Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 18.06.2023
Soldaten schieten een Palestijn neer in Jenin

Op zaterdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin in de stad Jenin in het noorden van de West Bank binnen, wat leidde tot protesten, en schoten een jonge man met scherp neer.
Veel legervoertuigen vielen de stad Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin binnen, wat leidde tot protesten voordat het leger veel scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.
Volgens medische bronnen schoten de soldaten een jonge man in de arm voordat de medici hem naar het Ibn Sina Specialized Hospital brachten.

Leger schiet drie Palestijnen neer in Kufur Qaddoum

Op vrijdag schoten Israëlische soldaten drie Palestijnen neer en veroorzaakten bij  tientallen de gevolgen van het inademen van traangas tijdens de wekelijkse processie in Kufur Qaddoum, ten oosten van Qalqilya, op de noordwestelijke West Bank.
Morad Eshteiwi, de mediawoordvoerder van de Fatah-beweging in Kufur Qaddoum, zei dat de Palestijnen vanuit het centrum van de stad naar de hoofdingang marcheerden.
Eshteiwi voegde eraan toe dat de soldaten de demonstranten aanvielen met scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen, terwijl veel jongeren stenen naar de binnenvallende soldaten gooiden.

Leger vuurt op boeren in Khan Younis

Op zaterdagochtend vuurden Israëlische soldaten die aan de overkant van de omheining waren gestationeerd, vele scherpe kogels af op Palestijnse boeren ten oosten van Khan Younis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten sporadisch scherpe munitie afvuurden op de boeren en hun land ten oosten van het Al-Fakhari-gebied, ten oosten van Khan Younis.
Ze voegden eraan toe dat de aanvallen niet tot slachtoffers hebben geleid, maar de boeren hebben gedwongen hun land te verlaten, uit angst voor verdere schendingen.

Israëlische kolonisten schieten op Palestijnse boeren in de buurt van Ramallah

Op vrijdag vuurden illegale paramilitaire kolonisten met scherp op Palestijnse boeren in het Ein Samia gebied, nabij het dorp Kafr Malek, ten oosten van Ramallah, op de centrale West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de Palestijnen op weg waren naar hun land toen ze daar tientallen kolonisten en soldaten aantroffen voordat enkele paramilitaire kolonisten vele scherpe kogels op hen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat Israëlische soldaten hersenschudding granaten op de Palestijnen afvuurden om hen uit hun land te verdrijven.

Israëlische leger verwondt veel Palestijnen, onder wie een kind, in Beit Dajan

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, onder wie een kind, tijdens de wekelijkse geweldloze processie tegen de illegale kolonialistische activiteiten in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de West Bank.
Tientallen Palestijnen en internationale vredesactivisten marcheerden naar het Palestijnse land nadat de lokale bevolking vrijdagmiddag gebeden had gehouden.
De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en scandeerden voor bevrijding en onafhankelijkheid en voor de verwijdering van alle koloniën die illegaal op Palestijns land waren gebouwd, in strijd met het internationale recht.

Soldaten verwonden zwangere vrouw, ontvoeren haar man, nabij Jenin

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten een zwangere Palestijnse vrouw voordat ze haar man ontvoerden in de buurt van Jenin in het noordelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten een jonge man, Hussein Ali Hamdouni, uit de stad Ya’bad, ten westen van Jenin, hadden ontvoerd nadat ze hem en zijn zwangere vrouw hadden aangevallen.
De bronnen zeiden dat de soldaten een gasbom hadden afgevuurd op de man en zijn zwangere vrouw in de buurt van een plotselinge militaire wegversperring voordat Palestijnse medici haar met spoed naar het Khalil Suleiman overheidsziekenhuis in Jenin City brachten. De soldaten ontvoerden haar man, Hussein, en brachten hem naar een onbekende bestemming.

Leger verwondt veel Palestijnen, waaronder een journalist,  in de buurt van Hebron

Op vrijdag verwondden Israëlische soldaten veel Palestijnen, onder wie een journalist die met scherp werd neergeschoten, in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Lokale media-activist, Mohammad Ayyad Awad, zei dat veel jeeps van het leger de stad binnenvielen, vooral het Aseeda-gebied, wat leidde tot protesten voordat de soldaten met scherp vuurden, met rubber beklede stalen kogels, gasbommen en hersenschudding granaten.
Awad verklaarde dat de soldaten twee Palestijnen met scherp in hun dijen neerschoten, onder wie een journalist Ehab Al-Allami, voordat Palestijnse medici hen met spoed naar een ziekenhuis in Hebron brachten.

Israëlische soldaten ontvoeren een jonge man in Bethlehem

Op vrijdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten een jonge man uit zijn huis nabij Bethlehem op de bezette West Bank.
Volgens mediabronnen hebben de soldaten Khader Kawazba ontvoerd nadat ze huizen in de stad hadden bestormd en geplunderd.
De bronnen voegden eraan toe dat de soldaten ook de dorpen en steden van Al-Khader, Beit Jala, Hindaza, Breid’a en Jabal Al-Mawaleh binnenvielen.
In gerelateerd nieuws vielen de soldaten de dorpen en steden van Ya’bad, Arraba, Bir Al-Basha, Marka, Qabatia, Faqqu’a, Beit Qad, Jalboun en Al-Jalama binnen nabij de stad Jenin in het noorden van de West Bank. voerde massale huiszoekingen uit.

Soldaten ontvoeren een Palestijn en rammen een ander met jeep, in Nablus

Op zaterdagochtend ontvoerden Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man en ramden een andere met hun jeep nadat het leger het vluchtelingenkamp Askar was binnengevallen, ten oosten van Nablus, in het bezette noordelijke deel van de West Bank. 
Mediabronnen zeiden dat verschillende jeeps van het leger het vluchtelingenkamp en het Volkshuisvestingsgebied binnenvielen voordat ze vele huizen bestormden en plunderden.
Tijdens de invasies ontvoerden de soldaten een jonge man, Yassin Qatanani, en brachten hem naar een onbekende bestemming.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.06.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights