DEN BOSCH – De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft gemeld dat inwoners met een laag inkomen in 2023 weer de energietoeslag zullen ontvangen. Volgens de gemeente is de energietoeslag 1.300 euro. Mensen die in februari al 500 euro energietoeslag hebben ontvangen en nog in aanmerking komen voor de energietoeslag, zullen eind november automatisch 800 euro ontvangen. 

Energietoeslag 
Om dit bedrag te kunnen ontvangen, hoeft men niets te doen. Inwoners van Den Bosch die nog niet eerder de energietoeslag hebben ontvangen, maar wel van mening zijn dat men recht heeft op de toeslag, kunnen vanaf 1 december een aanvraag doen op de site van de gemeente.   
Vanuit het Rijk is besloten om zowel in 2022 als in 2023 energietoeslag voor lage inkomens van 1.300 euro beschikbaar te stellen. 

Het bedrag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het bijstandsniveau om de energierekening te betalen. De gemeente zal ervoor zorgen dat iedereen die recht heeft op de energietoeslag, deze zo snel mogelijk ontvangt of makkelijk kan aanvragen.   

Eerste Hulp Bij Geldzaken
Inwoners van Den Bosch die moeite hebben om de energierekening (of andere rekeningen) te kunnen betalen, kunnen samen met Eerste Hulp Bij Geldzaken naar een oplossing zoeken. Contact kan men zoeken via de site van Eerste Hulp Bij Geldzaken, telefoon 073 – 6155155 of aan het loket (Weener XL, Van Herpensweide 1, Den Bosch).

Daarnaast roept de gemeente inwoners op die mogelijk mensen kennen die recht hebben op de energietoeslag, om deze laatste groep zo snel mogelijk contact op te laten nemen met de gemeente. De gemeente Den Bosch wil dat zo veel mogelijk mensen die het recht hebben op de energietoeslag, deze ook kunnen krijgen.   

Hulp bij geldzorgen
Inwoners die eerder niet in aanmerking kwamen voor energietoeslag maar toch de hoge energierekening niet kunnen betalen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor bijzondere toeslag voor de energiekosten. Hiervoor kan men contact opnemen met de afdeling Bijzondere Bijstand van de gemeente (073 – 6155155). Voor de bijstand bij gestegen energiekosten gelden dezelfde voorwaarden als bij de andere kosten. Onder meer wordt gekeken naar de draagkracht van de aanvrager.  

Als men in aanmerking komt voor de energietoeslag, kan men mogelijk ook in aanmerking komen voor hulp van het Bossche Bespaarteam. Hierbij zullen een klusser en een energiecoach meekijken om energie te besparen. Daarbij kunnen gratis slimme energiebesparende aanpassingen worden geïnstalleerd. Op de pagina Bossche Bespaarteam zijn gegevens te vinden, naast verschillende manieren om zelf makkelijk energie thuis te besparen. Daarnaast zijn nog andere sites te vinden, waar ook trucs en tips voor energiebesparing te vinden zijn. Hierbij valt te denken aan de site van Milieucentraal en de site van Brabant Woont Slim. 

(Bron: Gemeente ‘s-Hertogenbosch) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.10.2023

Ook te lezen via Bossche Dagblad

3 gedachte over “Uitbetaling energietoeslag eind november”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights