Nederland staat op een kruispunt. Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht liggen, ook voor onze inwoners, belangrijke keuzes voor die de koers van onze samenleving mede zullen bepalen. Kiezen we voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen, of voor een samenleving waarin ongelijkheid toeneemt?

In een tijd waarin burgers zich zorgen maken over het gebrek aan sociale rechtvaardigheid, is het onze plicht om te streven naar een samenleving waar financiële zorgen niet langer het leven van mensen beheersen. Een mogelijke stap in die richting is het opleggen van beperkingen aan de prijsstijgingen van huur en energie.

Solidariteit en duurzaamheid
Daarnaast is wonen een fundamenteel recht. Laten onze politici aan de slag gaan voor een toekomst waarin iedereen een betaalbare woning kan vinden. Ondertussen tikt de tijd door voor onze planeet. De klimaatcrisis is een urgent probleem. Een nieuwe regering dient dan ook vastberaden actie te ondernemen om een leefbare wereld te waarborgen voor komende generaties.

Verder is het van belang dat onze volksvertegenwoordigers zich inzetten voor een gezondheidssysteem zonder financiële belemmeringen, waarbij de vrees voor hoge kosten geen obstakel mag vormen om de benodigde zorg te verkrijgen. Met verantwoordelijkheid als onmisbare leidraad, is dit het moment om te kiezen voor een toekomst waarin solidariteit en duurzaamheid hand in hand gaan.

André Vermeulen

(Bron: Ingekomen Brief André Vermeulen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights