Bezetter valt Jenin binnen

OPINIE – Een vriend is jaren geleden naar Egypte verhuisd en ondanks dat we politiek gezien niet hetzelfde dachten, konden we het goed met elkaar vinden. En nog steeds stuurt hij een whatsappje regelmatig even door. Hij was meer van het Al-Sisi kamp en ik stond en sta nog steeds achter Mohammed Morsi. De afgezette Egyptische president Mohammed Morsi is in 2019 in een rechtbank flauwgevallen en bij aankomst in het ziekenhuis dood verklaard. 

Connecties met Hamas 
Volgens de aanklacht stond de afgezette oud-president Morsi voor de rechtbank vanwege ‘een spionagezaak’. De Nederlandse rechtse media konden daarna schrijven dat er “ … vermeende contacten zouden zijn met de Palestijnse Hamas-beweging …” Volgens de Moslimbroederschap waren de mensenrechten van de afgezette leider niet gerespecteerd. Ook Amnesty International heeft vragen gesteld bij de opsluiting van de oud-president.  

Ook hier ging het over het feit dat de Moslimbroederschap een terroristische organisatie zou zijn. Echter – volgens Islamoloog Joas Wagemakers in zijn bundel ‘Wie is er bang voor religie?’ – is dit gewoon een samenzweringstheorie en wordt meestal verteld door slecht geïnformeerde mensen die van mening zijn dat de ‘Islam de wereld wil overheersen’ en meer van dit soort bullshit. Volgens deze theorie zou de Moslimbroederschap verbonden zijn aan radicale groeperingen als Al-Qaida en Daesh. Maar juist de Moslimbroederschap is niet radicaal en dat is de reden dat Al-Qaida geen relatie wil met de Moslimbroederschap.  
Daarnaast heeft de heer Wagemakers gezegd dat die slecht geïnformeerde mensen menen dat de Moslimbroederschap vóór terrorisme is, omdat Hamas expliciet geweld zou gebruiken tegen de bezetter van Palestina. Maar de Broederschap geeft daarbij aan, dat ze helemaal niet voor terrorisme is. Ze is voor de Palestijnse strijd en de verzetsstrijd van Hamas ziet de Moslimbroederschap als een legitieme, gerechtvaardigde verdedigingsstrijd tegen een staat die Palestijns grondgebied bezet heeft.

En die bezetting duurt nu al 75 jaar en ondertussen is er weer een deel aan de geschiedenis toegevoegd. De oorlog is niet op 7 oktober begonnen maar bij het uitroepen van de illegale bezettingsstaat in 1948. En de rechtse media in het westen proberen op elke manier de verzetsstrijders van Hamas zwart te maken. 
Zo zouden ook weer Hamas-leden in Europa opgepakt zijn. Volgens de media zou een 57-jarige Rotterdammer op verzoek van het OM van Duitsland opgepakt zijn, op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Hij zou lid van Hamas zijn, weet de pientere journalist ook nog te melden. Daarnaast weet RTL Nieuws dan ook nog te melden dat de Rotterdammer “ … al jaren lid is van Hamas … “, zo zou het Duitse OM gemeld hebben. 

Dit laatste is erg vreemd te noemen, daar het Nederlandse OM nog geen half jaar geleden heeft gemeld “ … In Nederland is geen formele aanwezigheid van Hamas … “ Geen formele aanwezigheid van Hamas wil m.i. zeggen dat er geen afdeling is van Hamas en geen leden van Hamas. Dus, waarom komt men nu ineens met deze opmerking vanuit Duitsland? Tevens was er volgens de Volkskrant in mei reeds aangegeven dat de NCTV al berichtte dat de terroristische dreiging in Nederland was toegenomen.  
In logische volgorde: 1. in mei verhoging van dreiging, maar dreigingsniveau wordt niet verhoogd; 2. in juni ‘geen formele aanwezigheid van Hamas in Nederland’; 3. december verhoging dreigingsniveau van 3 naar 4; 4. Hamas-lid opgepakt in Rotterdam. Het is gewoon een opgeklopte aardbeienpudding om de angst in te boezemen bij mensen die niet passen bij de ’rechtse politiestaat’.   

Even voor de duidelijkheid, de woordvoerders van Hamas, Abu Obeida en Abu Hamza, hebben nog nooit opgeroepen om in Europa de strijd aan te gaan tegen ‘bepaalde doelen’. 

En de media ploeteren weer verder. Zo wist ook het AD te melden dat de Rotterdammer “... al jarenlang lid is van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas … “ Het wil nog niet zo goed lukken met de rechtse media als men spreekt over ‘terreurorganisatie’. Misschien dat ze nog eens de Nederlandse geschiedenis moeten teruglezen, zoiets in de tijd tussen 1940 – 1945 en dan het woord verzetsstrijder opzoeken. 
Palestina wordt al 75 jaar bezet en het is duidelijk en te begrijpen dat de Palestijnen in verzet komen tegen die onmenselijke terroristen van Tel Aviv. 

En dan zou de Rotterdammer op zoek zijn geweest naar eerder verstopte wapens. Misschien heeft Sinterklaas deze verstopt in een of andere hoek. Het verhaal wordt nog meer opgeklopt ehhh spannender, want de journalist weet te melden, dat een van de verdachten – er zijn er 7 aangehouden – de opdracht kreeg om – en nu komt het – “ … namens Hamas een eerder aangelegd gronddepot met wapens in Europa te lokaliseren … “ Daarbij zouden de instructies komen van Hamas-leiders in Libanon. En daar zouden dan geen aanwijzingen bij gegeven zijn? Verderop in het artikel wordt gesproken over het feit dat de 3 aangehouden personen in Duitsland en de Rotterdammer contact hadden met een Hamas-functionaris in de Gazastrook.   

Met wie hebben ze nu contact gehad? In Libanon of in Gaza? Het artikel gaat verder met het spannende verhaal. De journalist weet te melden dat de bezetterspremier ‘claimt’ dat de “ …  verdachten ‘namens’ Hamas opereerden … “ Nú wordt het een stuk duidelijker;  als de bezetter zegt ‘spring’ dan ‘springen’ we in het westen. Het journaille is nog niet gewend aan het feit dat de bezetter vele leugens heeft verspreid om het eigen optreden goed te praten en nu dus weer bezig is. Tevens wordt aangegeven dat de ‘grote Mossad’ heeft gesteld dat de “ … Deense autoriteiten de ‘Hamas-infrastructuur op Europees grondgebied’ hadden blootgelegd … “ The South China Morning Post heeft er aan toegevoegd dat de bezettingspremier heeft gemeld dat “ … De terroristische organisatie Hamas heeft meedogenloos en uitputtend gewerkt om haar dodelijke operaties naar Europa uit te breiden en daarmee een bedreiging te vormen voor de binnenlandse veiligheid van deze landen … “  

O ja, en ik geloof ook in de kerstman. Alleen heeft de Deense politie niets gezegd over Hamas, maar spreekt over een link met de verboden bende ‘Loyal to Familia’. Nu is het ondertussen bekend geworden dat in Duitsland niet gesproken mag worden over Palestina of over Hamas, dus …. 
Volgens de gegevens is Loyal to Familia een Deense straatbende. Maar volgens de politie is het nog onduidelijk wat de rol van de groep in het verhaal is. Een expert van de Deense publieke omroep houdt het voorlopig op wapenleveranties. Als dit waar zou zijn, dan zouden ze toch gewoon kunnen zeggen waar het wapendepot ligt. Het blijft een spannend verhaal waar nogal veel ‘onbekend’ is. 

(Bronnen: AD, Trouw, UU, De Volkskrant, RTL Nieuws, NOS, Openbaar Ministerie, Nord News, South China Morning Post, The Guardian, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.12.2023

2 gedachte over “Nederland wordt klaargestoomd voor ‘De Rechtse Politiestaat’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights