Boycott producten

OPINIE – De hypocrisie ten top deze dagen. De ministers van Buitenlandse Zaken praten over sancties tegen Hamas, rechtse media spreken over de jacht op “Hamas-kopstuk Yahya Sinwar “ … Brein achter terreuraanval … “ en “ … Duitse politie doorzoekt in vier deelstaten huizen van Hamas-aanhangers … “ en “ … Waarom spreken Nederlandse moslims zich amper uit tegen Hamas-terreur … “. Het is zo zielig, dit soort journaille die met dit soort berichten komen, alsof ze nog steeds niet onder de steen vandaan zijn gekropen.

Sancties opleggen aan Hamas en sympathisanten
De NOS kopt op maandag 11 december 2023 met het artikel ‘Italië, Frankrijk en Duitsland willen sancties tegen Hamas en aanhangers’. In al hun wijsheid zijn de ministers van Buitenlandse Zaken – let op het woord ‘land’ – van de 27 EU-landen bijeen in Brussel om te praten over sancties naar aanleiding van de oorlog tussen de bezetter van Palestina en Hamas. Drie landen, niet de minste hoor ! – te weten: Italië, Frankrijk en Duitsland hebben opgeroepen om sancties op te leggen aan Hamas en zijn sympathisanten. Ja hoor, het kapitalistische en koloniale westen heeft elkaar weer gevonden. Jaren van uitbuiting, jaren van onderdrukking, jaren van steun aan zionistische terroristen en nu komen de 3 wijzen met hét licht: sancties tegen Hamas.    

Daarnaast willen ze nog wel reisverboden aan illegale kolonisten in de West Bank opleggen, maar daar blijft het dan weer bij. Want nog meer wordt toch te veel voor de 17 ministers, tenslotte hebben ze ook nog een lunch en een diner. En dan kan er geen punt aan toegevoegd worden, zoals sancties voor de bezetter van Palestina, de zionistische terroristen uit Tel Aviv. Nee, daar wordt niet aan gedacht, tenslotte staat de politiek ‘onvoorwaardelijk achter’ de bezetter van Palestina. Er wordt niet gesproken over de fouten die het westen heeft gemaakt de afgelopen 75 jaar, niets over de bezetting van Palestina van ruim 75 jaar, niets over de bezetter die zich nog nooit aan één afspraak heeft gehouden, niets over de bezetter die de ene leugen na de andere leugen deelt in de media. Neen, dat doet het westen niet, want het westen zit in een wurggreep waar ze nooit uit kan komen als ze zo ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter blijft staan en het meest stomme idee van een tweestatenoplossing blijft promoten. Een oplossing waarbij de Palestijnen altijd de verliezers zullen zijn.  
Om het nog een beetje goed te kunnen praten, durft de Franse minister van Buitenlandse Zaken nog iets te zeggen over “ … de te veel gevallen van geweld gepleegd door extremistische kolonisten … “ De minister vergeet er alleen bij te zeggen dat die illegale kolonisten gesteund worden door de bezetter van Palestina. 

Oorlog wordt gesteund door het westen 
Los van het feit dat Nederland onderdelen handelt van de F-35 met de bezetter van Palestina, gaat de Duitse regering nog een stapje verder. Op 23 november kwam NOS met het bericht dat de Duitse politie – op wiens verzoek is dit gebeurd? – in 4 deelstaten huizen was binnengevallen van aanhangers van Hamas en “ … en andere in Duitsland verboden pro-Palestijnse organisatie … “ Het schijnt dus in Duitsland verboden te zijn achter de Palestijnen te staan. Wat een zielige bedoeling. Duitsland staat dus ook voorwaardelijk achter de bezetter van Palestina. 
De actie vond plaats in de deelstaten Berlijn, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Sleeswijk-Holstein, waarbij 15 huizen werden doorzocht. 

Het artikel meldt dat sinds 2 november in Duitsland een verbod is ingesteld op alle activiteiten van Hamas en het pro-Palestijnse netwerk Samidoun. ‘Wijze’ mannen hebben Hamas aangemerkt als een terroristische organisatie, zonder daarbij te spreken over de terroristische bezetter van Palestina. In Duitsland zouden zo’n “ … 450 mensen actief zijn voor Hamas … “ De minister van Binnenlandse Zaken heeft gemeld dat Samidoun een “ … dekmantel is voor verspreiding van antisemitische propaganda … “ 
Diep en diep triest zo’n verhaal. In Duitsland mag je niet achter Palestina staan, maar moet je ‘onvoorwaardelijk’ achter een bezetter gaan staan. 

Samidoun is een internationale organisatie die de rechten van de Palestijnse politieke gevangenen en de bevrijdingsbeweging in Nederland en Europa verdedigt. Hier is niets moeilijk aan te ontdekken dat in verband kan worden gebracht met antisemitische propaganda. Nee, het is weer buigen voor de bezetter van Palestina.   

Propaganda
Volgens een artikel van RTL Nieuws zou Yahya Sinwar met stip op nummer 1 staan van ‘The most wanted’ lijst van de bezetter. Tja, voor wat het waard is, een lijst van de bezetter, een lijst die nergens enige vorm van identiteit heeft of van juridische grondslag. Dus ja, als men meneer Sinwar zou ‘neutraliseren’ zou het gewoon een pure executie, een moordaanslag zijn. Degenen of diegenen die dat zouden doen, moeten dan onmiddellijk voor het ICC worden gebracht. 

En tot overmaat heb je dan nog een artikel van de nog rechtsere media “ … Waarom spreken Nederlandse moslims zich amper uit tegen Hamas-terreur … “ En de schrijver van het artikel heeft zijn ‘schrijfstukje’ maar snel achter een betaalwall geplaatst. Want dan kan je er zeker van zijn dat de gemaakte opmerkingen alleen maar passen binnen de context van datgene wat er geschreven wordt (ik had bijna een lelijk woord neergeschreven). 
Maar de vraag is wat er bedoeld wordt, daar er een paar opvallende zaken staan in die zin. Zoals ‘Nederlandse moslims’, ‘amper’ en ‘Hamas-terreur’.

Waarom zou ik me als Nederlandse moslim ergens voor of tegen uitspreken op bevel van een rechtse krant? Ik denk er niet over, daar ik over mijn gedachten en uitspraken ga en niet het journaille van een rechtse krant. Daarnaast ben ik het niet eens met de toonzetting, ondanks dat ik niet betaal voor dit soort ‘geschrijf’ en dus niet kan lezen wat er staat. Ik behoor niet tot de volgers van deze krant en zeker niet tot de groep van personen die na blijven kakelen wat de bezetter van Palestina steeds blijft liegen, namelijk dat het de schuld is van Hamas en over ‘Hamas-terreur’.
De oorlog is al veel eerder begonnen en de steen werd gelegd met een brief van een persoon in Oostenrijk aan een politicus in Engeland, die verzocht om een eigen zionistische staat. Maar daar wordt een andere keer weer meer over geschreven. 

(Bronnen: NOS, Samidoun, RTL Nieuws, De Tijd, Khamakar News Agency, Telegraaf)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.12.2023  

2 gedachte over “Update 32: Al-Aqsa Flood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights