Palestijns Nieuws

WEST BANK – Zes Palestijnen gedood in Jenin. Bij een aanval op de bezette stad Jenin door bezettingstroepen zijn 6 Palestijnen gedood. Er zijn confrontaties uitgebroken bij de ingang van de stad op zondagochtend. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid was de drone-aanval gericht op mensen die zich ter plaatse hadden verzameld. Volgens een ooggetuige vond de luchtaanval plaats bij de ingang van Jenin in een gebied wat de ‘Martelarendriehoek’ wordt genoemd. Het effect van de aanval van de raket was te zien, daar bloed en lichaamsdelen overal lagen verspreid. (Bron: Middle East Eye)

GAZA – Ontmanteling Hamas voltooid. Volgens een artikel van Belga zou het bezettingsleger gezegd hebben dat “ …  de ontmanteling van de militaire structuur van Hamas in het noorden van Gaza … “ voltooid is. Nu zou de bezetter zich concentreren op de ontmanteling van Hamas in het centrum en het zuiden van Gaza. Deze ontmanteling zou op een andere manier gebeuren – volgens een generaal van de bezetter. Dit zal tijd kosten en het zou best nog wel een heel jaar kunnen duren. (Bron: GvA)   

MONDIAAL – Onderzoek naar oorlogsmisdaden. Honderd Chileense advocaten, waarvan de meesten van Palestijnse afkomst zijn, hebben een klacht bij het ICC ingediend over de misdaden begaan door de bezetter in de Gazastrook. Hierbij wordt gesproken over genocide, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensenlijkheid, die in strijd zijn met de Vierde Conventie van Genève van 1949. Het bericht spreekt er over dat het Internationaal Strafhof maandag zal beginnen met het onderzoek. (Bron: Land of Palestine (Instagram))

GAZA – Veroordelingen voor aanvallen van journalisten. Hamas heeft zondag gemeld dat het bezettingsleger het zuidelijke deel van de Gazastrook bombardeert en zich gericht heeft op journalisten. Dit is een opzettelijke oorlogsmisdaad dat gericht is op het terroriseren en ontmoedigen van journalisten om de waarheid te rapporteren. Het Palestijnse Journalisten Syndicaat heeft er aan toegevoegd dat de misdaden van de bezetter de journalisten niet zullen intimideren, maar dat de vastberadenheid steeds groter zal worden. Tevens werd gemeld dat het aanvallen van journalisten Dahdouh en Thuraya een opzettelijke zionistische oorlogsmisdaad is. (Bron Al Araby)  

MONDIAAL – Bedrijven profiteren van genocide Gaza. Later deze maand is er een grote wapenbeurs in Londen, waar zaken besproken worden als vuurkracht, dodelijkheid en robotica. Een wapenbeurs die wordt gehouden terwijl er een genocide in Gaza plaatsvindt. Het is een ultieme vorm van ‘geen moraal’ hebben. Daarbij komt dan nog dat de sponsors van de beurs – International Armoured Vehicles – de leiders van de wapenindustrie van de bezetter zijn, Rafael en Elbit Systems. Er wordt momenteel al reclame gemaakt voor deze beurs, waar voor het gemak maar weg wordt gelaten dat deze 2 bedrijven van de bezetter zijn. (Bron: Electronic Intifada)

MONDIAAL – Rechtszaak tegen BDS Malaysia. De franchisenemer van McDonald’s in Maleisië heeft een rechtszaak aangespannen tegen BDS Malaysia. Deze BDS groep is een solidariteitsgroep die pleit voor rechtvaardigheid en gelijkheid voor de Palestijnen. BDS Malaysia wordt beschuldigd van ‘smaad’ en heeft een rechtszaak met schadevergoeding van ruim 1 miljoen dollar aan de broek hangen. Volgens BDS heeft de franchisenemer van McDonald’s de bezettingsmacht gesteund met gratis maaltijden, tijdens de aanhoudende genocide op 2.3 miljoen Palestijnen inj Gaza. (Bron: BDS Nederland) 

GAZA – Aanval op Al-Aqsa Martyrs Hospital. De bezettingsmacht probeert het Al-Aqsa Martyrs Hospital ‘buiten dienst’ te stellen. Volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid in Gaza ligt het medisch centrum onder zwaar drone vuur van de bezetter. Dit vuur richt zich op “ … alles wat beweegt … “. De aanvallen zijn erop gericht om het ziekenhuis uit te schakelen. Dit zou een doodvonnis zijn voor duizenden gewonden en patiënten in het centrale gebied. (Bron: Al Jazeera) 

WEST BANK – Palestijnse peuter doodgeschoten. Grenspolitie van de bezetter heeft een driejarig kind doodgeschoten. Volgens de bezettersmedia gebeurde dit bij een militaire controlepost bij de nederzetting Givat Ze’ev. De bezettingsautoriteiten hebben gemeld dat het zogenaamde autoramaanval was. Haaretz heeft gemeld dat de peuter was neergeschoten maar niet in de auto zat. Jeruzalem Post gaf tevens aan dat de “ … peuter per ongeluk werd neergeschoten en gedood … “ (Bron: Al Jazeera)  

GAZA – Houthi-functionaris over moord op journalisten. Volgens een hoge Houthi-functionaris worden de ‘leugens’ van het westen blootgelegd door de moord op journalisten in Gaza. Mohammed Abdusalam heeft gemeld dat er meer dan 100 journalisten zijn gedood door aanvallen van de bezetter in Gaza. Tevens gaf hij aan dat de westerse landen een dubbele moraal hanteren als het gaat om democratie, mensenrechten en vrije meningsuiting, maar ondertussen wel de bezetter blijven steunen. Met de moord op elke journalist in Gaza, valt de westerse propaganda en worden de onwaarheden en leugens blootgelegd. (Bron: Al Jazeera)  

GAZA – Dertien doden bij aanval ziekenhuis. De bezetter blijft het Rode Halve Maan-ziekenhuis in Khan Younis aanvallen, waardoor 13 doden zijn te betreuren. De Palestijnse Rode Halve Maan (PCRCS) heeft vrijdag gemeld dat de bezetter het gebied direct aan het Al-Amal Ziekenhuis in Khan Younis heeft gebombardeerd. Dit gebeurde binnen 24 uur nadat de bezetter de medische faciliteit had aangevallen waar zo’n 14.000 Palestijnen schuilen. (Bron: Imemc News) 

WEST BANK – Zes Palestijnen gedood door drone.  Zondag bij zonsopgang heeft een drone-aanval door de bezetter 6 Palestijnse jonge mannen gedood in het dorp Ash-Shuhada, ten zuidwesten van Jenin. Bij de aanval is een grote bezetterslegermacht de stad binnengevallen. De 6 Palestijnen zijn vermoord nadat een drone van de bezetter een raket op hen had afgevuurd. (Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights