EMMELOORD – De gemeente Noordoostpolder en Netwerk Energieneutraal organiseren op zaterdag 14 oktober de 3de editie van de Isolatiedag Noordoostpolder. De dag zal om 10.00 uur geopend worden door wethouder René van Amersfoort. Bewoners van de gemeente die overwegen om aan de isolatie van het huis te gaan werken, worden van harte uitgenodigd voor deze dag. Het is hét juiste moment om de eerste stap te zetten. 

Presentatie in Gemeentehuis 
Marktpartijen die meedoen, zullen zich presenteren in het Gemeentehuis. Een ieder is op zoek naar meer wooncomfort, een (veel) lagere energierekening én een bijdrage aan een beter milieu. Iedereen wil dit bereiken, maar de vraag hierbij is hoe het duurzamer maken van de woning het beste aangepakt kan worden. Tevens welke organisaties zijn hiervoor het meest geschikt. 

Op de Isolatiedag Noordoostpolder zullen diverse adviseurs én isolatiebedrijven zich presenteren, speciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het verduurzamen van de (eigen) woning. Hierbij is gekozen voor een divers aanbod. 

Voor de bezoekers van de Isolatiedag Noordoostpolder kan men In de hal van het gemeentehuis  

  • het aanbod verkennen
  • informatie verzamelen en vragen stellen
  • gebruik maken van speciale kortingen 

In het Gemeentehuis zullen tevens adviseurs aanwezig zijn van Netwerk Energieneutraal en het Energieloket. Deze adviseurs zullen – zoveel als mogelijk is – alle vragen onmiddellijk beantwoorden. Hierbij kan men denken aan vragen over isolatiemogelijkheden, subsidies, verduurzamen van de woning. 

Alle deelnemende organisaties hebben medewerkers klaar staan om uitleg te geven over de beschikbare producten en diensten. Op de dag is een energieadvies te winnen ter waarde van 250 euro. Aanmelden kan op de Isolatiedag. De dag begint om 10.00 uur en is afgelopen om 16.00 uur. De locatie is de centrale hal van het Gemeentehuis in Emmeloord. 

Energieloket Noordoostpolder
Op het moment dat men op zoek is naar informatie over onder meer het verduurzamen van de woning, over het vervangen van de CV-ketel, het besparen op de energierekening, het opwekken van energie, diverse subsidies, kan men altijd terecht bij het Energieloket Noordoostpolder.

Het Energieloket helpt met gratis en onafhankelijk advies. Het spreekuur is op maandag van 12.00 tot 14.00 uur en op vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. Dit is op de locatie Flevomeer Bibliotheek (Harmen Visserplein 5, Emmeloord). Tevens is het Energieloket te bereiken via energieloket@nmfflevoland.nl

(Bronnen: Gemeente Noordoostpolder, Isolatiedag Noordoostpolder, Energieloket Flevoland)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.10.2023

Is ook te lezen via Noordoostpolder Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights