Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 08.06.2023 
Israëlische soldaten ontvoeren veertien Palestijnen op de West Bank

Woensdagmorgen heeft het Israëlische bezettingsleger minstens veertien Palestijnen ontvoerd, onder wie broers en voormalige politieke gevangenen, nadat de soldaten tientallen huizen en gebouwen in verschillende delen van de West Bank hadden bestormd en geplunderd.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten een jonge vrouw, een voormalige politieke gevangene die ook student is aan de Bir Zeit Universiteit, geïdentificeerd als Lian Kayed.
De soldaten ontvoerden ook Ahmad al-Khaseeb, een advocaat en voormalig politiek gevangene, uit zijn huis in het dorp Aroura, ten noorden van Ramallah, en Mohammed Sammour Srour, Awwad Sadeq Srour en zijn zoon Mohammad, en een tienerjongen Odai Aqel Srour, uit Ni’lin stad, ten westen van Ramallah.

Israëlische leger ontvoert 24 Palestijnen op de West Bank

Donderdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten vierentwintig Palestijnen uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank, voornamelijk uit de stad Beita, ten zuiden van Nablus in het noordelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank  binnenvielen en plunderden en tientallen Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De soldaten plaatsten veel wegversperringen op de West Bank, vooral rond Jenin, Nablus en Hebron, stopten en doorzochten tientallen Palestijnse voertuigen en ondervroegen veel Palestijnen.

Soldaten schieten een jonge man neer, ontvoeren vier, brengen auto tot ontploffing, nabij Jenin

Op woensdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen de stad Kafr Dan binnen, ten westen van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, schoten een jonge man neer, ontvoerden er vier uit hun huizen en brachten een Palestijnse auto tot ontploffing.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel huizen in de stad bestormden en plunderden, waarbij ze buitensporige schade aanrichtten, en veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten Malek Mohammad Aabed, Ehsan Ayman ‘Aabed en zijn broer Osama, en de voormalige politieke gevangene Mojahed Ahmad Salah hebben ontvoerd.

Israëlische soldaten schieten zes Palestijnen neer in Jericho

Woensdagochtend vielen veel Israëlische legervoertuigen het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber binnen, ten zuiden van Jericho op de noordoostelijke West Bank, en schoten zes Palestijnen neer tijdens de daaropvolgende protesten.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) heeft bevestigd dat de soldaten zes Palestijnen met scherp in de onderste ledematen neerschoten en de komst van medici en ambulances belemmerden door het hele gebied af te sluiten.
De Palestijnen raakten gewond nadat tientallen soldaten het vluchtelingenkamp binnenvielen en begonnen met massale en gewelddadige invasies en huiszoekingen, waarbij materiële schade werd aangericht.

Israëlische soldaten verwonden veel Palestijnen na begrafenis van vermoord kind

Op dinsdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, waaronder één door een schot met scherp, na de begrafenisceremonie van een kind dat door Israëlische soldaten werd gedood.
Mediabronnen zeiden dat honderden Palestijnen deelnamen aan de begrafenisceremonie en processie van het gedode kind, Mohammad Haitham Tamimi, 3.
Bilal Tamimi, een lokale geweldloze activist tegen de illegale bezetting en kolonialistische activiteiten van Israël, zei dat de soldaten een jonge man met scherp in zijn been hadden geschoten.
Tamimi voegde eraan toe dat de soldaten ook een andere jonge man met een met rubber beklede stalen kogel in het gezicht schoten, en zorgden bij veel Palestijnen voor de gevolgen van het inademen van traangas.

Soldaten vallen een Moskee in de buurt van Nablus binnen

Op woensdag vielen Israëlische soldaten een Moskee binnen in de stad Deir Sharaf, ten westen van Nablus, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad binnenvielen voordat ze de Abu Bakr Al-Siddeeq Moskee bestormden voordat ze deze doorzochten.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de imam van de Moskee hadden opgeroepen voor ondervraging en vele nabijgelegen opslagruimten hadden doorzocht.

Soldaten slopen een huis en een schuur in Jeruzalem

Dinsdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns huis en een schuur gesloopt in de wijk Wad Al-Jouz in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen en bulldozers de buurt binnenvielen nadat het leger de wijk had omsingeld en een huis van de plaatselijke Totah-familie had gesloopt.
De bronnen zeiden dat twaalf familieleden in het huis van 120 vierkante meter woonden en voegde eraan toe dat de soldaten ook de muur rondom het pand en de schuur van de familie waar ze hun paarden hielden, slopen, naast het ontwortelen van veel bomen op hun land.
De familie zei dat dit het vierde en laatste huis is dat ze bezitten en wordt gesloopt door de Israëlische bezetting autoriteiten.

Leger blaast huis op, verwondt zes Palestijnen, waaronder twee journalisten, in Ramallah

Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Ramallah op de centrale West Bank binnen, brachten het ouderlijk huis van een Palestijnse gevangene tot ontploffing en verwondden zes Palestijnen, onder wie twee journalisten; een werd in het hoofd geschoten.
Dr. Fadel Al-Batran, een Palestijnse Neurochirurg, zei, dat het duidelijk was, dat de Palestijnse journalist Momen Somrein, werd neergeschoten met scherp in het hoofd achter het oor, maar vanwege de helm die hij droeg, veroorzaakte de kogel een schedelbreuk achter het oor, en leidde tot bloedingen onder de hersenen.

WAFA: “Israëlische bulldozers gaan door met het verwoesten van Palestijns land ten noorden van Ramallah

Volgens lokale bronnen zijn Israëlische bulldozers woensdag doorgegaan met het verwoesten van Palestijns land in de buurt van de stad Sinjil, ten noorden van de bezette stad Ramallah op de West Bank.
Ze zeiden dat de Israëlische bezettingstroepen voor de derde achtereenvolgende dag doorgingen met het afgraven van een stuk land van 25 dunums dat toebehoorde aan de Palestijnse dorpelingen, waarmee de basis werd gelegd voor de uitbreiding van de nabijgelegen oprukkende koloniale nederzetting Givat Haroeh.
Eind februari kwamen de Israëlische bezetting autoriteiten met een plan om negen buitenposten van koloniale nederzettingen te legaliseren, waaronder Givat Haroeh, en om nog eens 10.000 kolonisten units te bouwen in koloniale nederzettingen op de West Bank.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 08.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights