Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 06.06.2023 
Ernstig gewond kind sterft aan zijn verwondingen

Maandag bezweek een ernstig gewond Palestijns kind dat afgelopen donderdag door Israëlische soldaten werd neergeschoten in het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van de stad Ramallah op de centrale West Bank, aan zijn verwondingen.
Het kind, Mohammad Haitham Tamimi, 3 jaar oud, werd afgelopen donderdag in het hoofd geschoten en zijn vader werd in de schouder geschoten terwijl hij in de voortuin van hun huis stond bij een Israëlische militaire wegversperring bij de ingang van Nabi Saleh.
Het ernstig gewonde kind werd met spoed naar het Tal HaShomer Israeli Medical Center gebracht, waar hij werd behandeld voor zijn verwondingen, maar in kritieke toestand bleef totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.

Kind gewond nadat jeep van het Israëlische leger hem in de buurt van Nablus ramde

Zondag raakte een Palestijns kind gewond nadat een jeep van het Israëlische leger hem ramde in de stad Beit Furik, ten oosten van Nablus op de noordelijke West Bank. Ooggetuigen zeiden dat het kind, Zein Salem Hanani, 14, verschillende snijwonden en blauwe plekken opliep voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een ziekenhuis in Nablus brachten.
Het kind raakte gewond nadat verschillende Israëlische militaire jeeps Beit Furik binnenvielen toen schoolkinderen hun school verlieten toen de schooldag voorbij was.

Israëlische soldaten schieten een Palestijnse arbeider neer in de buurt van Qalqilya

Op zaterdagavond schoten Israëlische soldaten een Palestijnse arbeider neer in de buurt van een deel van de illegale annexatiemuur in Qalqilya, in het noordwesten van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de arbeider een opening in de muur probeerde over te steken om naar zijn werk binnen de Groene Lijn te gaan toen de soldaten het vuur op hem openden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de arbeider met scherp in het been bij de muur neerschoten voordat hij met spoed naar een ziekenhuis in Qalqilya werd gebracht.

Leger valt een Palestijn aan, neemt bewakingsopnamen in beslag, in Nabi Saleh

Afgelopen zaterdagavond vielen Israëlische soldaten het dorp Nabi Saleh binnen, ten noorden van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank, vielen een jonge man en verwondden hem en namen bewakingsopnamen in beslag van verschillende winkels die ze bestormden en plunderden.
Bilal Tamimi, een lokale geweldloze activist, zei dat de soldaten het huis van de 35-jarige Nidal Tamimi binnenvielen en het pand plunderden terwijl ze hem herhaaldelijk aanvielen, waarbij ze verschillende verwondingen veroorzaakten.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten Nidal ondanks zijn verwondingen een paar uur vasthielden voordat ze hem vrijlieten.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen in Jenin en Nablus

Maandagavond verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen in verschillende dorpen en steden in het Jenin-gouvernement en verschillende Palestijnen in Nablus, in het noordelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de dorpen en steden van ‘Arabba, Kafr Ra’ey, Fahma, Rommana en Zabbouba, in de buurt van Jenin, binnenvielen, wat leidde tot protesten.
De soldaten vuurden scherpe kogels, gasbommen en schokgranaten af op de Palestijnen, waardoor velen de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.

Leger ontvoert 24 Palestijnen, velen gewond, op de West Bank 

Op maandagochtend vielen Israëlische soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank  binnen en plunderden ze, ontvoerden vierentwintig Palestijnen, onder wie vijftien jonge mannen uit het dorp Al-Mughayyir, en verwondden vele anderen, waaronder een tiener.
Het Comité van Palestijnse Gevangenen zei dat de soldaten buitensporig geweld gebruikten bij het doorzoeken en plunderen van de huizen, waarbij ze schade aanrichtten, en 21 ontvoerden, onder wie 15 uit het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah op de centrale West Bank.
Onder de ontvoerde Palestijnen bevinden zich verschillende broers en vaders, voegde de commissie eraan toe.

Israëlische soldaten ontvoeren een Palestijn in bezet Jeruzalem

Zondagavond hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd uit de oude stad van Jeruzalem op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Ahmad Al-Ajlouni, uit de oude stad hadden ontvoerd en naar een ondervragingscentrum hadden gebracht.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vele Palestijnen stopten en fouilleerden en hun identiteitskaarten inspecteerden alvorens Al-Ajlouni te ontvoeren.
De soldaten vaardigden ook een bevel uit waarbij een jonge man, Ibrahim Al-Jamal, werd uitgesloten nadat hij hem een maand lang de toegang tot de oude stad had verboden en een boete van 500 Shekels had uitgevaardigd.

Leger ontvoert een Palestijn in Bethlehem, valt Jenin, Nablus en Tulkarem binnen

Eerder zondag ontvoerden Israëlische soldaten een Palestijn in Bethlehem en vielen Jenin, Nablus en Tulkarem op de bezette West Bank binnen.
In Bethlehem vielen de soldaten de stad Tuqu’ binnen, ten zuidoosten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden Mahdi Khaled Hmeid, 22.
In gerelateerd nieuws, de soldaten vielen de stad Ya’bad en het dorp Jalboun binnen, nabij de stad Jenin in het noorden van de West Bank, stopten en doorzochten Palestijnse auto’s en ondervroegen veel Palestijnen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.

Israëlische soldaten ontvoeren zestien Palestijnen op de West Bank

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens zestien Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Jenin, in het noorden van de West Bank, vielen de soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van de stad, wat leidde tot protesten en schoten met scherp, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen.
Tijdens de invasie bezetten de soldaten daken van huizen en gebouwen, bestormden winkels en huizen alvorens ze te plunderen, en ontvoerden Omar Hamza Assaf en As’ad Ismael Abu Ar-Rob. Het is vermeldenswaard dat de soldaten As’ad ontvoerden om zijn broer Mohammad onder druk te zetten om zich over te geven aan het leger.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 06.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights