Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 04.06.2023 
Leger verwondt ernstig een kind, verwondt zijn vader ernstig in de buurt van Ramallah

Mediabronnen meldden donderdagavond dat een Palestijns kind ernstig gewond raakte en dat zijn vader ernstige verwondingen opliep nadat Israëlische soldaten met scherp op hen hadden geschoten bij een Israëlische militaire wegversperring bij de ingang van het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van de stad Ramallah in het centrum van de West Bank.
Op haar Facebook-pagina zei Manal Tamimi dat haar man, Bilal Tamimi, was neergeschoten met een gasbom in de arm, waardoor een polsbreuk ontstond, en voegde eraan toe dat hij geopereerd moet worden aan zijn wonden.
Manal voegde eraan toe dat Wisam Tamimi, de zoon van haar zwager, werd neergeschoten met een kogel met een sponspunt in het hoofd, resulterend in een schedelbreuk.

Israëlische soldaten verwonden een kind in de buurt van Nablus

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten een kind en veroorzaakten bij veel Palestijnen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse geweldloze processie tegen de illegale kolonies in Beit Dajan, ten oosten van Nablus, op de noordelijke West Bank.
Tientallen Palestijnen verzamelden zich op hun land en marcheerden geweldloos terwijl ze zongen tegen Israëls voortdurende landdiefstal en illegale annexaties om zijn koloniën te bouwen en uit te breiden.
De Palestijnen scandeerden voor de bevrijding van Palestina en steunden de gevangenen in Israëlische gevangenissen die voortdurend werden geschonden.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in de buurt van Jenin

Op vrijdagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in het dorp Jalboun, ten noordoosten van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Ibrahim Abu A-Rob, het hoofd van de dorpsraad van Jalboun, zei dat de soldaten het dorp binnenvielen voordat ze de oostelijke begraafplaats bestormden en uitgebreide huiszoekingen deden.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in de buurt van Jenin

Op zaterdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en verwondden verschillende Palestijnen tijdens de daaropvolgende protesten.
Mediabronnen zeiden dat verschillende gepantserde militaire voertuigen verschillende buurten van de stad binnenvielen en verschillende straten afsloten, wat leidde tot protesten.
De binnenvallende soldaten vuurden met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten af, waarbij veel huizen werden getroffen.

Israëlische soldaten ontvoeren zes Palestijnen, onder wie één vrouw, in Jeruzalem

Op vrijdag ontvoerden Israëlische soldaten zes Palestijnen, onder wie een vrouw, in bezet Jeruzalem op de West Bank en legden strenge toegangsbeperkingen op aan de Al-Aqsa Moskee.
In de Al-Wad-straat in Jeruzalem hielden de soldaten een jonge man tegen en duwden hem tegen een muur terwijl ze zijn identiteitskaart ondervroegen en inspecteerden voordat ze hem ontvoerden.
In het Bab Al-Amoud-gebied in Jeruzalem stopten de soldaten en fouilleerden veel Palestijnen en ontvoerden een vrouw terwijl ze op weg was om te bidden in de Al-Aqsa Moskee.
De soldaten vielen ook twee jonge Palestijnse mannen aan en verwondden ze in Bab Al-Amoud voordat ze hen ontvoerden.

Soldaten ontvoeren twee internationale activisten tijdens een geweldloze processie nabij Hebron

Op vrijdag vielen Israëlische soldaten veel Palestijnen en internationale activisten aan en ontvoerden ze twee internationals tijdens een geweldloze processie die het leger eiste om een vitale weg ten zuiden van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank te heropenen.
De lokale geweldloze activist, Osama Makhamra, zei dat de Palestijnen en de internationale activisten in Masafer Yatta marcheerden en het leger eisten de weg weer vrij te geven voordat de soldaten hen aanvielen.
Makhamra voegde eraan toe dat de soldaten lokale raadsleden ervan weerhielden de weg te herstellen en opnieuw open te stellen en geweldloze activisten aanvielen voordat ze twee internationals arresteerden.

Leger ontvoert vier Palestijnen, neemt een auto in beslag

Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd, onder wie broers en voormalige politieke gevangenen, en een auto in beslag genomen in verschillende delen van de bezette West Bank.
Mediabronnen in Nablus, op de noordelijke West Bank, zeiden dat de soldaten het dorp Burqa, ten noorden van de stad, binnenvielen en een voormalige politieke gevangene, Ma’an Sha’er, ontvoerden nadat ze zijn huis hadden bestormd en geplunderd.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank vielen de soldaten de stad Bani Naim binnen, ten oosten van de stad, en ontvoerden een voormalige politieke gevangene, Salem Ali Zeidat, naast Qusai en zijn broer Odai Khaled Zeidat, nadat ze hun huizen hadden bestormd en doorzocht.

Leger ontvoert een Palestijn, doorzoekt dorpen, nabij Jenin

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd en vele dorpen in de buurt van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank doorzocht. Het leger zei dat een soldaat lichtgewond is geraakt bij een schietincident.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten een jonge man, Omran Raed Atatra, ontvoerd uit de stad Ya’bad, ten zuidwesten van Jenin.
Ze voegden eraan toe dat Omran gevangen werd genomen toen de soldaten stopten en vele auto’s doorzochten en de Palestijnen ondervroegen bij een militaire wegversperring op de Jenin-Nablus Road, vlakbij de illegale Shavei Shomron-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land ten westen van Nablus, in de noordelijke West Bank.
Op vrijdagochtend vielen de soldaten Faqqu’a, Arbouna en Al-Jalama binnen en voerden uitgebreide huiszoekingen uit.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 04.06.2023

Een gedachte over “Palestijnen gewond, Palestijnen ontvoerd, Auto in beslag genomen”
  1. Woedend over hetgeen hier dagelijks gebeurd, de verschrikkelijke terreur tegen het Palestijnse Volk.
    Mijn man en ik hebben hebben dit in 2017 met eigen ogen gezien. DIT MOET STOPPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights