Gaza Journalist (© Pixabay)

OPINIE – Het is te hopen dat de westerse leiders en de politieke leiders in het westen goed hebben geslapen de laatste dagen. Of men wil of niet, ze zijn ook verantwoordelijk voor het bloedvergieten onder de Palestijnen. Is men nog steeds bezig met de ‘excuus ronde’ van het koloniale verleden, ondertussen is men al met stap 3 bezig met het kolonialisme. Wat doen de VS in de regio Iraq, Iran, Syrië met minstens 4 bases? Er zijn 3 mogelijkheden: 1. verdeeldheid scheppen in de Arabische wereld; 2. landen kapot maken door diefstal en kolonialisme; 3. basis zijn voor eventuele aanvallen om de bezetter van Palestina onvoorwaardelijk te steunen. 

Onvoorwaardelijke steun voor genocide 
En op het moment dat ik dit schrijf, komt het bericht binnen dat een Nederlandse militair het hoofd wordt van de troepen in Iraq. Wat moet het westen daar? Is dat bescherming van iets of om gewoon weer een land naar de steentijd terug te gooien?  En kom niet met het goedkoopste weekmarkt smoes van terroristische organisaties als Daesh, Hezbollah, Iran of Hamas. Want dat ben ik spuugzat, de grootste terroristen zijn die ‘organisaties’ die landen bezet houden voor 75 jaar, zorgen dat landen in het donker komen te zitten (geen internet of telefoon, elektriciteit, voeding, hulpmiddelen) en die westerse zogenoemde mogendheden die dit soort landen onvoorwaardelijk steunen. 

Vandaag kwamen de (sociale) media natuurlijk weer – ja nu wel! – met de aanval op Gaza. De Volkskrant kwam met een artikel met een zeer onsmakelijke titel ‘Welke mate van vergelding is geoorloofd in Gaza’. En zoals zo vaak is het artikel achter de paywall geplaatst, zodat de Nederlander op straat het artikel niet mag en kan lezen. Maar de titel zegt me al genoeg. Alsof het aantal vermoorde Palestijnen in een cijfer van ‘geoorloofdheid’ is uit te drukken. Zo’n misselijkmakende titel.   

Maar in die zelfde krant is ook nog een artikel te noemen ‘Op gruweltocht met het Israëlische leger’. Het artikel gaat over een terreurexcursie voor de wereldpers. Hierbij wordt de pers getoond, wat er allemaal gebeurt is in de illegale kibboets op gestolen Palestijns grondgebied en dan maar luisteren naar het trappen van de bezetter naar de Palestijnen en Hamas. Zo jammer, dit soort zaken. Het had een rondleiding moeten zijn, wat de terroristische bezetter heeft aangericht in Gaza maar ook op de West Bank. Naar nu blijkt ook verderop in Libanon. Eerder deze week zijn door diezelfde bezetter vliegvelden in Syrië aangevallen. Ja, dat zijn pas de echte terroristen, die bezetters van Palestina, die onvoorwaardelijk worden gesteund door het koloniale westen. 

Daarnaast komt RTL Nieuws met een artikel ‘Experts: aanval mogelijk gericht op tunnels Hamas en bevrijden gijzelaars’. Nadat de bezetter eerst het internetwerk en het telefoonnetwerk hebben platgelegd, zijn vanuit verschillende kanten aanvallen op Palestina uitgevoerd. 
Berichten komen binnen dat Delta Force in Gaza aan het vechten is. Het is een zogenoemde ‘elite-eenheid’, die vaak ingezet wordt om gijzelaars te redden. 

Op een of andere manier doet me het hele verhaal van de aanval van de bezetter en zijn maatje VS denken aan de Qur’an, Soerah Al-Kahf (18:92 – 98). 

De bezetter heeft geclaimd dat ze 100 oorlogsvliegtuigen naar Gaza hebben gestuurd om alles wat er in Gaza is te bombarderen. Daarnaast zegt de bezetter ook dat 150 zogenoemde ondergrondse doelen van  Hamas zijn uitgeschakeld, onder meer de ‘terreurtunnels’. Vaak herhalen de bezetter en zijn onvoorwaardelijke vriendjes de zinnen over terrorisme en terreur, zodat de wereld het nog gaat geloven. Dit wordt nog aangewakkerd door de bezetter trolls op de sociale media.    
Tevens zou de bezetter ook via verschillende kanten Gaza via de grond zijn binnengevallen, via het noorden en via het midden. 

Middle East Eye (MEE) gaf vrijdag op Instagram aan dat de mensen in Gaza van alles waren afgesneden. De journalisten proberen via andere manier nog in contact te blijven staan met de rest van de wereld, zoals dataroaming op een Turkse simkaart. De mensen in Gaza hebben geen idee wat er gebeurt is, daar er geen verbinding is, geen wifi, zelfs geen verslaggevers. Dat laatste komt ook doordat de bezetter de laatste weken nogal wat journalisten heeft vermoord.  
Aangezien er geen verbinding is, kunnen Palestijnen ook geen ambulance of de civiele bescherming bellen. De bombardementen zijn de zwaarste tot nu toe. 

Een andere Instagram account meldde dat Gaza werd aangevallen door zo’n 100 oorlogsvliegtuigen die Gaza bombarderen. Weer een Instagram Account wist op vrijdag een boodschap van het Palestijns Verzet door te geven. Het verzet werd geconfronteerd met een bezettingsgrondinvasie in Beit Hanoun en ten oosten van Bureij. Er zouden gewelddadige gevechten hebben plaatsgevonden in het gebied.   

Khaled Meshaal heeft vrijdag laten weten (Instagram MEE) in een gesprek met de Egyptische tv-zender Sada El Balad dat de bezetter van plan zou zijn geweest om de Hamas-tunnels onder water te zetten met een soort zenuwgas of een chemisch wapen. Mattie (VS) van de bezetter heeft de laatste geadviseerd om de grondinvasie nog even uit te stellen en Gaza vanuit de lucht te blijven bestoken. Mattie had ‘militairen’ van de Delta Force ingezet bij het veiligstellen van de vrijlating van de gijzelaars. 

Daarnaast heeft Hamas – te lezen op Instagram account van MEE – de bezetter beschuldigd van plan te zijn ‘bloedbaden’ en ‘genocide’ te plegen, nadat de bezetter vrijdag alle communicatie in de Gazastrook had afgesneden. In een verklaring van Hamas staat te lezen   “ … Het afsnijden van de communicatie vanuit de Gazastrook en de escalerende bombardementen duiden op het voornemen van de bezetting om nog meer bloedbaden en genocidale misdaden te plegen … ”  

De bezetter gebruikt vuurpijlen om de lucht van Gaza te verlichten, terwijl intensieve luchtaanvallen op de belegerde Gazastrook worden uitgevoerd. De oorlogsvliegtuigen van de bezetter hebben het noordwesten van Gaza gebombardeerd.   
Woensdag en donderdag zijn ‘beperkte’ aanvallen op Gaza uitgevoerd. Dit was alleen om te kijken vanwaar de verzetsstrijders van Gaza terug zouden vuren. Zodat de bezetter van Palestina een dag later het gehele gebied kon platgooien.

Ondertussen lopen de Nederlandse politieke partijen zich warm voor de verkiezingen in november. Ik denk dat er nog maar 2 partijen overblijven waar op gestemd kan en / of moet worden, kijkend naar de aanvallen op Gaza, en dat zijn DENK en BIJ1. 

(Bronnen: Volkskrant, RTL Nieuws, MEE (Instagram), Instagram, Khamaker News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights