OPINIE – Laat me raden, er is nog steeds niemand die durft te zeggen dat de bezetter de terrorist is? Ehh nee, in het westen blijven we nog steeds de hielen likken van de bezetter. Door dat te doen, is men direct verantwoordelijk voor de honderden Palestijnse doden. Hoe kijkt het moderne westen naar de bezetter? Na het bombardement op een ziekenhuis en een school? Nog steeds matties? Wel sterkte er mee.

Leiders 
En waar zijn nu de moslim leiders? Daar heb je ook wat aan, zeker als men in zo’n nieuwsprogramma in de avond op tv mag komen vertellen dat er geen vluchtelingen kunnen naar Jordanië of Egypte. Ja daar moeten we het van hebben. Leiders? Dacht het effe niet. De Islamitische Oemma moet nu opstaan en laten horen waar we voor staan. En dat is een vrij Palestina met grenzen van voor 1948. 
In feite moeten de leiders van de Islamitische Oemma nu opstaan, één front vormen en laten horen waar de moslims voor staan. Daar hoort niet (onmiddellijk) bij dat we goede maatjes worden met de bezetter, wat het westen daar ook van denkt. Dat interesseert me niet zo.

Doe de mond eens open en laat horen dat Palestina al 75 jaar bezet wordt, dat Gaza een openluchtgevangenis is en dat de moslims hun broeders en zusters in Palestina, Al Quds én Gaza niet in de steek zullen laten. Waar zijn die Islamitische leiders die dat durven te zeggen? Moet de ‘hulp’ komen van landen buiten de Oemma, zoals Noord-Korea. Natuurlijk is dit land van harte welkom, maar de moslimlanden moesten als eerste opstaan en zeggen dat ze staan achter Palestijnen. 

De media 
Daarnaast is een Islamitisch Persbureau in Nederland hard nodig. Een persbureau dat meteen een bericht stuurt als er weer een politicus zegt dat hij voor 100 procent achter de bezetter van Palestina staat en dat die bezetter het recht heeft zich te verdedigen. Dan moet aangegeven worden dat Palestina met die internationale wetgeving ook het recht heeft zich te verdedigen. En dat het westen al 75 jaar niets anders doet dan de bezetter steunt en groen licht geeft aan die bezetter voor massamoorden, zoals nu en in 2014 en tijdens de Nakba.  

Daarnaast moet uitleg gegeven worden als een moslima (bijna) opgepakt wordt omdat een passerende vrouw haar ‘Allahu Akbar’ heeft horen zeggen. Wel nu dat moet uitgelegd worden dat elke moslim (die bidt) ruim 200 keer dag Allahu Akbar zegt. Denk alleen maar eens aan de Dhikr en de tasbih. De tasbih is een hulpmiddel wat gebruikt wordt bij het bidden en het gedenken van de 99 Schone Namen van Allah (swt). Na het gebed wordt 33 maal Subhan Allah (verheven is Allah (swt)), 33 keer Alhamdulillah (dank aan Allah (swt)) en 33 keer Allahu Akbar (Allah (swt) is de grootste) gezegd.  

Als iemand het heeft over terrorist, terreur of jihad, dan moet er meteen uitleg worden gegeven dat Jihad meerdere betekenissen heeft. Jihad wordt in het westen altijd vertaald met ‘heilige oorlog’, maar dat is pure nonsens. Dit komt alleen maar omdat het westen dit steeds heeft gezegd en dus ook zo overgenomen wordt. Het woord Jihad staat voor ‘streven’ of zich ergens voor ‘inzetten’. Dat betekent elke vorm van inspanning die een moslim doet, of men nu spreekt over sporten, leren, politiek of een andere inspanning. 

De Islam leert juist dat het niet heilig is om aan te zetten tot een oorlog of een oorlog te beginnen. Heilige oorlog in het Arabisch heet ‘Harbun Muqaddasatu’. Oorlog in het Arabisch is ‘Harb’ of ‘Qital’. 
Daarentegen mogen de moslims zich wel verdedigen als ze aangevallen worden, zoals de Palestijnen sinds 1948 aangevallen voelen. Dat betekent voor mij dat de Palestijnen zich mogen verdedigen en dat geldt zeker voor de Palestijnen die in de openluchtgevangenis zitten in Gaza. 
In mijn ogen zijn dan de strijders in Gaza en Palestina niets anders dan verzetsstrijders.

Verzet 
Verzet kan men op verschillende manieren verrichten. Juist het verzet tegen een bezetter, die je land aanvalt, Palestijnen ontvoerd en vermoord is gerechtigd. En ja, daar vallen ook de verzetstrijders van Hamas onder. Dit zal niemand durven na te zeggen, want men zou in Nederland eens gelinkt kunnen worden aan – wat het westen steeds vaker placht te zeggen – een terroristische groepering. 
Tevens kan men het nieuws verspreiden over de aanvallen op Palestina, maar steeds meer sociale media sluiten Palestijnse en Palestina-gerelateerde sites. 

Dit komt voort uit een lijst die door – alweer ! – het westen is opgesteld. En op die lijst komen opvallend veel Islamitische groeperingen voor. Want die zitten het westen in de weg. Maar op de lijst is niet een huurlingenleger als Wagner te vinden of de terroristen van de bezetter van Palestina. Op de lijst van Kennisbank Terrorisme staan veel zogenaamde Arabisch – Islamitische Organisaties. Nergens iets te vinden van een team van huurlingen van de bezetter op de lijst, niets over het Amerikaanse Blackwater, niets over de westerse terroristen die Syrië, Irak en Afghanistan kapot hebben gemaakt. Niets over de westerse zogenoemde elite-eenheden die Osama Bin Laden hebben vermoord of Saddam Hoessein. Ook niet over westerse elite-eenheden die Iraakse militairen hebben getraind waaruit Daesh is ontstaan of andere zogenaamde Islamitische groeperingen. 

Kom niet meer aan met de regel dat de bezetter het recht heeft zich te beschermen zonder dat de Palestijnen dat ook mogen. Kom niet meer aan met een zielig verhaal over bijna 200 gijzelaars die door Hamasgevangen worden gehouden. De ruim 2 miljoen Palestijnen in Gaza zijn de echte gijzelaars en dat al voor vele jaren. Kijk ook naar de ruim 5.000 Palestijnse gevangenen die in de gevangenissen van de bezetter gemarteld worden, dat zijn de echte gijzelaars. 
Kom niet meer aan met van die verhalen dat Hamas of Islamitische Jihad iets gedaanhebben. De Palestijnse verzetsstrijders hebben het recht om zich te verdedigen.  De moord op Shireen Abu Akleh is uitgevoerd door de bezetter maar het onderzoek werd gestopt. Kijk naar de gevangenen die zonder enige reden in de gevangenis zitten, zoals de pas overleden held en martelaar Khader Adnan. 

(Bronnen: Islam religie, BNN/VARA, NCTV, Consilium, VRT Nieuws, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 18.10.2023

4 gedachte over “Update 10: Al-Aqsa Flood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights