LAPP Grutterswal

Wat is mooier dan een motie aangenomen te zien worden, als men zelf op de tribune bij de gemeenteraad zit? Bij de motie van LAPP (Lelystad Artistiek Participatie Platform) is het gelukt tijdens de Motiemarkt. Zodoende kan de organisatie ruim 13.000 euro tegemoet zien om de nieuwe culturele ruimte op Grutterswal 106 te optimaliseren. De motie was maanden geleden ingediend en is dus overgenomen door de gemeenteraad. 

Bijdrage aangevraagd 
Het LAPP had een bijdrage aangevraagd om de nieuwe ruimte geluidsdicht te maken en ook een deel in te richten. Momenteel wordt de nieuwe locatie gehuurd naast de huiskamer op Grutterswal 108. De nieuwe ruimte wordt een culturele ruimte, die nog verbouwd moet worden.     

Door de pandemie veroorzaakt door het SARS-CoV-2 virus (Corona) en verhuizingen zijn er geen culturele evenementen georganiseerd. Dit kwam ook door het ontbreken van een geschikte ruimte. 

Nieuwe locatie 
Gezien de financiële bijdrage en de nieuwe locatie, kan het straks weer wel. Tevens zullen ideeën worden geïntegreerd voor de jongeren supportgroep, workshops en muzikale evenementen. Dit zal gebeuren in samenwerking met STIP / CLIP ggz. 

Men wil de locatie ook verhuren aan startende bandjes, die een oefenlocatie nodig hebben. Momenteel gebeurt dit nog op de locatie Kofschip. Maar deze locatie heeft ook een einddatum. Het pand is oud en zal tegen de vlakte gaan. 

Er wordt hard gewerkt om de nieuwe locatie gebruiksklaar te krijgen, wat waarschijnlijk ergens in januari zal worden. De ruimte was erg verwaarloosd, maar het begint er al op te lijken. Tevens komt er hulp van verschillende kanten en sponsoring.

Dé plek voor jongeren 
Het doel is om op de nieuwe locatie een plek te bieden voor (kwetsbare) jongeren. Tevens werd door de organisatie gemeld dat er weinig mogelijkheden zijn voor de jeugd. Dit komt mede door vreselijke bezuinigingen op het jongerenbeleid. 

De ruimte van Grutterswal 108 blijft beschikbaar voor onder meer de kookgroep van STIP, de pot schaft van Norma, vrouwenavond, vergaderingen en lezingen. Tevens is deze ruimte te huur voor bepaalde dagen

De nieuwe ruimte is er voor iedereen, jong en oud. Hier moeten mooie culturele dingen gaan komen. Kunst, kleinkunst, workshops, muziek en thema-avonden. Tevens zal er ruimte zijn voor jongeren, een soort hangplek, waar jongeren naar muziek kunnen luisteren. Op nummer 106 komt natuurlijk de mooie graffiti van Rémon Koreman.

(Bronnen: ‘t LAPP, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.12.2023  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights