Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Vrijdag 02.06.2023 
Israëlische soldaten ontvoeren 42 Palestijnen op de West Bank 

Donderdagmorgen hebben Israëlische soldaten tweeënveertig Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank, voornamelijk uit verschillende delen van het gouvernement Bethlehem.
De soldaten bestormden en plunderden tientallen huizen op de West Bank, veroorzaakten schade aan veel huizen, en ondervroegen tientallen Palestijnen voordat ze ten minste 38 ontvoerden, waaronder 28 uit de stad Tuqu’, ten zuidoosten van Bethlehem.
De soldaten plaatsten ook wegversperringen in veel delen van de West Bank, voornamelijk in Jenin, Hebron en Tulkarem, stopten en doorzochten Palestijnse auto’s, en ondervroegen velen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Israëlische soldaten ontvoeren zeven Palestijnen op de West Bank

Eerder op woensdag ontvoerden Israëlische soldaten minstens zeven Palestijnen uit verschillende delen van de bezette West Bank.
In Nablus, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Salim Ibrahim Joneidi uit het Jneid-gebied, ten westen van de stad.
In de stad Asira Al-Qibliyya, ten zuiden van Nablus, ontvoerden de soldaten Mohammad Rasem Ahmad uit zijn huis.
Veel legerjeeps vielen het dorp Qusein binnen, ten westen van Nablus, voordat de soldaten  huizen bestormden en plunderden en Mohammad Al-Baz ontvoerden.
In Tal Village en de stad Beita, ten zuidwesten en zuiden van Nablus, doorzochten de soldaten verschillende huizen en ontvoerden Husamuddin Adnan Eshtiyya en Yousef Khabisa.

Israëlische soldaten verwonden een oudere Palestijn in de buurt van Hebron

Op dinsdagavond verwondden Israëlische soldaten een oudere Palestijn in Beit Einoun en veroorzaakten bij veel Palestijnen de gevolgen van het inademen van traangas in de buurt van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank
Lokale bronnen zeiden dat de soldaten een Palestijnse oudere man in Beit Einoun, ten noordoosten van Hebron, tegenhielden en hem herhaaldelijk aanvielen, waarbij ze snijwonden en blauwe plekken veroorzaakten.
Artsen van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) haastten zich naar het gebied, behandelden de man en brachten hem over naar een ziekenhuis in Hebron voor verdere controles.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijns kind in de buurt van Jeruzalem

Op dinsdagavond vielen Israëlische soldaten een Palestijns kind aan uit het vluchtelingenkamp Shu’fat ten noorden van het bezette Jeruzalem op de West Bank.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten stopten en het kind, Mohammad Mamdouh Hamad, 15, herhaaldelijk aanvielen, waarbij ze verschillende snijwonden en blauwe plekken veroorzaakten.
Ze voegden eraan toe dat de lokale bevolking probeerde de aanval te stoppen, maar de soldaten duwden hen weg voordat ze het kind naar het Hadassah Medical Center in Jeruzalem brachten.

Het Israëlische leger neemt Palestijns land in de buurt van Ramallah in beslag

Israëlische soldaten vielen donderdag Palestijns land binnen in het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van de centrale stad Ramallah op de West Bank, en overhandigden een annexatie bevel van vijf Dunams die eigendom waren van een Palestijn bij de oostelijke ingang van het dorp.
Nael Rashid Mohammad zei dat de soldaten zijn land binnenvielen en hem het annexatie bevel overhandigden voor wat het leger militaire doeleinden noemde.
Mohammad voegde eraan toe dat het leger een militaire toren op zijn land wil bouwen om het oostelijke deel van het dorp te observeren, wat ook zou kunnen leiden tot verdere annexaties en strenge beperkingen voor de Palestijnen.

Het Israëlische leger vernietigt gebouwen in Jeruzalem

Op woensdag hebben Israëlische soldaten verschillende commerciële gebouwen gesloopt in de wijk Wadi Qaddoum in de stad Silwan, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee in het bezette Jeruzalem op de West Bank.Het Wadi Hilweh-informatiecentrum in Silwan (Silwanic) zei dat verschillende militaire en politievoertuigen de buurt binnenvielen nadat ze deze hadden geïsoleerd.
Het voegde eraan toe dat het leger vervolgens een land in de wijk Wadi Qaddoum omsingelde voordat het de gebouwen sloopte.

Israël sloopt dorp Al-Araqib voor de 217e keer

De Israëlische autoriteiten hebben dinsdag voor de zesde keer dit jaar en de 217e sinds 2010 het bedoeïenendorp Al-Araqib in de Negev gesloopt.
Verschillende Israëlische politievoertuigen, waaronder bulldozers, vielen het ‘niet-erkende’ bedoeïenendorp binnen en dwongen de families hun woningen te verlaten voordat ze de verschillende gebouwen slopen, waaronder woontenten, loodsen en schuren.
De sloop van Al-Araqib is de zesde dit jaar alleen al en de tweede deze maand nadat het dorp op 1 mei werd verwoest.
Het dorp is vorig jaar vijftien keer gesloopt en in 2021 veertien keer; elke keer dat het wordt vernietigd, herbouwen de dorpelingen hun schuren en tenten, waarbij ze eenvoudige houten en plastic hoezen gebruiken om zichzelf en hun vee te beschermen tegen de extreme zomerhitte en koude winters.

Leger stopt bouw van twee huizen, een waterput, nabij Hebron

Op dinsdag vielen Israëlische soldaten de stad Yatta binnen, ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank, en gaven orders om de bouw van twee huizen en een waterput in het oostelijke deel van de stad stop te zetten.
Osama Makhamra, een lokale geweldloze activist tegen de illegale Israëlische kolonialistische activiteiten, zei dat de soldaten het dorp Um Lasfa in Masafer Yatta binnenvielen nadat ze het hadden omsingeld.
Hij zei dat de soldaten een bevel hadden gegeven aan Mohammad Sa’id Elian, gericht op zijn huis van 160 vierkante meter in aanbouw, en Fares Jamil Awad op zijn huis van 150 vierkante meter.

Leger neemt auto, vorkheftruck en elektrische transformator in beslag nabij Nablus

Op woensdag namen Israëlische soldaten een auto, een vorkheftruck en een elektrische transformator in beslag in de stad Aqraba, ten zuiden van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De burgemeester van Aqraba, Salah Jaber, zei dat de soldaten een gebied in het oostelijke deel van de stad binnenvielen voordat ze de voertuigen en de transformator in beslag namen.Jaber voegde eraan toe dat de soldaten tijdens de invasie verschillende arbeiders vasthielden voordat ze de uitrusting in beslag namen en het gebied verlieten zonder enige reden op te geven voor de inbeslagnames.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 02.06.2023

2 gedachte over “Palestijns land en materialen in beslag genomen, Dorp 217e keer gesloopt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights