OPINIE – Onvoorwaardelijk steunen van de bezetter door Nederland heeft opgeleverd dat er ondertussen – volgens IMEMC gemeld voor dag 15 van de oorlog op Palestina – het dodental onder de Palestijnen 4.466 bedraagt. Hiervan zijn er 4.382 doden te betreuren in Gaza, waarvan minstens 1.756 kinderen en 1.000 vrouwen. Het dodental is 84 Palestijnen voor de West Bank. De Palestijnen hebben wat aan die onvoorwaardelijke steun van Nederland aan de bezetter van Palestina. 

De oorlog breidt zich uit 
Naast de bijna 5.000 doden zijn er ook 13.934 gewonden gevallen. Van dit aantal zijn er 12.500 geteld in Gaza (2.450 kinderen en 1.536 vrouwen) en ruim 1.434 op de West Bank. Daarbij komt dan ook nog dat ongeveer 1.4 miljoen Palestijnen zijn ontheemd en ruim 1.000 Palestijnen vermist zijn. Deze laatsten worden verwacht nog onder de puinhopen te liggen. 

Middle East Eye (MEE) meldde middels Instagram dat de bezetter de afgelopen 24 uur 24 ‘bloedbaden’ heeft gepleegd in Gaza. Hierbij zijn minstens 266 mensen omgekomen. Tot de doden behoorden zo’n 117 kinderen. Tijdens de aanslagen werd een VN-school en een populaire voedselmarkt onder vuur genomen. Vanaf 7 oktober doodt de bezetter gemiddeld 300 Palestijnen per dag, waarvan de meerderheid kinderen, vrouwen en ouderen zijn.  

Tevens gaf MEE in een ander artikel op Instagram aan dat de bezetter ‘zich uitleeft’ met bombardementen op Gaza, Jenin, Syrië en Libanon, middels nachtelijke luchtaanvallen.  
De luchtaanvallen op Jenin en Zuid-Libanon markeren een nieuwe escalatie door de bezetter, dat al ruim 2 weken 24 uur per dag Gaza bombardeert.  
Daarnaast zijn de aanvallen op de bezette West Bank opgevoerd, onder meer in Jenin, Nablus en Ramallah. Bij een aanval op het vluchtelingenkamp Jenin is een moskee gebombardeerd, waarbij minstens 2 mensen om het leven zijn gekomen. Tegelijkertijd kwamen op hetzelfde moment 3 Palestijnen om het leven bij een aanval verderop op de West Bank.   

De bezetter heeft een raketaanval uitgevoerd op de luchthavens van Damascus en Aleppo in Syrië. Hierbij is minstens 1 persoon gedood en zijn de luchthavens buiten gebruik gesteld. Tevens heeft de bezetter luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelen in Zuid-Libanon.  
Om de spanningen nog verder op te drijven heeft het Amerikaanse leger een zogenoemde Terminal High Altitude Area Defense (Thaad)-batterij en meerdere Patriot-raket verdedigingssystemen in het Midden-Oosten ingezet. 
Een nog niet bevestigd bericht spreekt over 3 oorlogsschepen van China die naar het Midden-Oosten zouden varen. 

En ondertussen hebben de ziekenhuizen in Gaza aan alles te kort en wordt gevreesd voor de levens van 130 premature baby’s in de ziekenhuizen van Gaza. Deze ziekenhuizen zijn in gevaar wegens een tekort aan brandstof. 

In de afgelopen tijd heeft de bezetter Palestijnen in Gaza geïnformeerd (lees gedreigd), dat als ze de bevelen van verplichte verhuizing (lijkt weer op de Nakba) niet op zouden volgen, dat ze worden geïdentificeerd als “een partner in een terroristische organisatie”. Drones hebben pamfletten zaterdag uitgestrooid, nadat de bezetter ruim 1.1 miljoen inwoners van Noord-Gaza de opdracht had gegeven om naar het zuiden te verhuizen.   
Experts van de VN geven aan dat de bombardementen en de uitzettingsbevelen een misdaad zijn tegen de menselijkheid en een flagrante schending van het internationaal humanitair recht. 

Echter voor iedereen is het duidelijk dat de VN net zo vleugellam is als de rest, want een motie in de VN wordt altijd getorpedeerd door een van de permanente leden. Een van de meest ondemocratische organisaties ter wereld.  

Van de rivier tot de zee, Palestina zal vrij zijn
Ondertussen zijn de sociale media druk bezig met van alles te onderzoeken die de Palestijnen steunt of maar durft te praten over Hamas. Vooral over Hamas is de Nederlandse media druk bezig om deze groepering verzetstrijders weg te zetten als terroristen en terreurorganisatie. De journalisten van het nieuwsprogramma in de avond herhalen in een interview of berichtgeving over Palestijnen tig keer de woorden ‘terrorist’ en ‘terreurorganisatie’ en dat Hamas het bloedbad heeft aangericht en is begonnen. Maar die journalisten hebben zich nog nooit verdiept in wat er gebeurt is in Palestina. 

Nu er zielige verhalen komen en westerse mensen zijn gevangen genomen, springen de westerse media in het gelid en schreeuwen ‘moord en brand’ over de onbeschofte aanval. Maar er is geen woord gehoord over de 19-jarige Qassam Farouk Muhammad Haj Ahmed die met scherp in het hoofd is geschoten (Tulkarem, West Bank).  
En waar blijft het verhaal van de aanval op Jenin, waarbij Mohammad Hussein Abu Aabed en Mohammad Abdullah zijn vermoord. De laatste jongeman kon urenlang niet geïdentificeerd worden, omdat het lichaam aan stukken was gereten door een raket van de bezetter.   
En niets is gemeld door de Nederlandse media over de 15-jarige Obeida Khaled Nasser Kamil, die bezweken is aan zijn verwondingen. De jongen was op weg naar zijn school. 

Neen, Trouw komt met een artikel over wie de demonstraties vóór Palestina organiseert in Nederland. Gut, gut, wat interessant en dat gebeurt ook bij de demonstraties pro-bezetter van Palestina? Dacht het niet, neen, dan wordt er een motie aangenomen in de Tweede Kamer van de SGP waarin vak K wordt opgeroepen voor steun aan de bezetter en tevens dat vak K moet zorgen dat er geen steun terechtkomt bij Hamas. Wat zielig !  

Ondertussen is de Telegraaf aan het uitzoeken wat de 62-jarige Muhammad Qassem Sawalha in Engeland doet. Volgens de krant zou hij een actief Hamas-lid zijn. 
En is RTL Nieuws aan het uitzoeken waar Hamas haar geld vandaan haalt. Bijzonder interessant nieuws allemaal. 

(Bronnen: IMEMC News, MEE (Instagram), Telegraaf, Trouw, RTL Nieuws, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights