OPINIE – Het is een belangrijk bericht – zelfs de Nederlandse media kwamen er mee – Joe Biden heeft zich vergist. Hoe is het mogelijk dat de grote ‘leider van de shaytaan’ zich heeft vergist. Hij sprak met leiders in het Witte Huis dat hij ‘als echt bevestigde foto’s’ van door de zogenoemde ‘terroristen’ onthoofde baby’s heeft gezien. De media in de VS, de legerleiding van de bezetters en Hamas hebben aangegeven dat het niet waar is. 

Fake nieuws en leugens 
The Washington Post heeft gemeld dat Joe Biden nooit dit soort foto’s heeft gezien. Hij kakelde alleen maar een bewering na van de bezetter-leider en zijn propaganda media. Met andere woorden, Joe Biden heeft hier gelogen. 
Het nieuws circuleerde al iets langer op social media, maar Hamas heeft onmiddellijk gereageerd dat dit ongefundeerd nieuws was. Zelfs het leger van de bezetter heeft gemeld dat ze geen enkel bewijs heeft voor het gruwelijke verhaal. Maar Joe Biden ging gewoon door met de melding dat hij het werk al heel lang doet maar dat hij nooit gedacht had, zulke foto’s te zien. Hij zei er zelfs bij dat het foto’s zijn waarvan de echtheid was bevestigd.  

Dan kan de rechtse Nederlandse media wel melden dat Joe Biden zich ‘vergist’ heeft, maar het is gewoon verspreiden van een leugen. 
Ook IMEU (Institute for Middle East Understanding) heeft gemeld dat de Amerikaanse media desinformatie verspreiden. Tevens negeren deze media de berichten over de honderden Palestijnse kinderen die door de bezetter in slechts een paar dagen zijn vermoord. De Amerikaanse media kakelen gevaarlijke desinformatie van het leger van de bezetter na. Maar waar niet over wordt gesproken zijn de meer dan 1.000 Palestijnen die sinds zaterdag zijn vermoord, waaronder meer dan 300 kinderen. 

Middle East Eye liet weten dat het nieuws over de baby’s die zogenaamd door Hamas zijn onthoofd, fake nieuws is en niet geverifieerd. Maar de plaatsing van het artikel door Britse media – zoals Daily Mail, Sun, The Times en The Daily Telegraph – leidt tot klachten dat de publicaties fungeerden als proxy voor de propaganda van de bezetter en Islamofobie aanwakkeren. 

Het verhaal werd ook op Instagram gebracht door The Reality of Palestine. In het bericht kan men lezen dat de uitspraken van Joe Biden waren gebaseerd – volgens The Washington Post – op berichten in de media en uitspraken van de leider van de bezetting. Maar woensdag moest een woordvoerder van het Witte Huis erkennen dat nog Joe Biden nog andere Amerikaanse functionarissen foto’s van de aantijging hebben gezien of dat de foto’s onafhankelijk zijn bevestigd. 
Er zou beweerd zijn dat de Al-Qassam Brigades baby’s van de bezetter hadden gedood. Maar ook hier moest de woordvoerder van het leger van de bezetter aan Anadolu bevestigen dat de bezetter geen enkele informatie heeft die de beschuldigingen bevestigt. Men heeft wel het nieuws gezien, maar er zijn geen details of enige vorm van bevestiging te vinden. 

Tenslotte heeft rapper Lowkey op een Instagramaccount laten weten dat de bron van het nieuws het kanaal van de bezetter, I24 News, is geweest. Tevens gaf hij aan dat Haaretz onderzoek heeft gedaan en dat gemeld is dat I24 News als proxy zou werken voor de familie van de leiding van de bezetter.  

Pure intimidatie, fake news, propagandaoorlog, andere woorden zijn er niet voor. 

Steun aan de bezetter  
‘Onze’ grote buur, Duitsland, heeft laten weten 2 drones te lenen aan de bezetter. Overigens waren die drones daar al lang aanwezig. Dit heeft de minister van Defensie van de buur, Boris Pistorius, laten weten en tevens dat hij een vraag voor het leveren van munitie voor oorlogsschepen van de bezetter had gekregen. 

En om het leugen laatje nog verder open te trekken, hebben Antony Blinken en de bezetter-leider laten weten dat het geweld van Hamas vergelijkbaar zou zijn met dat van Daesh (IS). Men gaf aan dat Hamas Daesh is en zoals Daesh is verpletterd, zal ook Hamas worden verpletterd. Volgens de leider van de bezetters moet Hamas hetzelfde worden behandeld als Daesh is behandeld. Hamas moet uitgespuugd worden – was de verklaring – door de internationale gemeenschap, geen leider mag met Hamas praten, geen land mag Hamas huisvesten. En wie het allemaal toch doet, moet sancties opgelegd worden. Dus de bezetter legt zichzelf sancties op.

Demonstraties 
Samidoun heeft op haar site een kalender gezet die aangeeft waar op de wereld een demonstratie wordt georganiseerd. In Nederland heeft BDS Nederland gemeld dat er op zondag 15 oktober een Manifestatie wordt gehouden op de Dam. In het bericht op Instagram wordt gemeld dat de wereld afgelopen weekend is opgeschrikt door de gebeurtenissen. Zoals ik al eerder heb aangegeven, werd ook hier gemeld dat politici over elkaar heen buitelen om het geweld te veroordelen en de onvoorwaardelijke steun aan de bezetters. 

Deze politici verdoezelen het geweld van de bezetter, geweld van 75 jaar etnische zuivering, onderdrukking, militaire bezetting en apartheid. Het is duidelijk dat de oorzaak van geweld de onderdrukking is. Daaraan wordt gekoppeld dat om het geweld te beëindigen, de onderdrukking eerst moet stoppen. Dit houdt in dat een van de trouwste bondgenoten van de bezetter – Nederland – haar connecties met de bezetter onmiddellijk opschort en sancties oplegt. 

In de UK meldt PSC (Palestine Solidarity UK) dat Suella Braverman (lid Lagerhuis voor de Conservatieve Partij) de hoofdcommissarissen heeft opgedragen om te overwegen of het zwaaien met de Palestijnse vlag duidt op steun voor terrorisme. Zo’n standpunt is zeer zorgwekkend, bedreigt de burgerlijke vrijheden en normaliseert de dehumanisering van de Palestijnen. Als deze instructie wordt uitgevoerd, wordt het recht van de Palestijnen ontkend om de vlag van hun land te voeren. Tevens wordt gemeld dat zaterdag 14 oktober er een manifestatie is in London, waarbij iedereen wordt opgeroepen om de Palestijnse vlag te hijsen. Dit als ondersteuning van de principes van mensenrechten, internationaal recht, rechtvaardigheid en gelijkheid voor iedereen. 

(Bronnen: Telegraaf, IMEU, Instagram, MEE, Khamaker News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights