https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A-1E_drops_white_phosphorus_bomb_1966.jpg

OPINIE – Eigenlijk was het de bedoeling om een dag andere artikelen / opiniestukken te schrijven, maar contacten met Palestijnen in Gaza hebben me van gedachten laten veranderen. Gister ging nr. 4 in deze reeks over de propagandamachine van de bezetter, daar komt vandaag nog het een en het ander bij. Vandaag maar de uitzendingen van de Tweede Kamer niet aangezet, maar de mededelingen komen dan via de verschillende Nieuwsbrieven binnen. 

Berichten van Palestijnen in Gaza, ook contactpersonen, beginnen steeds vaker aan te geven dat er geschoten wordt met witte fosfor. Eerder was dat al aangegeven, maar het worden er steeds meer. 

Tevens komen er meer  steunbetuigingen vanuit verschillende landen. Zo heeft de voormalige minister van Financiën van Griekenland, Yanis Varoufakis, gemeld dat Hamas niet de criminelen zijn, zelfs niet de illegale kolonisten die Palestijnen vermoorden, maar de criminelen zijn juist de Europeanen. In een interview met Red Media zei hij dat hij Hamas niet zal veroordelen voor de aanval op de bezetter. Yanis Varoufakis houdt de Europeanen verantwoordelijk voor de huidige oorlog en dat juist die mensen moeten werken aan vrede en een einde moet maken aan de apartheidsstaat. 

Hamas heeft in een verklaring laten weten dat wat er gezegd wordt in westerse media gestoeld is op leugens van de bezetter. De bezetter heeft laten weten dat Hamas kinderen heeft gedood, baby’s heeft gedood en burgers heeft aangevallen. De woordvoerder van Hamas heeft laten weten dat dit pure leugens en dat de aanvallen van Al Qassam en het verzet alleen gericht zijn op militaire en veiligheidsdoelen. 
Daaraan gekoppeld is een verhaal uit bezet gebied, net buiten Gaza. Verzetstrijders waren een huis binnengedrongen. Daar troffen ze een vrouw met 2 kinderen aan, waarbij ze smeekte hen niet te doden. De verzetstrijders hebben haar gerustgesteld, gezegd dat ze moslims zijn. Moslims vermoorden geen vrouwen, kinderen, burgers en senioren. De verzetstrijders hebben 2 uur met de vrouw gepraat en wat gegeten. 

Daarnaast gaat ook het gerucht dat de verzetstrijders een aantal jongeren op een festival zouden hebben vermoord. Ook dit is een pure leugen, daar er steeds meer berichten binnenkomen, dat de tieners tussen de eigen ‘militaire bezetter terroristen’ en de verzetsstrijders zaten en dat waarschijnlijk van beide kanten is geschoten. Dat betekent dat de bezetter terroristen op de eigen mensen hebben geschoten. Ook Asa Winstanley heeft dit opgemerkt. Hij heeft dit al eerder in een boek geschreven dat het vaker is voorgekomen. Op het moment dat de bezetter Gaza zal aanvallen, zal het wederom gebeuren.

Mondoweiss kwam met een artikel ‘Palestina Brief’. Hierin wordt aangegeven dat de bezetter voor Gaza een stroomuitval voorbereidt om een bloedbad te verbergen. Langzaamaan wordt de communicatie van Gaza met de buitenwereld verbroken, zodat wordt voorkomen dat de journalisten en de Palestijnen de bloedbaden die de bezetter gaat plegen, gaan onthullen. 
De bezetter wil opzettelijk een black-out veroorzaken, zodat de Palestijnen niet kunnen rapporteren over de bloedbaden die het in Gaza aanricht. Gaza bereidt zich voor op iets groots en zonder een manier om het de wereld te vertellen, zodat niemand het weet totdat het te laat is.   

De correspondent van Middle East Eye in Gaza, Maha Hussaini, heeft alle verbinding met de buitenwereld verloren, nadat de bezetter alle essentiële leveringen aan Gaza had stopgezet. Juist dit baart de journalist zorgen, daar de Palestijnen in Gaza ‘het zwijgen is opgelegd’ als gevolg van stroomstoringen. 
MEE meldt tevens dat de minister van Nationale Veiligheid van de bezetter, Itamar Ben-Gvir, heeft aangekondigd dat de ‘Operatie Guardian of the Walls 2’ onderweg is en dat alle inwoners van de bezetters stad Sderot een wapen kunnen en mogen dragen. 
Daarnaast heeft het leger van de bezetter een video gepost waarin verzetsstrijders worden geëxecuteerd. Echter de beelden laten individuen zien – vermoedelijk burgers – die de handen opsteken en knielen om zich over te geven. Daarna worden ze van achteren gedood. 

Al Jazeera heeft ondertussen al gemeld dat minstens 6 journalisten zijn vermoord door de bommenregen op Gaza.  
De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft ook een verklaring uit laten gaan, waarin hij de moslimlanden oproept om een coalitie te vormen. Geef jullie zogenaamde vrienden in Europa en het hele westen aan dat ze moeten bemiddelen, zodat de bezetter geen vreedzame burgers gaat bombarderen onder het voorwendsel om Hamas strijders te vernietigen. Tevens gaf hij aan Palestina te steunen, dat men tegen de oorlog is, die in tegenstelling tot andere conflicten kan escaleren tot iets groots.   

Ook komen de berichten binnen dat de media van de bezetter heeft gemeld, dat de Amerikaanse Delta Force in bezet Palestina is aangekomen. Ook MailonLine geeft aan dat de 2 ‘belangrijkste’ eenheden voor terrorismebestrijding onder het Joint Special Operations Command die eerder reddingsmissies voor gijzelaars hebben ondernomen de Delta Force (leger) en het SEAL Team Six (marine) zijn. Deze laatste werd ook uitgezonden om Osama Bin Laden te vermoorden. Beide teams zouden op bezet en gestolen Palestijns grondgebied aangekomen zijn.

Delta Force – 1st Special Forces Operational Detachment-Delta – officieel Combat Application Group genoemd, is een elite-eenheid. Het belangrijkste doel van deze ‘force’is het tegengaan van terrorisme en het uitvoeren van nationale missies. Hierbij valt te denken aan het redden van gijzelaars en het uitvoeren van snelle verrassingsaanvallen. De meeste informatie is geheim, maar het zou een groep zijn van zo’n 1.000 man. 

(Bronnen: Mondoweiss, Al Jazeera, Radio Islam, Instagran, Wikipedia, Daily Mail Online, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 11.10.2023
(Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A-1E_drops_white_phosphorus_bomb_1966.jpg)

2 gedachte over “Update 5 Al-Aqsa Flood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights