NS trein

Tussen Weesp en Lelystad zal men in het openbaar vervoer de volgende week rekening moeten houden met extra reistijd. Van dinsdagavond 24 oktober tot en met zondag 29 oktober zullen er wegens werkzaamheden geen treinen rijden tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Naarden-Bussum. De NS heeft gemeld dat er bussen ingezet gaan worden en dat treinreizigers zich moeten voorbereiden op drukte in de spits op deze trajecten. 

Herfstvakantie in noordelijke regio’s 
In deze week is het herfstvakantie in de noordelijke regio’s in Nederland. Hierbij moet men denken aan Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland, Overijssel en een groot gedeelte van Flevoland. 

De NS waarschuwt dat ondanks de herfstvakantie er toch grote drukte kan ontstaan bij de opstapplaatsen van de bussen. Daarbij komt dan ook dat er in de spits niet genoeg plaats is voor extra bussen bij bushaltes en op de busbaan. Dat brengt met zich mee dat er niet vaker dan iedere 4 minuten een vervangende bus kan rijden. 

Niet iedereen te vervoeren 
Daarom verwacht de NS dat ze in de spits niet alle mensen kan vervoeren met de bus, die normaal met de trein zouden gaan. De NS komt dan ook met het advies om als men de mogelijkheid heeft om buiten de spits te reizen of thuis te werken. 

ProRail meldt dat men het spoor gaat vernieuwen tussen Almere Oostvaarders en Weesp en ook tussen Almere Oostvaarders en Naarden-Bussum. Reizigers die gebruik zouden moeten maken van deze trajecten kunnen omreizen via Amersfoort. Tevens zal er een aangepaste dienstregeling zijn tussen Almere Oostvaarders en Lelystad. 

(Bronnen: AD, FlevoPost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights