Armoede Gaza

OPINIE- Zaterdagochtend 7 oktober zijn vanuit Gaza ‘duizenden raketten’ afgevuurd op gebieden van de bezetter van Palestina. De berichten volgen elkaar zeer snel op, vooral vanuit de buitenlandse media en de sociale media. Zo weet het VRT Nieuws te melden dat het ‘conflict’ tussen Palestina en haar bezetter is geëscaleerd omdat Hamas duizenden raketten had afgevuurd vanuit de Gazastrook. De rechtse Telegraaf heeft er nog aan toegevoegd dat bij de verrassingsaanval ‘Palestijnse terroristen’ de grens zijn overgegaan. 

Al Aqsa Flood
Zoals gewoonlijk is het maar van welke kant men spreekt, zoals in het Middeleeuwse spreekwoord wordt gezegd “ … men liët (lidet) of hulet metten brode … “ ofwel in de huidige Nederlandse taal “ … Wiens brood men eet, diens woord men spreekt … “ 
Gelukkig zijn er dan ook de Palestijnse media en de Palestijnse journalisten, die aangeven wat er gebeurt. 

De Stentor kwam met ‘Breaking News’ dat strijders van Hamas al schietend door straten van de bezetter zouden lopen, nadat de bezetter zogenaamd was opgeschrikt door een verrassingsaanval. Tevens zouden tientallen burgers van de bezetter in ziekenhuizen liggen. 
Opvallend hierbij zijn 2 zaken te noemen: 1. als Palestijnen op straat worden vermoord – zonder enige reden – dan horen we geen Nederlandse media; 2. voor wie is dit een verrassingsaanval? . Dit houdt in dat én de westerse media niet goed opletten én de veiligheidsdiensten van het westen en de bezetter. Als er elke dag jongeren en kinderen worden doodgeschoten – na een bezetting van 75 jaar – dan zal er op enig moment iets gebeuren. Dit hing gewoon in de lucht. 

Samidoun schrijft op haar site dat op de ochtend van 7 oktober 2023 het Palestijns verzet haar offensief is gestart tegen de bezetter. De belegering van Gaza wordt neergeslagen met een alomvattend offensief. Hierbij wordt de bezetter via land en via de lucht geconfronteerd met het verzet, waarbij de controle over Palestijns land wordt overgenomen, illegale kolonisten en soldaten van de bezetter worden gevangen genomen en duizenden raketten worden gelanceerd. De Palestijnse verzetstrijders vechten om haar grondgebied en de bevrijding van Palestina.  

De operatie van het verzet, onder de naam Al-Aqsa Flood, wordt aangevoerd door Mohammed Deif, opperbevelhebber van de Izz el-Din al-Qassam Brigades, de militaire afdeling van Hamas.De operatie komt precies op de 50e verjaardag van de oorlog van 1973 waarin Egypte de bezette gebieden heroverde. De Sinaï is bevrijd van de zionistische bezetting en zal de richting van de strijd in het bezette Palestina veranderen, namelijk van verzet naar revolutie en bevrijding. 

De operatie is een reactie op de aanhoudende stroom van misdaden tegen het Palestijnse volk, de moorden op Palestijnen elke dag in de straten van de West Bank van bezet Palestina, de belegering van Gaza, de diefstal van land voor nederzettingen, het weigeren van vluchtelingen, het recht op terugkeer, het opleggen van ballingschap voor meer dan 75 jaar, de martelingen en aanvallen op de Palestijnse gevangenen, de voortdurende invasies van de Al-Aqsa Moskee, en de 75 jaar zionistische bezetting en meer dan 100 jaar imperialistische overheersing en kolonialisme in heel bezet Palestina.

Masar Badil – Palestinian Alternative Revolutionary Path Movement – heeft een persbericht uitgegeven. De beweging heeft een beroep gedaan op haar organisaties en aanhangers, het Palestijnse volk, aanhangers van het verzet in ballingschap en de diaspora, de bondgenoten van de bevrijdingskrachten en – bewegingen, en de solidariteitscomités met het Palestijnse volk overal ter wereld, om steun te betuigen aan het heroïsche Palestijnse verzet. Tevens wordt opgeroepen om de vlag van Palestina en de spandoeken van het verzet te hijsen en volks-, politieke en mediademonstraties en evenementen te organiseren om de zionistische misdaden tegen het Palestijnse volk aan het licht te brengen.  

Masar Badil roept in een dringende verklaring op om zich te verenigen met de voorhoede van het Palestijns verzet. Het verzet dat met alle moed en bekwaamheid het initiatief nam in een bliksem strijd, die de fundamenten van de zionistische vijand deed schudden. Tevens wordt opgeroepen voor steun voor de Palestijnen en het verzet in heel Palestina, waarbij de misdaden van de zionistische entiteit tegen het Palestijnse volk op de West Bank en Al Quds wordt blootgelegd. Tevens worden criminele landen geconfronteerd en regeringen die verbonden zijn met de zionistische entiteit, en degenen die deelnemen aan óf het rechtvaardigen van de misdaden van het bezettingsleger tegen Palestijnse misdaden in zionistische gevangenissen en detentiecentra.  

Broeder Mohammed Deif gaf in zijn verklaring waarin hij de operatie aankondigde aan, dat vanaf 7 oktober de veiligheidscoördinatie geëindigd is. Vanaf vandaag eist het Palestijnse volk haar revolutie terug, zal het pad corrigeren en zal terugkeren naar de mars van terugkeer. 
De opperbevelhebber riep iedereen op om deel te nemen aan het verzet, specifiek aan alle verzetskrachten in de regio, in Libanon, Syrië, Iran en Yemen. Tevens aan alle Arabische volkeren van de Golf tot aan de oceaan om zich aan te sluiten bij deze strijd. Dit is hun strijd voor vrijheid, waardigheid en bevrijding, waarbij ze verklaren dat het tijd is dat de krachten van het Arabische verzet zich verenigen.

Ondertussen kakelt de rechtse westerse media dat het luchtafweergeschut van de bezetter ingeschakeld zou zijn, maar dat het leger van de bezetter niet begrijpt hoe ‘terroristen zijn geïnfiltreerd’. Maar volgens diezelfde media circuleren op de sociale media filmpjes over parachutisten die geland zouden zijn. Tevens weet de Nederlandse rechtse media dat ‘terroristen schietend door de strijd rijden’.  

Hierbij zal de rechtse media waarschijnlijk wel bedoelen dat de soldaten van de bezetter elke dag door Palestijnse straten rijden, huizen binnenvallen en plunderen en op alles schieten wat beweegt. Andere terroristen zijn mij niet bekend. Daarbij komt dat de rechtse media de info haalt in de Verenigde Staten, lachen toch. 

Instagram heeft gemeld dat de Palestijnse leider Mohammed Deif de Palestijnse vrijheidsstrijders bevolen heeft om de kinderen en senioren van de bezetter niet aan te vallen. Dit in tegenstelling tot de brute moorden van Palestijnse kinderen door de bezetter. Ondertussen heeft Middle East Eye gemeld dat een woordvoerder van de bezetter heeft gezegd dat het hoofdkwartier van de Gaza-divisie van de bezetter – in kamp Ra’im –  is overgenomen door Palestijnse strijders van de Al-Qassam Brigades. 
Hulpdiensten melden dat 22 bezetters zijn omgekomen bij de aanslagen en 545 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.  

Updates van Palestijns nieuws zijn op de verschillende sites te volgen.

(Bronnen: Historiek, De Stentor, Samidoun (+ Nieuwsbrief) , Masar Badil (+ Nieuwsbrief), Telegraaf, VRT Nieuws, Online Pal ENG (Instagram), Middle East Eye (+ Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.10.2023

Een gedachte over “Raketten van het verzet afgevuurd vanuit Gaza ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights