Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Dinsdag 13.06.2023 
Leger ontvoert acht Palestijnen, verwondt velen, op de West Bank 

Zondag ontvoerden Israëlische soldaten acht Palestijnen uit verschillende delen van de bezette West Bank; het leger verwondde ook veel Palestijnen in de buurt van Bethlehem.
De soldaten vielen de stad Husan binnen, ten westen van Bethlehem, doorzochten huizen en ontvoerden Nour Taiseer Hamamra, 16, en Mohammad Nader Sabateen, 18.
Veel jongeren protesteerden tegen de invasie en ontvoeringen voordat de soldaten gasbommen en schokgranaten afvuurden, waardoor tientallen Palestijnen, voornamelijk in hun huizen, de gevolgen ondervonden van het inademen van traangas.
In Jenin, op de noordelijke West Bank, ontvoerden de soldaten Abdullah Omar Zeid uit zijn huis in het dorp Nazlet Sheikh, Ghanem Bassam Hamarsha, Abboud Ja’far Taher en Abed Mohammad Hamarsha.

Israëlische soldaten ontvoeren tien Palestijnen uit de West Bank 

Op maandagmorgen bestormden Israëlische soldaten, en plunderden tientallen huizen op de bezette West Bank en ontvoerden minstens tien Palestijnen, onder wie een vader en zijn kind.
In het bezette Jeruzalem vielen de soldaten de stad Biddu binnen, ten noordwesten van de stad, doorzochten huizen en ontvoerden een jonge man, Saddam Danwan.
In het zuidelijke deel van de bezette West Bank in Hebron ontvoerden de soldaten Jamal Mohammad Dodin en een voormalige politieke gevangene, Rezeq Rajoub, uit hun huizen in de stad Doura, ten zuiden van de stad.
In Bethlehem vielen de soldaten het vluchtelingenkamp Deheishe ten zuiden van de stad binnen en ontvoerden Maher Al-Walaji en Ibrahim Ayyad uit hun huizen.

Israëlische soldaten ontvoeren twee Palestijnen in Jeruzalem

Op dinsdagmorgen hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen ontvoerd en een van hen aangevallen vanuit hun huizen in bezet Jeruzalem, op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad Silwan binnenvielen, ten zuiden van de Al-Aqsa Moskee, huizen doorzochten en een tienerjongen, Qassem Mohammad Abbasi, ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten ook de stad Jabal Al-Mukabbir in het zuidoosten van Jeruzalem binnenvielen, huizen doorzochten en een jonge man, Hamza Hussein Obeidat, ontvoerden.

Israëlische soldaten verwonden een Palestijn in de buurt van Jenin

In de vroege ochtend van maandag schoten Israëlische soldaten een jonge man neer en veroorzaakten bij veel Palestijnen de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Zababda, ten zuiden van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen de stad binnenvielen, wat leidde tot protesten voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.

Leger schiet een Palestijn neer, ontvoert vier, in Nablus

In de vroege ochtend van maandag vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen Nablus binnen, in het noordelijke deel van de bezette West Bank, schoten een jonge man neer en ontvoerden vier, onder wie een vader en zijn zoon, uit hun huizen.
Mediabronnen zeiden dat het leger het oude stadsdeel van Nablus binnenviel voordat het huizen bestormde en plunderde.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen protesteerden tegen de invasie voordat de soldaten een jonge man met scherp in zijn been schoten.
De soldaten vielen ook huizen binnen in verschillende dorpen en steden ten zuiden van Nablus en ontvoerden Qoteiba Mohammad Hamayel en Abdul-Majid Issa Haymayel in de stad Beita, Rashad Shahin en zijn zoon, Rayyan, 14, uit hun huizen in het dorp Qaryout.

Israëlische marine schiet een visser neer in Gaza

Dinsdagochtend werd een Palestijnse visser neergeschoten nadat Israëlische marineschepen Palestijnse vissersboten nabij de kust van Gaza-stad hadden aangevallen.
Het Palestijnse Visserssyndicaat zei dat de marine veel met rubber beklede stalen kogels en gasbommen heeft afgevuurd op Palestijnse vissersboten in het Soedaniyya Zeegebied, ten noordwesten van Gaza-stad.
Het syndicaat voegde eraan toe dat een visser werd neergeschoten met een met rubber beklede stalen kogel en werd overgebracht naar het Shifa Medical Center in Gaza.

Leger sloopt een muur bij Qalqilya

Zondag hebben Israëlische soldaten een betonnen muur gesloopt rond een Palestijnse landbouwgrond in het dorp Azzoun Atma, ten zuiden van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Abdul-Karim Ayyoub, een lid van de dorpsraad van Azzoun Atma, zei dat Abdul-Rahim Sheikh de eigenaar is van het land.
Ayyoub voegde eraan toe dat de soldaten de 100 meter lange en 3 meter hoge muur hebben afgebroken omdat deze was gebouwd zonder vergunning van het zogenaamde “Civil Administration Office”, de administratieve tak van de illegale Israëlische bezetting, omdat het lokaal is in gebied C van de bezette West Bank.

Soldaten slopen straat met bulldozers, slopen kamer en waterput, nabij Jeruzalem

Maandag vielen Israëlische soldaten de stad Hizma binnen, ten noordoosten van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, hebben een straat platgewalst en vernielden een kamer en waterput.
Volgens mediabronnen zijn verschillende militaire voertuigen, waaronder bulldozers, het noordelijke deel van Hizma binnengevallen en hebben ze een straat platgewalst die verschillende buurten in de stad met elkaar verbindt.
Ze voegden eraan toe dat de gemeenteweg voor het eerst werd voorbereid in 2014 en werd geplaveid in 2018, maar het leger ging door en vernietigde het.

Het Israëlische leger neemt zeventig stukken land in de buurt van Qalqilya in beslag

Op dinsdag namen Israëlische soldaten zeventig dunams aan Palestijns land in beslag uit het dorp Azzoun Atma, geïsoleerd achter de illegale annexatie muur, ten zuiden van Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger militaire bevelen uitvaardigde om de landerijen van hun eigenaren in Azzoun Atma en het nabijgelegen Masha-dorp in het Salfit-gouvernement in beslag te nemen.Ze voegden eraan toe dat de orders gericht zijn op Palestijnse olijfboomgaarden in het Khallet Abu Atma-gebied, met de bedoeling 192 nieuwe eenheden te bouwen voor de illegale kolonisten in de Shaare Tikva-kolonie, gebouwd op gestolen Palestijns land.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights