Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 10.06.2023 
Israëlische soldaten doden een jonge man in de buurt van Ramallah

Op vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood bij de militaire wegversperring van Rantis ten westen van Ramallah in het centrale deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 29-jarige Mahdi Samir Mohammad Bayadsa hebben gedood bij de militaire wegversperring.
De soldaten weigerden Palestijnse medici de wegversperring te laten naderen voordat het leger de Palestijnse Algemene Autoriteit voor Burgerzaken informeerde dat de soldaten Mahdi dodelijk hadden neergeschoten.

Palestijnse senior sterft aan verwondingen opgelopen tijdens Israëls offensief tegen Gaza

Vrijdag bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid in Gaza de dood van een oudere man die vorige maand ernstig gewond raakte tijdens het offensief van Israël op Gaza.
Het zei dat de oudste, Ismael Salman Ayyad, 73, ernstig gewond raakte toen een Israëlische oorlogsvliegtuig een raket afvuurde in de buurt van zijn huis in de wijk Zeitoun, ten oosten van Gaza-stad.
Ismael raakte op 12 mei ernstig gewond en onderging verschillende operaties vanwege de ernst van zijn verwondingen, maar hij bleef in kritieke toestand totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.

Israëlische soldaten ontvoeren vier Palestijnen uit Tulkarem en Jenin

Op vrijdagavond hebben Israëlische soldaten vier Palestijnen ontvoerd uit Tulkarem en Jenin terwijl ze twee militaire wegversperringen bij Nablus overstaken.
De soldaten ontvoerden Bara’ Ramdan Kamel Arafa, 21, uit het Ezbet Shoufa-gebied, ten zuidoosten van Tulkarem, op de noordwestelijke West Bank, nadat ze hem hadden tegengehouden bij een militaire wegversperring nabij de stad Surra, ten westen van de noordelijke stad Nablus op de West Bank.
Ook ontvoerden de soldaten Mohammad Fasial uit de stad Jenin, op de noordelijke West Bank naast Mohammad Rahhal en Mohammad Hantouli uit de stad Silat Ath-Taher, ten zuidwesten van Jenin, terwijl ze de militaire wegversperring Huwwara overstaken, ten zuiden van Nablus.

Leger ontvoert acht Palestijnen op West Bank

Op vrijdagmorgen hebben Israëlische soldaten minstens acht Palestijnen, onder wie broers, ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Hebron, op de zuidelijke West Bank, vielen de soldaten het Zweidin-gebied in Masafer Yatta, ten zuiden van de stad, binnen, doorzochten verschillende huizen en ontvoerden vijf herders, Hasan Basayta en zijn zoon Ziad, en drie broers, Mohammad, Amer en Abdul -Razzaq Nayef Basayta.
In Nablus, op de noordelijke West Bank , ontvoerden de soldaten de 38-jarige Basman Hasan Hamayel uit zijn huis in de stad Beita, ten zuiden van de stad.
In Ramallah, op de centrale West Bank, ontvoerden de soldaten twee jonge mannen, Wisam Marwan Tamimi en Mohammad Fadel Tamimi, vanuit hun huizen in het dorp Nabi Saleh, ten noordwesten van de stad.

Leger verwondt veel Palestijnen tijdens wekelijkse processies op de West Bank

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten tientallen Palestijnen tijdens wekelijkse processies tegen de illegale Israëlische koloniën en de overname van Palestijns land in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, schoten de soldaten drie Palestijnen neer met met rubber beklede stalen kogels en veroorzaakten bij velen de gevolgen van het inademen van traangas.
De Palestijnen houden wekelijkse processies in Kufur Qaddoum en eisen dat het leger de hoofdingang van de stad heropent, die 19 jaar geleden werd geblokkeerd om gemakkelijke toegang te bieden aan illegale kolonisten die van en naar de Kedumim-kolonie rijden, gebouwd op gestolen Palestijnse gronden.

Soldaten verwondden een moeder en haar kind in de buurt van Ramallah

Op vrijdagavond verwondden Israëlische soldaten een Palestijnse moeder en haar kind in het Sheikh Ammar-gebied, ten zuidoosten van de stad Deir Dibwan, ten oosten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen het gebied binnenvielen en veel gasbommen op herders tenten afvuurden en op een tent die door jonge mannen op hun land was opgezet om aanvallen van illegale kolonisten af te weren die constant proberen ze te bezetten.
Ze voegden eraan toe dat een Palestijnse vrouw en haar kind de ernstige gevolgen ondervonden van het inademen van traangas voordat ze met spoed naar een plaatselijke kliniek werden gebracht.

Israëlische leger schiet drie Palestijnen neer en verwondt tientallen anderen tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum

Israëlische troepen verwondden vrijdag een aantal Palestijnen tijdens de wekelijkse processie in het dorp Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya op de noordelijke bezette West Bank, meldden lokale bronnen.
Soldaten openden het vuur op demonstranten met met rubber beklede stalen kogels en traangasgranaten, waarbij ze drie jonge mannen met stalen kogels neerschoten, terwijl tientallen anderen inademingsverwondingen opliepen door blootstelling aan traangas.
Alle gewonden werden ter plekke behandeld door lokale medici.
De Israëlische bezettingsautoriteiten sloten de hoofdweg van de stad in 2003 af en de dorpelingen uit Kufur Qaddoum en de omliggende dorpen kwamen sindsdien elke week bijeen en eisten dat de autoriteiten de weg zouden heropenen.

Israëlische leger vernietigt stroomtransformator in Jenin

Op vrijdagochtend vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen Jenin binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, wat leidde tot protesten, en vernietigden een stroomtransformator.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten veel scherpe kogels, gasbommen en hersenschudding granaten afvuurden, waarbij ze een hoofdtransformator raakten en deze in brand lieten vliegen.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse brandweerlieden zich naar het gebied haastten, maar dat de soldaten hen tegenhielden voordat ze de brandende transformator bereikten en hen verhinderden naderbij te komen totdat het leger zich terugtrok.De soldaten bestormden en plunderden ook een winkel waar elektrische benodigdheden worden verkocht in de buurt van het knooppunt van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 10.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights