OPINIE – In de tweede week van de oorlog op Gaza en Palestina loopt Mark Rutte zich warm om de nieuwe voorzitter te worden van de Europese Commissie, heeft Frans Timmermans geen geduld om een student de vraag te laten stellen over de kapitale blunder van de PvdA / GroenLinks tandem om voor de motie van de SGP te stemmen en is in Nederland een actie gestart om de bezetter voor het ICC te brengen: ‘Breng Netanyahu voor het Internationaal Strafhof wegens oorlogsmisdaden  . 

De media 
Deze middag kwam het verzoek binnen om de petitie te ondertekenen om de leider van de bezettingsregering voor het ICC te brengen. Voor diegenen die mee willen ondertekenen, die kunnen de bovenstaande link volgen. Er zijn nog een aantal ondertekenaars nodig die een digitale handtekening willen zetten. Dit mag ook anoniem en zoals ik het zag zal de petitie worden aangeboden aan de Tweede Kamer. Ben benieuwd wat de Tweede Kamer daarmee gaat doen, met in de achterzak de motie van SGP. En nog even dit: stemmen op PvdA / GroenLinks hoeft dus ook niet meer, ondanks dat de lijsttrekker laat horen dat het een vergissing is geweest. Maar men heeft wel de motie mede ondertekend.   

Ondertussen is de Nederlandse vliegende keep op bezoek in Palestina – dit gebied is in zijn geheel van de Palestijnen – en heeft een onderhoud met Mahmoud Abbas. Een betaalartikel – een artikel achter de betaalmuur – van Trouw schijnt een profiel gemaakt te hebben van Mahmoud Abbas. Volgens de journalist Inez Polak heeft die man vrijwel alle grip verloren op de West Bank. 
Alhamdulillah voor deze opmerking van de journalist, maar dit is al jaren zo. In feite heeft hij nooit grip gehad op de West Bank. Het leek en het lijkt er steeds meer op dat hij daar voor zichzelf zit. Zeker als hij zijn eigen mensen (Palestijnen) laat oppakken en nooit is ingegaan tegen de bezetter die het Palestijnse grondgebied inch voor inch inpalmt. 

En ik geef je op een briefje dat dat de komende tijd nog meer gaat gebeuren of de oorlog zal verder escaleren. Mahmoud Abbas wordt in het artikel van Trouw spottend ‘de burgemeester van Ramallah’ genoemd, alhoewel dat misschien nog te veel is. Het is voor de man te hopen dat hij nog baas is van zijn eigen dure huis (في منزله الباهظ الثمن). 
Om de man een beetje op te vrolijken, is Mark Rutte naar het huis in Ramallah gegaan. Natuurlijk gaat ‘Markie Mark’ praten over het staakt-het-vuren en de twee-staten-oplossing. Nu weet ik niet of Mark Rutte wel beseft wat hij aan het doen is, maar praten over die 2 zaken is een flinke klap in het gezicht van de Palestijnen. 

Ten eerste heeft Mahmoud Abbas geen syllabe zeggenschap over Hamas en dus over het staakt-het-vuren. Laat ik het duidelijk zeggen: praten over vrede zonder Hamas te betrekken bij de besprekingen, zal geen vrede geven. En dan kan de bezetter wel zeggen, dat hij doorgaat tot Hamas vernietigd is, maar dat is gewoon een grote mond. Die man in Tel Aviv weet ook wel dat het niet kan. Op het moment dat hij dat gaat doen, komt er van een andere kant weer nieuwe verzetsstrijders, die dezelfde strijd aangaan.       

In het tweede punt wil Mark Rutte zich gaan verdiepen in de twee-staten-oplossing. Natuurlijk is dit veel te laat en is na de Balfour-verklaring de tweede kapitale blunder. Hoe kan iemand gaan praten over een twee-staten-oplossing als het Palestijnse grondgebied steeds kleiner wordt ? De paramilitaire koloniale bezetters – beveiligd door het bezettingsleger –  pikken en jatten elke dag inch bij inch Palestijns grondgebied. Hoe kan je dan praten over een twee-staten-oplossing? Bedoelt meneer Rutte dat alle Palestijnen in de achtertuin van de burgemeester van Ramallah moeten gaan bivakkeren of wil hij dat alle Palestijnen in de Sahara of Sinaï moeten gaan wonen? Dat wordt dan een tweede Nakba. 

Internationale media 
Maar de internationale media hebben meer oog voor wat er echt gebeurt. Zo heeft de bezetter van Palestina ingestemd met het voorstel van de VS om te wachten met de aanval op Gaza tot er meer Amerikaanse troepen in de regio zijn ingezet (bericht van MEE). Ja, dat is pas echt een Rambo, die Joe Biden, hij sleept de hele wereld mee de oorlog in, alleen maar omdat er in de VS ook verkiezingen gaan komen. En hij wil laten zien dat hij (spier) ballen heeft.   

De VS hadden al aangekondigd dat er naast de 2 vliegdekschepen 2.000 mariniers naar het gebied gestuurd zouden worden. Ondertussen heeft de minister van Defensie, Lloyd Austin, laten weten nog meer troopers in staat van paraatheid gebracht te hebben. 
En dan durven de media ook nog te zeggen dat de bezetter toeliet dat 34 vrachtwagens met hulpgoederen Gaza in mochten. Heeft iemand gezien hoe vol dat die wagens waren? En zijn ze ook gecontroleerd op troepen van de bezetter, die op zo’n manier al wat troopers Gaza in wil krijgen ? 34 vrachtwagens is volgens de autoriteiten van Gaza minder dan 1 procent van wat nodig is.

Volgens het VN Voedselprogramma is de situatie catastrofaal, omdat in eerste instantie pas 0.002 procent van de benodigde hulpgoederen Gaza zijn binnengekomen. Volgens Cindy McCain waren de 20 vrachtwagens van zaterdag een druppel op een gloeiende plaat. Het moet volgens Cindy McCain compleet anders: de hulporganisaties moeten een veilige en duurzame toegang tot de Gazastrook hebben, 24/7. En niets anders. 

Daarnaast komt er weer fake news vanaf de kant van de bezetter. In een interview met Sky News heeft Isaac Herzog van de bezettende macht een document getoond, als bewijs dat Hamas van plan was chemische wapens te ontwikkelen. Naar wat onderzoek bleek het document een amateurbiografie te zijn van Ramzi Yousef, die zogenaamd het World Trade Center had aangevallen. In het interview zei Isaac Herzog dat het document een ‘officiële’ handleiding van Al-Qaida was, waarin de handleiding stond voor het maken van chemische wapens. Echter, het boek van 30 pagina’s bevat helemaal geen instructies over het maken van chemische wapens. Het gaat alleen over het leven van de in Koeweit geboren Ramzi Yousef, die voor Al-Qaida werkte, en vooral naar zijn rol in de aanval op het WTC in 1993. 
Volgens Wikipedia was de terroristische aanslag op 26 februari 1993. Hierbij werd een autobom in de parkeerkelder onder de North Tower tot ontploffing gebracht.   

Denk nog even aan om de petitie te ondertekenen, niet vergeten ! 

(Bronnen: Petities, Trouw, Wikipedia, MEE, Khamakar News Agency)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights