen met meer uitgesproken rap-elementen en een opvallend zwaarder, meer trash-georiënteerd geluid. 

Tevens geeft de frontman aan dat hij zich verdiept heeft in een aantal lastige onderwerpen. Zo moet hij naast de muziek ook evenwicht zien te vinden in het ouderschap. En dit naast het ruig leven vol met valkuilen. 

Het album ‘Detox’ weerspiegelt een post-pandemische periode waarin de zanger ondergedompeld werd in rode wijn en onder invloed van andere middelen zijn eigen gedachten probeerde te begrijpen. 

Voor de liefhebbers een aanrader. Speciaal moet men eens luisteren naar de nummers ‘No way out’, natuurlijk het nummer ‘Detox’,  ‘Waiting’, en ‘Rat race’. Maar dat betekent niet dat de andere nummers overgeslagen kunnen worden. 

(Bronnen: Remy Dovianus (Instagram), Rock ‘N’ Load, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights