Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Donderdag 15.06.2023 
Israëlische soldaten doden een Palestijn, verwonden acht, in vluchtelingenkamp Balata

Op dinsdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood en acht gewond, onder wie een kind, nadat veel legervoertuigen het vluchtelingenkamp Balata ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank waren binnengevallen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten de 19-jarige Fares Abdul-Mon’em Mohammad Hashash neerschoten nadat ze hem met scherp in de borst, buik en benen hadden geschoten.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat Palestijnse medici met spoed Fares naar het regeringsziekenhuis van Rafidia brachten, maar dat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Leger doodt een Palestijn, verwondt 185 en laat een huis in Nablus tot ontploffing komen

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat Israëlische soldaten een Palestijn hebben gedood en 185 gewond hebben gemaakt, waaronder drie die levensbedreigende verwondingen opliepen, toen tientallen soldaten Nablus binnenvielen, op de noordelijke West Bank, voordat ze een Palestijns huis bedraden en tot ontploffing brachten.
Het gezin woonde op de vierde verdieping van een gebouw van vijf verdiepingen dat werd bewoond door acht Palestijnse families.
De soldaten verwijderden alle families uit het gebouw en alle omliggende huizen en eigendommen voordat ze de vierde verdieping bedraden en enkele uren na de invasie tot ontploffing brachten.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten een jonge man, Khalil Yahia Al-Anis, 20, uit het vluchtelingenkamp Al-Ein hebben gedood, naast het neerschieten en ernstig verwonden van drie met scherp vuur.

Israël constateert geen wangedrag van soldaten die 80-jarige Amerikaanse burger hebben vermoord

Het Israëlische Openbaar Ministerie heeft dinsdag aangekondigd dat het het onderzoek naar de moord op een 80-jarige Amerikaanse burger op de West Bank in januari 2022 zal afsluiten, zonder gevolgen voor de verantwoordelijke Israëlische soldaten.
In de vroege uren van 12 januari 2022 werd Omar Abdel-Majid Asaad, een 80-jarige Palestijns-Amerikaan, uit zijn auto getrokken door een groep Israëlische soldaten, geboeid, geslagen, over de grond gesleurd en in een auto geduwd en in een  koude, donkere kamer opgesloten waar hij enkele uren op de grond bleef liggen. Daar kreeg hij een hartaanval en stierf hij. De soldaten keerden terug, vonden hem dood en lieten zijn lichaam achter, terwijl ze wegreden zonder iemand op de hoogte te stellen. Uren later werd zijn lichaam gevonden door lokale Palestijnen.

Marine ontvoert vijf vissers, onder wie een kind, neemt boot in beslag voor de kust van Gaza

De Israëlische marine heeft woensdag na middernacht vijf Palestijnse vissers, waaronder een kind, ontvoerd en hun vissersboot in beslag genomen voor de noordkust van de belegerde Gazastrook, meldden lokale bronnen.
Na middernacht, aan de al-Waha-kust, ten noordwesten van Beit Lahia, in het noordelijke deel van de Gazastrook, omsingelden Israëlische marineboten een Palestijnse vissersboot die binnen de door de bezetting gestelde limieten voer.
De marine ontvoerde alle vijf de vissers aan boord en nam de vissersboot van de 70-jarige visser Omar Ibrahim al-Habeel in beslag.

Israëlische leger ontvoert vijf Palestijnen op de West Bank

Op woensdagmorgen hebben Israëlische soldaten vijf Palestijnen ontvoerd uit hun huizen in verschillende delen van de bezette West Bank.

In het bezette Jeruzalem ontvoerden de soldaten een jonge man, Shadi Sharha, nadat ze hem hadden aangevallen in de wijk al-Wad Street.
Ook vielen veel legerjeeps de stad Anata binnen, ten noordoosten van het bezette Jeruzalem, voordat de soldaten huizen bestormden en een jonge man, Ahmad Sheikh, ontvoerden.

Undercover soldaten ontvoeren een jonge man in Deheishe

Op dinsdagavond hebben undercover Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man ontvoerd in het vluchtelingenkamp Deheishe, ten zuiden van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de undercover soldaten de hoofdingang van het vluchtelingenkamp infiltreerden en de 20-jarige Ahmad Mohammad Zaghari ontvoerden voordat ze hem naar een onbekende bestemming brachten.

Leger ontvoert vijf Palestijnen, doorzoekt huizen en winkels, sluit straten af, nabij Jenin

Dinsdagavond vielen Israëlische soldaten veel huizen en winkels binnen en sloten wegen met zandheuvels af voordat ze vijf Palestijnen ontvoerden in de stad Ya’bad, ten zuidwesten van Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
De invasie van de stad duurde enkele uren, waarin de soldaten vele huizen en winkels bestormden en plunderden.
Volgens mediabronnen ontvoerden de soldaten Mahmoud Abbadi en Ahmad Nasser Abbadi uit hun huizen in de wijk Al-Malloul, maar lieten ze hem een paar uur later weer vrij.

Israëlische soldaten verwonden jonge vrouw in de buurt van Jenin

Op woensdagavond verwondden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse vrouw tijdens een invasie van de stad Ya’bad, ten zuidwesten van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen vielen de soldaten de stad binnen, die de afgelopen twee dagen is omsingeld, en stopten en doorzochten ze veel auto’s in het An-Nab’a-gebied terwijl ze veel Palestijnen ondervroegen en hun identiteitskaarten inspecteerden.
De bronnen voegden eraan toe dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden voordat de soldaten scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en schokgranaten afvuurden.

Israëlische soldaten slopen een Palestijns huis in Beit Jala

Donderdag hebben Israëlische soldaten een Palestijns huis vernield in de stad Beit Jala, ten westen van Bethlehem, op de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een grote militaire macht het Be’er Owna-gebied binnenviel na het te hebben omsingeld en geïsoleerd.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vervolgens een huis van 150 vierkante meter van één verdieping van Maher Rezeq Zreina sloopten.
Het leger beweert dat het huis is gebouwd zonder vergunning van het zogenaamde “Civil Administration Office”, de administratieve tak van de illegale Israëlische bezetting.
Het is vermeldenswaard dat de sloop de vijfde is, maar de familie blijft bouwen op haar land.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 15.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights